Вял протест в Разград заради Лудогорец

И още протести ще има, обеща Ангел Петричев
29 фев 2016 12:07,
18
Вял протест в Разград заради Лудогорец
Снимка: Лудогорец

Десетки привърженици на шампиона Лудогорец окупираха сградата на общината в Разград и протестират срещу евентуалното преместване на "орлите" в друго населено място.

Кирил Домусчиев заплаши, че това ще стане заради исканията клубът да плаща на общината 0,5% от всичките си приходи. Според "зелените" обаче това е пладнешки обир и ако докладната бъде приета, ще се преместят във Велико Търново или друг по-голям град.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев също бе сред феновете и заяви, че инвестиционните планове на Домусчиев за стадиона ще са само от полза за Разград.

"Благодаря на тези хора, които се събират рано сутринта. Ще има мирен протест на феновете. Стигна се до това след доста дълги разговори между ръководството на Лудогорец и ръководството на община Разград по отношение на документацията за търга за концесия. Ние изразихме опасения за текстове, които са неясни и в следващите 35 години ще ни вкарат в неясноти. Ние предпочитаме да подписваме прецизни договори", заяви Петричев пред Нова телевизия.

Кметът Валентин Василев също е пред общината и не остана длъжен на един от шефовете на Лудогорец. "Фен съм на Лудогорец и нееднократно съм го показвал, включително с последния договор от 5 януари, който позволи на Лудогорец да се регистрира и да вземе лиценз. Имаше инсинуации, в които се коментираше, че община Разград иска да се издържа от футболния клуб. Държа да подчертая, че нямаме претенции за продажба на футболисти, за приходи от телевизионните права, това е много важно", контрира Василев, но спорът пред националната телевизия не спря до тук.

От своя страна Петричев заяви: "Концесията е за 35 години, като ние в този период трябва да изградим един изключително модерен стадион, който да приема европейски мачове на най-високо ниво. Господин кмет, прецизирайте договора!". "Този диалог го водим от няколко седмици", отговори Василев, а Петричев продължи:

"Предупредихме, че има проблеми с документацията, но не знам защо толкова бързат от общинската администрация да вкарат проекта. Не е само тази общинска сесия, има и следваща, и по-следваща".

Градоначалникът отрече да има намеса на политиката в спорта по казуса. "Няма политика, има бизнес отношения. От едната страна е община Разград, от другата страна е един клуб", каза Василев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ЕТЪР преди 8 години
Чакаме Ви във Велико Търново !!!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми така е,защо не легнахте на Леевски? Сега Пеевски и Бойко нямаше да ва закачат.Сега разбрахте ли защо футбола ни е на това дередже
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами до някъде е вярно. Всички служители в държавните институции са били предупредени, че ще бъдат уволнени ако ги видят да протестират или видят техни близки на протеста. Мой приятел ми се обади, че жена му го е предупредила. А за един малък град като Разград ако си загубиш работата, не е никак добре. Тотална политическа агресия извършва сегашния кмет.
9
9
 
7
 
! Отговори
креМвиршони БООНи преди 8 години
Мобилизирайте ги! Раздавайте креМвиршеее
8
5
 
9
 
! Отговори
ДИВ ФЕН преди 8 години
А кремвирши раздаваха ли?
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми да се хващат за ръчички и да си построят стадион за тяхна сметка. Феновете, като толкова искат, да си бръкнат в джобчетата и да дават "на ползу роду", в случая на Домус Ага. Не може държавата да е заложник на гелосани "бизнесмени" и футбалерини. Всеки иска общото, ама без пари.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gospoda ne e problema v tezi 0.5 % tova e nichtojen procent , problema e che ste se vleze v schetovodstvoto na GOSPODINA........?
5
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що да е вял бе, колко град е Разград?! Вие чувате ли се въобще? И в работен ден при това. Гаси тенденциозната статия. Що не написахте, поради какво се наложи общинския натиск, след толкова време? Кой и ББ ли натиснаха кмета и съветниците? Гаси наглостта. Аз ако съм на Домусчиев, ще закрия атбора( в най-крайния случай), или си купувам терен и си строя стадион и да го духат. Аре и само ЦСКА. Лефски и феновете им, най-голямото зло за България, още повече, когато са и политици!
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как няма да е вял протеста когато се създават отбори там където няма фенска маса.Ако футбола е за феновете то тогава каква е ползата от Славия?Със тези футболисти на Славия ако бяха в Добруджа стадиона щеше да е пълен всеки мач,Ако бяха в Бургас ,стадиона щеше да е пълен,ако бяха в Търново или Русе пак пълни стадиони щеше да има.За каква висша лига става дума,та нали ФУТБОЛА ТРЯБВА ДА ТЪРСИ ФЕНОВЕ А НЕ ФЕНОВЕТЕ ФУТБОЛА,така го разбирам аз бизнеса и футбола
3
9
 
13
 
! Отговори
майорски преди 8 години
А общината ще поеме ли 0.5% от загубите ...в случай че има такива ?...Тези от разград са луди ....Лудогорец така или иначе вече носи индиректни приходи в града ....персонал хора ...хотели ....публика от други градове .....продажби .....СРАМНО Е !кой знаеше Разград преди да се появи Лудогорец ...Разград беше просто дълбока провинция .... кград от нивото на Враца и Монтана !срамно е
2
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KONZESIONNATA TAKSA TRIABVA DA BADE MINIMUM 50%.NA KOITO NE MU HARESVA DA SI OTIVA.PARITE OT PECALBATA NA STADIONA OTIVAT ZA INTEGRAZIA NA TURSKOTO I ROMSKO MALZINSTVO.
1
7
 
24
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Че колко приходи имат тия?0,5% от 4 000 000 са 20 000лв. Това е нищо на фона на общото.