Скалп след скалп в спорта – мелдоният потопи братушките

След Маша Шарапова изгърмяха лекоатлети, фигуристи, кънкьори...
8 мар 2016 19:25,
67

Биатлонистът Артьом Тищенко Снимка: biathlon.ua

Олимпийският шампион от Сочи 2014 Семьон Елистратов от Русия ще пропусне световното първенство по шорттрек в Сеул (Република Корея) заради положителна допинг проба, съобщават руските медии, цитирани от БТА.

Според официалната информация Елистратов е болен от грип. Руските медии обаче разкриха, че той е дал положителна проба за веществото "мелдоний", с което беше уличена и руската звезда в тениса Мария Шарапова.

С положителна допинг проба за същото вещество е и петкратният световен шампион и рекордьор по бързо пързаляне с кънки Павел Кулижников.

Елистратов и Кулижников поискаха отваряне на "Б" пробите.

Вчера стана известно, че руската танцова двойка по фигурно пързаляне Екатерина Боброва и Дмитрий Соловиев няма да участва на световното първенство заради положителна проба за "мелдоний" на Боброва.

Метаболитният бустър за повишаване на издръжливостта "мелдоний" влезе в списъка на забранените стимуланти на УАДА от началото на 2016 година.

От началото на годината още четирима спортисти бяха уличени с "мелдоний". Колоездачът Едуард Ворганов, Олга Абрамова и Артьом Тищенко (биатлон) и световната шампионка в бягането на 1500 метра от Москва 2013 Абебе Арегави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
. преди 8 години
Не искам и да си помисля, какво щеше да се случи ако имаше нормален допинг контрол примерно на олимпиадата в Москва 1980г. Женската шафета на ГДР имаше по-буйни мустаци от арменските щангисти в отбора на СССР, които пък вдигаха по-големи тежести от заводските електрокари. Щатските спринтьори са така напомпени, че с лекота изпреварват линейка, а сестрите Уйлямс имат повече тестостерон от половината самураи.Спорта отдавна свърши- останаха само рекламните приходи...
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никакъв допинг.Всичко е насочено срещу Русия. Жалко за спортистите. Страхотни са и Боброва и Шарапова. Аз ги подкрепям.Няма ли кой да осъди антидопинговите комисии за тенденциозно отношение.
40
0
 
1
 
! Отговори
Vanguvam преди 8 години
До ЗападноевропеецРубладжии!!! Един въпрос!!! Ако след 1 год. 1 долар = 1000 рубли то на колко рубли ще бъде равен доларът след 10 год. ?...ami kato na pobedena strana...1$-2 kopeiki...
39
0
 
10
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Така наречения спорт , Отдавна не ме вълнува , навсякъде където се намесят парите работата се вмирисва . Аз ходя си бягам 3-4 км , пия си вода с мед и съм добре
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
спомням си, преди 30-40 години "девойките" плувкини на ГДР-то (слагам кавички, защото приличаха повече на юнаци, а не на девойки) пак така си бяха спретнали едно олимпийско шампионско "know how", но като стана ясна работата, бързо приключиха с извънземните си постижения.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не мислим, че карат на вода и бананивъпрос на политика е какво да се забрани, дори не и на доказани изследвания, просто няма как да се правят такива за всяко средство - отнема много време и паривиждат какво се взема много, дори да няма резултати, само да си мислят, че помага и съответното политическо решение и готово
36
2
 
5
 
! Отговори
странна работа преди 8 години
както обяснява Шарапова излиза, че всички руски шампиони са имали лошо детство. Недохранени, с липса на магнезий в организма, лошо оросяване на крайниците, виене на свят, та се е налагало непрекъснато да се "лекуват" с мелдоний. И аз знам по себе си, липсата на магнезий води до крампи из цялото тяло, ама лошото оросяване и световъртежът при мен са от Е-Ге-Не-то и вероятно застоял живот, опитвам се да компенсирам със сурови бадемови ядки
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът според мен е, дали едно вещество освен да помага, също така и вреди. Ако този мелдоний помага на спортистите да останат здрави и да се възстановяват по-бързо, без при това да има вредни последици за тях, не виждам защо не. В края на краищата не можем да очакваме от тези хора нечовешки натоварвания и да искаме от тях да се възстановяват като неспортуващите
34
2
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 8 години
Можем да потвърдим, че веществото мелдоний е добовено в списъка със забранените субстанции, който влиза в сила от 1 януари 2016-а, след като беше в листата за наблюдение на WADA през цялата 2015-а. Веществото мелдоний беше прибавено през 2016-а заради доказателствата, че спортистите го използват, за да подобрят представянето си, се казва в официалната позиция на WADA.Никой не твърди че това е допинг.А че не се лекуват с него.
33
5
 
25
 
! Отговори
Светъл преди 8 години
В този ред на мисли - ПИТАМ: Защо не се признава, че това, което прави Болт НЕ Е РЕАЛНО? Защо не признаят, че взима допинг, но не е в списъците, това, което консумира? Искам да попитам коментиращите тук как ви се струва бягане *** 100 м. за под 10 сек. или иначе казано взимане на 10 м. разстояние за по-малко от секунда??!!И не ми говорете, че това НЕ Е заговор срещу Русия, защото е повече от ясно....!!!
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как американците да не са братушки България ги субсидираме по 20 милиарда на година под формата на злато.
31
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как пък само рашани хващат и НИКОЙ друг.........Ще си каже човек че руснаците са най-големите допинг потребители.А някой замислял ли се е че ако това беше истина то всички шампиони във всички дисциплини трябваше да са руснаци............ама не са.Само лапнишарани като вас може да ги гризкат такива.Точно като бабите и дядовците ви които хвърлят торби с пари през балконите като обезумелии са същите шарани като вас.Балък се ражда и си остава такъв за цял живот!!!От това спасени НЯМА!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УАДА само са доказали, че много руски спортисти го взимат, сред които и водещи спортисти в някои спортове. Няма никакво доказателство, към момента, че мелдоният има какъвто и да е допинг-ефект. За сметка на това собственият му производител обяснява защо не може да се използва като допинг.На кого да вярвам?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До поправка на автора! 46Америкените са ти толкова братушки колкото и вълка е братушка на агнето.Ако глупостта беше престъпление ти щеше да си осъден на смърт ..........десет пъти.Продължавай да доиш козите на село и не се обаждай, ***!
28
14
 
11
 
! Отговори
поправка на автора! преди 8 години
Сега наши братушки са американците, а руснаците никога не са били наши истински братушки!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно оказва се че няма медицински доказателства че "мелдоний" е допинг ,а е просто бюрократично решение това.
26
6
 
4
 
! Отговори
Сорос преди 8 години
Някой е запитал по-долу колко рубли ще струва 1 $ след 10 години в Русия.Един $ ще струва 1$ .Каквато следва да е стойността на националната валута във всеки един американски щат.Дори и в презокеанските.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо не мога да разбера как ги елиминират, ако един състезател е взел "мелдоний" края на 2015 гне е в нарушение.Ако е взел "мелдоний" след 01.01.2016 е в нарушение.Въпроса е как се определят дали е така.Иначе е ясно че става въпрос за лобизъм на фармацевтичните компании.А не за държавите САЩ и Русия.
24
18
 
9
 
! Отговори
ОО преди 8 години
Вони бееееее,миришаааат,гадост!Московитска смрад даже и псевдо спорта им.Ди-ва-ци!
23
7
 
34
 
! Отговори
муууууу преди 8 години
САЩ си разчистват пътя за ОИ 2016,те знаят че по честен начин няма да спечелят много медали.