Манчестър Юнайтед излезе с оферта за Матс Хумелс

"Червените дяволи" предложили 30 милиона евро на Борусия Дортмунд
22 апр 2015 13:52, Красимир Ангелов
0
Манчестър Юнайтед излезе с оферта за Матс Хумелс
Снимка: Reuters

Манчестър Юнайтед излезе с първа оферта за Матс Хумелс, откакто капитанът на Борусия Дортмунд намекна за раздяла с "жълто-черните". Според списание "Шпорт Билд" английският клуб е предложил на Борусия 30 милиона евро за централния бранител.

Предложението почти сигурно ще бъде отхвърлено, въпреки готовността на Хумелс да смени клубната си принадлежност през лятото. Вестник "Билд" обаче твърди, че шефовете на Дортмунд ще бъдат склонни да пуснат бранителя, ако "червените дяволи" сложат още десет милиона евро на масата.

Световният шампион с Германия прибира близо 5 милиона евро на сезон в момента, а Юнайтед е готов да му предложи почти два пъти по-висока заплата. В полза на евентуален трансфер са два факта: Борусия Дортмунд няма да играе в Шампионската лига от новия сезон, където почти сигурно ще присъства Манчестър Юнайтед.

Освен това мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал е голям фен на Матс и още през миналото лято държеше да го има в редиците си.

Друг любопитен факт е, че ван Гаал е в добри отношения с бащата на футболиста Херман Хумелс, който е агент на сина си. Припомняме, че Херман беше координатор в школата на Байерн Мюнхен, докато холандецът водеше баварците.

Двамата бяха уволнени от ръководството на Байерн в рамките на близо една година. Според някои германски медии Херман е бил разкаран през 2012 година, защото Матс Хумелс не е искал да се върне в Мюнхен.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари