БККФ откри спортната година по традиция със съдийски и треньорски семинар

Семинарът беше изключително ползотворен по оценка на участниците
24 фев 2016 10:03,
2
БККФ откри спортната година по традиция със съдийски и треньорски семинар

На 19 февруари в Шумен под вещото ръководство на Сенсей Николай Рачев започна треньорският семинар, в който взеха над 50 участника – треньори, съдии и ръководители на клубове.

Тренировката беше насочена към основните техники, кати и комбинации, които ще бъдат залегнати в предстоящите изпити за повишаване на степени през месец март. Помощник инструктори бяха  сенсеите Росица Петрова и Радослав Христов.

На следващия ден Сенсей Андреян Иванов – шеф на Съдийската колегия на БККФ и Сенсей Николай Рачев – национален представител за България в Световната Киокушин-кан Федерация, проведоха теоретичен и практически съдийски семинар, в края на който беше проведен и изпит. Тестовете бяха разделени на 2 – за нови кандидат-съдии и за по-опитните съдии.

След това имаше и практически изпит, при който бяха разиграни реални ситуации, съдиите трябваше да определят победителя и съответно да опишат мотивите за своята оценка. Състезателите от СК "Киокушин" – гр. Шумен с ръководител Сенсей Станислав Димитров участваха като помощници в изпита на съдиите, като се включиха в спарингите, което спомогна за пресъздаването на реалните състезания.

Семинарът завърши в неделя с тренировка по шинкен-шобу, водена от Сенсей Николай Рачев. На тренировката бяха засегнати и основните опорни точни в състезателната подготовка и нейните периоди.

Семинарът беше изключително ползотворен по оценка на участниците.

Спортният календар на БККФ продължава с Държавното първенство за юноши и девойки, коeто ще се проведе на 27.2.16 г. в гр. Русе, и  Европейското първенство за младежи и девойки, което ще се проведе в Берлин, Германия на 19.03.16 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Us Ursuz..Ne na bulgarski,ami sensei,ne edno dve,ami Ich Ni San, us mus Da vzema edna dryanovica))))))Aidi Uspeh novobranci
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам съдийска квалификация от полската карате федерация, още когато всички тия сенсейчета са ходили прави под масата.

Спонсорирани публикации