Официално: Бенитес пое Реал Мадрид

Договорът е за 3 години, представят го от 14 часа
10
Официално: Бенитес пое Реал Мадрид
Снимка: Reuters

Рафаел Бенитес официално беше назначен за треньор на Реал Мадрид, съобщиха от клуба.

Договорът на 55-годишния испански специалист е за три години, а представянето му ще се състои от 14:00 часа наше време. На поста Бенитес заменя Карло Анчелоти, който беше освободен заради слабия сезон на "белия балет". Годишната заплата на новия наставник на Реал пък ще бъде 4 милиона евро.

За последно Бенитес води Наполи и с отбора успя да спечели Купата на Италия и Суперкупата на страната. Контрактът му с клуба изтече след края на този сезон.

Преди няколко дни наставникът заяви, че за него е сбъдната мечта да застане начело на Реал. Той вече има престой на "Сантяго Бернабеу" – като треньор на втория отбор през 90-те години.

Като дете пък е играл 7 години за резервния тим на "кралския клуб" – от 14 до 21 годишна възраст и има 247 мача със 7 гола.

Още футболни новини от света четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
ван дам преди 8 години
ако не е бенитес кой ще поеме реал,то не останаха трениори които не са били в реал
7
0
 
1
 
! Отговори
ceco prisadata преди 8 години
DO GODINA 2 DIVIZIA ILI NAI MNGO DESETI V ISPANSKOTO
6
0
 
6
 
! Отговори
LethianDream преди 8 години
Като фен на Наполи се радвам, че си тръгна от отбора- постоянните му ротации не вървят за изкарване на стабилен сезон в шампионата. За купите се справи донякъде, но остава горчилката след проваленото класиране в Шампионска лига и загубата от Днипро на полуфинала на Лига Европа. Пожелавам му успех с Реал, но и за мен назначаването му след татко Карло е грешка..
5
0
 
11
 
! Отговори
Анчо преди 8 години
Туй беше края на Реал Мадрид :(
4
2
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Аз съм фен на Милан и помня мача 2005 много добре. Бенитес има толкова миниатюрна заслуга за победата тогава, че не мога да го опиша даже. Има интервю с Малдини точно за този мач. Той там много добре обяснява причината за загубата - феновете. Те не се отказаха, когато отбора им губеше с 0-3 от може би най-добрия отбор в Европа. Феновете и невероятният дух и страхотна игра на Джерард направиха това чудо. Ако феновете се бяха отказали и Джерард го нямаше мача щеше да е с резултат от по 5, 6-0.
3
0
 
10
 
! Отговори
Асдф преди 8 години
Не, не съм го забравил, но това беше по-скоро просто еднно чудо във футбола и временно надигане на футболистите, мотивация, адрналин и т.н, отколкото нещо свързано с треньорските умения на Бенитес... Аз не казвам, че е слаб треньор, но Анчелоти е много по-добър от него и според мен това е голяма грешка. :)
2
6
 
2
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Що не ? Забрави ли финала 2005-а ? :)
1
1
 
12
 
! Отговори
Асдф преди 8 години
Да уволниш Анчелоти, за да назначиш Бенитес... Боже...

Спонсорирани публикации