Гришо с ударен старт на турнира в Париж

Българинът надви категорично 69-ия в света
3 ное 2015 07:36,
12
Гришо с ударен старт на турнира в Париж
Снимка: архив, Ройтерс

Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров премина успешно първия кръг на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" във френската столица Париж, след като надви 69-ия в света испанец Пабло Кареньо-Буста. с 6:4, 6:1

Квалификантът напоследък не демонстрира добра форма, а Гришо показа хубав тенис и заслужено се добра до успеха, който му осигури класиране за следващия кръг на турнира.

Във втория кръг нашенецът ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, който почиваше в първия кръг.

Първият сет бе доста оспорван, но Гришата успя да достигне до пробив в петия гейм и да поведе с 3:2 при геймовете, след като имаше пред себе си два шанса и оползотвори втория.

Нямаше други пробиви в първия сет и българинът без особени трудности го спечели.

Втората част обаче бе доста по-добра за него.

Нашето момче проби още в третия гейм на втората част, след като поведе с 0:40 при сервис на опонента му, а при втория брейкбол изобщо не сбърка.

Хасковлията достигна и до още един пробив в петия гейм, след като отново достигна до три шанса за пробив, а испанецът направи грешка и българинът този път проби на нула.

Той достигна и до пробив и в заключителния гейм на мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Обективността изисква да признаем, че Буста е много силен тенисист, който в началото на 2015-та стигна до 49-то място в световната ранглиста. Да се подценява победата на Григор Димитров срещу Буста, е меко казано голяма глу*пост. Марин Чилич е още по-силен съперник и обективно погледнато би трябвало да победи нашият Григор Димитров на този турнир. Е, иска ми се Григор да победи, но едва ли ще стане. Чудеса в тениса не стават, макар че често има изненади. Стискам палци на Григор за този мач.
9
1
 
3
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Турнирът е много силен и доста от силите тенисисти играха на квалификации, за да влязат в основната схема, където слаби тенисисти няма. Набийте си го в главите! Самото класиране за основната схема е голям успех, както и всяка победа след това.
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама моля ви, бъдете обективни.Квалификанта спИчелил, КО?Първи кръг на този турнир си е практически КВАЛИФИКАЦИЯ!!Първите 16 НЕ ИГРАЯТ първи кръг( последен КВАЛИФИКАЦИОНЕН).Така че ............по-полека с гръмките заглавия а и всички знаем какво следва.....Вторикръг Отпадналов.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май не схващате какво е да си 69-ти в света. Те драпат с всички сили за по-предна позиция и срещу тях се играе изключително трудно. Буста беше тази година по едно време 49-ти. На години е колкото Григор Димитров и който смята, че е лесно преодолим противник, по-добре да си пие хапчетата и пак да се прегледа.
6
9
 
4
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
"Българинът надви категорично 69-ия в света"...да се смея ли, да плача ли...не знам...
5
5
 
2
 
! Отговори
хи хи преди 8 години
Обективен ,ти не си в ред. Но не се безпокой ,повечето са *** като тебе.
4
3
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Добре започна Григор Димитров, браво.Марин Чилич сега е 11-ти в ранглистата, а Григор Димитров е 29-ти. Нормалното е нашият да загуби. Чилич е в възход, а Григор в последно време е в спад. Не разбирам тези, които плюят по Григор Димитров! Не може всички да са първи. Що не станете вие първи в световната ранглиста? Даже не 1-ви, класирайте се в топ 100 и няма да пиша нищо лошо за вас.
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то 69 я играе колкото мене :D
2
4
 
2
 
! Отговори
фен преди 8 години
най-накрая успя да спечели поредната си титла!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А какво ли ще направи "българина" във втори кръг? Пак ще изцапа гащеризона.