Шарапова ще мине метър, това е реалността!

Има двойни стандарти, категорична е Каратанчева
10 мар 2016 09:52,
66
Шарапова ще мине метър, това е реалността!
Снимка: архив, Bulphoto

Българската тенисистка Сесил Каратанчева смята, че славата на Мария Шарапова ще я спаси от сериозно наказание заради употребата на забранени субстанции.

"10 години да вземаш някакъв препарат, който сега го забраняват, означава, че си ползвала предимство с нещо достатъчно ефективно, което те е подпомагало в спортното развитие и възстановяване. Повишавало е нивото ти на тенис и физическото ти състояние", коментира Каратанчева пред "Tennis24".

"Това е идеята на допинга: Да ти помага за по-добро представяне. Затова не мога да оправдая нещо такова. Защото аз самата за къде-къде по-невинно нещо бях осъдена много по-строго", припомня българката.

Сесил, която през 2005 г. бе наказана от Международната федерация за 2 години заради употреба на нандролон, е на мнение, че рускинята няма да понесе голямо наказание.

"Нека бъдем реалисти. Това е Шарапова и тя няма да понесе нито голямо наказание, нито сериозни финансови загуби. Чакам да видя развитието. Нямам особена вяра в системата, особено когато се отнася за топиграчи, защото малко или много има двоен стандарт", коментира още тя.

На въпрос дали самата Каратанчева се оказва най-големият престъпник в тениса, Сесил отговори: "Явно да. След мен и Хингис я наказаха за 2 години. Но като имаш предвид, че после имаше случай като този с Гаске, чиято санкция беше направо смешна в сравнение с нашите, а пък и обяснението му за кокаина... Системата е относително нещо, както казах".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СКЪПА .НАД 2 МЛН ХОРА УПОТРЕБЯВАТ ТОВА ЛЕКАРСТВО ЗА ДИАБЕТ ЗАЩОТО Е НАЙ-БЕЗВРЕДНО. ПРОФЕСОР КОЙТО ГО Е СЪЗДАЛ НА ЧИСТ АНГЛИЙСКИ И РУСКИ ДАВАЙКИ ИНТЕРВЮ Е КАЗАЛ ЧЕ ТОВА ЛЕКАРСТВО Е СЪЗДАДЕНО ЗА ДА ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА И НЕ Е ДОПИНГ И ЧЕ ВЪЗМОЖНО ЧЕ Е СЪЗДАДЕН НЯКАКЪВ ЗАМЕСТИТЕЛ КОЙТО ИСКАТ ДА ГО ПРОБУТАТ НА ПАЗАРА ИЛИ ДРУГ ВАРИАНТ ЧЕ Е МАНИПУЛАЦИЯ ЗА ДА НЕ УЧАСТВАТ РУСНАЦИТЕ В ОЛИМПИАДА ЗАЩОТО АТАКАТА Е САМО СРЕЩУ ТЯХ... КАРАТАНЧЕВА МАЙ СИ ПРОЧИСТВА ТЕРЕНА
31
1
 
28
 
! Отговори
:):):) преди 8 години
Тази мома е като Бочко Борисов - все някой друг е виновен. Накратко: България не ме обича, а аз съм еб*ти пича :)
30
3
 
33
 
! Отговори
234 преди 8 години
Всички норвежки биатлонисти са с диагностицирана астма и приемат лекарства,които са забранени за останали спортисти и какво? А Сесил първо да стигне Шарапова, после да коментира . И с допинг и без допинг - никаквица
29
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казахстанчева разбирам да си чиста като сълзица, че да бълваш змии и гущери - ОК, ама при положение, че и теб са те хващали с допинг на фона на какво злобееш?.... Шарапова и да го е приемала този препарат 10 години - щом не е бил забранен какъв е проблемът? Сега става забранен, сега я хващат, ще си изтърпи наказанието и като се върне след 1-2 години ще си същата тенис-звезда. А ти си просто една анонимна родоотстъпница!
28
5
 
43
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Каратанчева дори няма право да коментира велика тенисистка като Шарапова,
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как пък нандролона било нещо много по дребно!?!! Та това е забранен стероид! СТЕРОИД.. Това го вземат културистите и кечистите. Все едно някой да каже абе на вижте го тоя, ударил шамар на еди си кой и ще му се разбиме, мен за къде, къде по-дребно нещо ме наказаха по строго, аз само застрелях един който пресичаше бавно на пешеходната пътека а аз бързах.
26
3
 
34
 
! Отговори
zero преди 8 години
Неква продажница тръгнала да дава акъл!!
25
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той нашия Гришо не случайно я заряза!Кой знае от толкова години друсане с допинг каква фригидница е станала...
24
5
 
42
 
! Отговори
да бе преди 8 години
Коя е Каратанчева, за да се изказва за Шарапова! Шарапова е школа, разни такива мижетурки като видят, че някой гигант пада, се нахвърлят върху него като вахканлийки. Двойни стандарти?Посредствеността НЕ ПРОЩАВА! Сега никой няма да поеме отговорността да УБИЕ талант като Шарапова, но разни бездарнички няма да простят!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българския комитет от хелзинки ще каже ли нещо по въпроса???
22
5
 
15
 
! Отговори
osho преди 8 години
Шарапова няма да мине метър, нищо че е известна. Такава хипотеза може да възникне само в българската глава, която непрекъснато вижда неща, които са против нея, напада системата, която и пречи умишлено и връзкари, за които правилата не важат!
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каратанчева и семейството и достатъчно се изложиха покрай истоията с Борисов преди години.Само заради това трябва да си мълчи и да не се обажда! Само да уточня,че не симпатизирам на Герб или Борисов,но всяка жаба да си знае гьола!
20
3
 
33
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Отивай си в Казахстан !
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
taz i tq prosta kato bratov4edka si
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако този препарат е вкаран в списъка на забранените в края на 2015г,а самата тя го е приемала в продължение на десетина години по предписание на личния си лекар,не виждам къде е проблема!
17
2
 
20
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 8 години
Каква българка е Каратанчева, нали отиде да играе за Казахстан. Иначе за двойните стандарти е права, но на всякъде е така в професионалния спорт
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая Шарапова дали не и е тъпо,а ?Заради допингът загуби 80 милиона долара от реклама ..
15
3
 
17
 
! Отговори
аз преди 8 години
Кроки,ти и целия допинг на света да вземеш,пак ще те перат редовно из турнирите,заедно с кауня и пирончето.
14
3
 
32
 
! Отговори
gs6 преди 8 години
Кой го пита тоя казакстански крокодил,кво ще стане.Шарапова е тенис икона и няма да е нелогично ако се размине леко.Виж,за теб обаче или за другата бългасрска анонимница никой не дава и пет пари колко ще отсъствате.
13
0
 
10
 
! Отговори
спортисти Химисти преди 8 години
Май излиза че всички спортисти без химията са Кръгли Нули.... Пу да ви майката нищо не става от тях... Май всеки рекорд го Държи Химията!!!

Спонсорирани публикации