С Путин на гърди срещу... Фенербахче

Футболист на Локомотив Москва заплашен от наказание от УЕФА
Обновена: 17 фев 2016 22:28 | 17 фев 2016 18:00,
167
С Путин на гърди срещу... Фенербахче
Снимка: Reuters

Полузащитникът на "Локомотив" (Москва) Дмитрий Тарасов може да отнесе наказание от УЕФА, след като си позволи политически жест след края на мача срещу "Фенербахче" в Истанбул във вторник.

Мачът беше от Лига Европа, а домакините биха 2:0 с дубъл на Соуза. Реваншът е следващата седмица в Москва.

След последния съдийски сигнал Тарасов съблече фланелката си и тръгна към съблекалнята. Отдолу обаче той остана с тениска, на която имаше снимка на Владимир Путин с военна униформа. Под нея беше написано "Най-възпитаният президент".

Тарасов бе зверски освиркан от турските фенове. Публиката на "Фенербахче" е смятана за една от най-дивите и неуправляеми в страната, затова всички отбори се притесняват от гостуванията на стадион "Шукрю Сараджъоглу".

На летището в Москва Тарасов отрече жестът му да е политически и да е свързан със свалянето на руския самолет покрай военния конфликт в Сирия.

"Идеята си беше моя и няма никаква политика в нея. Аз съм патриот, а Путин е велик президент, което и беше написано. Показах я чак след края на мача, когато отидох да поздравя нашите фенове. Носил съм я и преди, но на никого не правеше впечатление. Сега раздуват случая, защото мачът беше в Турция", обясни халфът.

Тарасов е руски национал, а през февруари 2014 г. в контрола срещу "Лудогорец" получи тежка контузия, която го извади от състава на "сборная" за световното в Бразилия.

Вижте и видео и коментар от случката:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.