Блатер изрева: Станах боксова круша!

"Аз съм президент на ФИФА, а ме ритат за назидание"
21 дек 2015 15:52, Красимир Ангелов
13
Блатер изрева: Станах боксова круша!
Сеп Блатер се появи днес в доста неугледен вид. Снимка: БТА

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер заяви, че днес е потъпкана човечността. Той говори на пресконференция малко след наказанието му от Етичната комисия на централата да не се участва изобщо в каквито и да било футболни събития в следващите осем години. Той се определи като "боксова круша", която е "ритана" за назидание.

Швейцарецът се появи в залата пред чакащите го над 150 медии от цял свят в доста окаян вид. Той беше небръснат и с лепенка под слепоочието. 79-годишният вече бивш футболен функционер изглеждаше доста объркан и седна на мястото си, подкрепян от двама бодигардове.

Още по темата
"Ако ви кажа, че днес е добър ден за футбол и за мен, означава да излъжа. Съжалявам за всичко! Съжалявам за това, че съм една боксова круша, която е ритана с все сила. Аз съм президент на ФИФА и в същото време ме ритат за назидание", започна Блатер и продължи:

"Съжалявам и за самата ФИФА, съжалявам за тези 400 нейни служители, които са оставени на произвола. Така се отнасят с мен, след като посветих над 40 години от живота си на тази организация. Съжалявам най-вече и за себе си, защото днес беше потъпкана човечността".

След прочувственото си встъпление и изразеното самосъжаление, швейцарецът се впусна и в обяснения за скандала, който в крайна сметка доведе до отстраняването му. Той е за конфликт на интереси заради превод на 1.8 млн. евро по сметките на Мишел Платини през 2011 г. за работа, която французинът е свършил в периода 1998-2002 г. От ФИФА прецениха, че това е повод за корупция и по този начин президентът на УЕФА не се е кандидатирал за поста на Блатер на изборите през въпросната година.

"Днес имах обстойна среща с адвоката си. Той също е учуден. Наказват ме на базата на един договор, който въобще не е бил прекратяван. Обясних и на комисията, че ние с Платини имахме джентълменска договорка."

"През 1998 г. го привлякох да работи за ФИФА, обясних му, че имаме финансови затруднения и се разбрахме да му платя една част от парите сега, другата след време. Това, което ме учуди е, че Етичната комисия дори не прие съществуването на подобна договорка. Това е скандално! Минал съм през всички заинтересувани комисии на ФИФА и съм обяснил как стоят нещата. И сега ме наказват за това. Това не е човешко", обясни ситуацията Блатер.

Заради този скандал за следващите осем години изгоря и Мишел Платини. Това ще попречи на французина да се кандидатира за президент на ФИФА на изборите на 26 февруари догодина. Двамата ще обжалват пред Апелативната комисия на Световната централа в най-кратки срокове, като това беше обявено от швейцареца.

Всичко около огромния скандал във ФИФА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече няма футбол - парите станаха основен фактор във футбола, затова да си ходят тиия двамата пенсионери!
5
0
 
0
 
! Отговори
Турбо преди 8 години
Така действат американците приятел няма шрошка ако си им на пътя :)
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този станал на 80 лазарника и вместо да си гледа старините, продължава ли продължава да краде, че и недоволен, че го хванали. Още 5 г. живот я има, я няма, да го питаш за какво са му още и още пари. Бива алчност, ама чак толкова.
3
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Целта е за президент на ФИФА да се НАЗНАЧИ послушна пионка тип Тиквоний Кратунски и на него ще му се разреши да бърка в кацата с меда на воля. Новият световен ред не може да търпи порядъчни хора на значими постове.
2
2
 
19
 
! Отговори
Китов преди 8 години
"Джентълменски договорки" като тази убиха и България.
1
1
 
24
 
! Отговори
Пророк преди 8 години
Каква ли каша се разиграва зад кулисите само може да гадаем.

Спонсорирани публикации