Край на драмата: Лудогорец домакинства в Разград

Общината оттегли новите условия за концесия на стадиона
21 мар 2016 14:30,
8
Край на драмата: Лудогорец домакинства в Разград
Снимка: архив, Bulphoto

Кметът на Разград д-р Валентин Василев оттегли докладната записка за концесията на стадион "Лудогорец Арена". Предложението бе прието с 28 гласа "за", осем от съветниците гласуваха против, а двама се въздържаха. Докладната бе единствената точка от дневния ред на извънредното заседание на Общинския съвет днес, което бе свикано по искане на част от общинските съветници.

На днешното заседание местният парламент трябваше да разгледа подготвените 27 предложения в проекта за концесионен договор. Преработването на документацията се наложи, след като на февруарската сесия докладната записка, внесена от кмета д-р Валентин Василев бе отхвърлена заради спорни и непрецизни тестове. Заради тях ръководството на Лудогорец заяви, че няма да участва в подобна процедура и ще премести домакинските мачове на отбора извън Разград.

Кметът д-р Валентин Василев заяви, че оттеглянето на докладната от негова страна не е изненадващо, а разумен ход. Той обясни, че се е запознал с предложенията на съветниците и счита, че неговата роля е да направи нужните промени, които след повторно съгласуване със съответните министерства да предложи отново на Общинския съвет за гласуване. Д-р Василев отбеляза, че не може да се ангажира със срок за съгласуване на процедурата, тъй като не зависи от общинското ръководство.

"Много граждани заявиха интерес от промяна в ситуацията, сега аз и моя екип ще преразгледаме докладната записка, ще видим спорните моменти и евентуално при положителен резултат от министерствата, продължаваме процедурата", допълни д-р Василев.

Изпълнителният директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че оттеглянето на докладната за концесията на стадиона е положителен знак от страна на кмета. Той изрази надежда, че промените, които ще бъдат направени в докладната ще са на база на обсъжданията в комисиите по собственост и по законност в Общинския съвет.

Петричев добави, че предложенията, направени от членовете на двете комисии, удовлетворяват в пълна степен ръководството на клуба и ако те бъдат отразени в преработената докладна на кмета всичко ще бъде наред.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Всичко е лъжа ,че в предприятието на Домусчиев в Разград се вземат големи заплати напротив работната заплата е 450лв големите заплати вземат неговата администрация и футболния му отбор
6
0
 
2
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
рекета ся мина или не мина ... само това не разбрах ;) ... или просто сумата е някъде посредата
5
1
 
2
 
! Отговори
активен преди 8 години
Каква футболна драма. А истината е съвсем проста- Б.Б. заповяда на кмета на Разград да подскаже на Домусчиев кой кара влака ( след изявленията на Домуса по повод убийството на моделиера). Не, че някой е и искал да гони Домуса от Разград, Но така, за респект да си знае. И да си мълчи и изпълнява указанията на Б.Б. Все пак идат избори.
4
6
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
аххахахахаати ако си мислиш, че твоя град не е губерния на някой си жестото се лъжеш :)все град си има собственик, но за наше щастие гела инвестира в града и отваря работни места. В неговите предприятия чистачката взима 1200 лв чисто, а при него работят около 5 хил човека в общината.
3
8
 
6
 
! Отговори
:( преди 8 години
До :)На теб ти харесва, че дин човечец, който си гони неговият интерес ще прецаква общината в която живееш ли? Ами тогава стой в нея и живей от мач до мач. Официално сте губерния на Киро и утре ще може да ви гази както си иска.
2
4
 
12
 
! Отговори
:) преди 8 години
Честита 5-та поредна титла, пък нека гладните *** да говорят за история, кога се е..бали, къде кого са били и т.н. :)
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - противното отборче.