Гришо се разправи с Вавринка в Мадрид

Димитров премина третия кръг на силния "Мастърс"
Обновена: 7 май 2015 16:30 | 7 май 2015 16:24, Александър Попов
14
Гришо се разправи с Вавринка в Мадрид
Снимка: Reuters

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на силния "Мастърс" в Мадрид, след като надви 9-ия в света Станислас Вавринка след 7:6(5), 3:6, 6:3.

Първият сет започна доста равностойно и двамата си взимаха лесно подаванията, но Вавринка стигна до пробив в петия гейм с който поведе в резултата с 3:2. Той достигна до общо пет шанса за пробив при сервиса на Гришо и при петия опит швейцарецът стигна до така очаквания пробив. Димитров обаче го върна веднага. С прекрасен лоб той си осигури преднина от 0:30 при сервиса на своя противник, а след това достигна и до още една точка с която имаше три шанса за връщане на пробива.

Стан отрази първия брейкбол, но с прецизно воле Гришата успя да оползотвори втората възможност и така изравни геймовете на 3-3.

До края на сета двамата си взимаха подаванията и в крайна сметка се стигна до тайбрек в който нашето момче поведе с 3:1 след минипробив. Стан го върна и изравни точките на 3-3, а след това двамата си размениха по още един минипробив. Григор обаче стигна до ключов минипробив за 6:5, а след това успя да се възползва от втория си сетбол и на втори сервис реализира.

Вторият сет започна прекрасно за Стан и той проби във втория гейм, след като имаше пред себе си четири точки за пробив и оползотвори четвъртата.

Григор пресили удар и го изкара в аут, като по този начин неговият противник стигна до ключовия пробив, а до края на сета двамата си взимаха без проблеми подаванията и така сетовете бях изравнени на 1:1.

Третият сет започна равностойно, но на Григор му се наложи да отразява точка за пробив в третия гейм и две точки за пробив в петия гейм.

Все пак обаче и Григор имаше своите шансове пред себе си. Той достигна до три точки за пробив и се възползва от третата, за да пробие за 5:3. След това си взе подаването и стигна до крайната победа.

Още спортни новини четете в gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
до 6 Тракийски преди 8 години
Поздравления за коментара! 1:1 с истината!
7
11
 
2
 
! Отговори
ъ преди 8 години
праи си парите чвекот народот нема никаква файда от него !!
6
6
 
9
 
! Отговори
Дришовец преди 8 години
На*ах се от кеф!
5
1
 
16
 
! Отговори
анонимен 22 преди 8 години
Браво Гришо! Давай в същия дух!
4
8
 
2
 
! Отговори
ВЪЙ преди 8 години
Бааати големите ръкИ, чиек!!! Това той ли е ваа? Въъъъй...
3
2
 
46
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
***, това вероятно ще е най-добрят български тенисист, който ще видим докато сме живи. Тия тежкарски изказвания си ги заврете да не казвам къде. Седим си на задниците и пишем коментари в забутани сайтове като този, защото дори и в родината си никой от нас не е стигнал кой знае докъде, с това, което се занимава.
2
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С други думи ако стигне финал и спечели, това вече ще е голямата новина. Тез победи на осмина и четвъртфинали ги знаем.
1
1
 
64
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Браво, Гришо. Продължавай да не се предаваш и ще я изкачиш тази стълба до самия връх.