България без Гришо за Купа Дейвис

Все още съществува минимален шанс Димитров да играе
4
България без Гришо за Купа Дейвис
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не беше заявен в състава на България за решаващия плейоф срещу Унгария за влизане в група I на зона Европа/Африка на Купа "Дейвис". "Трикольорите" приемат съперника от 18 до 20 септември на червените кортове на БНТЦ в София.

Димитров, който е 17-и в световната ранглиста в момента, на тази етап не е отговорил положително на поканата на капитана Тодор Енев и затова не е включен в състава.

Ако реши да играе, 24-годишният хасковлия може да бъде заявен допълнително най-късно до 17 септември – час преди тегленето на жребия.

Така Енев на този етап ще разчита на квартета Димитър Кузманов (286-и в световната ранглиста), Димитър Кутровски (311), Александър Лазов (371) и новият държавен шампион Тихомир Грозданов (1592).

България ще се опита да взеле в група I на зона Европа/Африка за първи път от 1988 година. Това ще бъде пети мач за тима срещу Унгария, като съперникът има аванс от 3:1 победи. В последния двубой помежду им обаче, през 2009 година, "трикольорите" с Григор Димитров в състава, спечелиха с 3:2 победи в Дьор.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не можем да бием Унгария без Григор Димитров, значи нямаме място в група I на зоната. Едва ли България е направила тенисистът Григор Димитров, за да иска задължително да участва от нейно име. При това имам силни съмнения за продължителна контузия на Григор и за всички ще е по-добре той да не играе.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За кво им е? Пак да стигне 2 кръг.
1
3
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Не дойде ли да го канят повече! Само не разбирам тези ***-журналисти дето го избраха за спортист на гадината лани. Какви точно успехи постигна?