Елис Гури без медал на световното, но с квота за Рио

Явор Янакиев падна в репешажите за бронза
1
Елис Гури без медал на световното, но с квота за Рио

Елис Гури донесе първа квота за българската борба от започналото тази нощ Световното първенство в Лас Вегас (САЩ).

В категория до 98 килограма класически стил Гури, световен първенец от 2011 година, загуби мача за бронза от Ислам Магомедов (Русия) с 2:6 точки, но се класира сред първите шест, които получават визи за Игрите в Рио Де Жанейро 2016.

Той стартира с победа над Радослав Гржибицки (Полша) с 3:0, а след това елиминира представителя на домакините Кейлър Уилямс след 4:4 и Вилиус Лауринайтис (Литва) с 8:3.

На полуфиналите Гури загуби с 0:3 от Гасем Резаей (Иран), след което претърпя поражение и от Магомедов в спора за отличието. Шампион в категорията стана Артур Алексанян (Армения).

Още двама български представители се качиха на тепиха в първия ден от надпреварата. Световният шампион от 2007 година и бронзов олимпийски медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев стигна до репешажите в категория до 75 килограма, но не успя да се пребори за медал.

Той допусна загуба на старта с 1:5 точки от датчанина Марк Овергаард Мадсен, който в последствие се класира за финала и изтегли българина до репешажите за бронза. В тях той започна с победа над Тарек Мохамед Абд Елсалам Шибл (Египет) с 5:0, но след това загуби от представителя на домакините Андрю Бисек с 0:1 и отпадна. Шампион в категорията стана Роман Власов от Русия.

В категория до 66 килограма Константин Стас започна с победа срещу Матоуш Морбитцер (Чехия) с 3:1 точки, но на осминафиналите загуби с 1:6 от представителя на домакините Брайс Лий Садорис и напусна надпреварата. Титлата спечели Франк Щеблер от Германия.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: борбаЕлис Гури
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари