Владо Стоянов: Роналдо отказа да си разменим фланелките

Спасяването на дузпа опира до усет, сподели вратарят
27 мар 2016 15:12, Красимир Ангелов
55
Владо Стоянов: Роналдо отказа да си разменим фланелките
Снимка: Reuters

"Доста хора се заблуждават, че все още сме 1994 г., а това не е така". Думите са на Владислав Стоянов, превърнал се в истински герой за националния ни тим при контролата с Португалия. Вратарят на Лудогорец изигра страхотен двубой и бе с основна заслуга за победата с 1:0, тъй като отрази дузпа на Кристиано Роналдо и направи още редица отлични спасявания.

Владо призна, че Кристиано Роналдо и останалите от домакините са отказали да си сменят фланелките с нашите. Изключение направил само халфът Дани. Перничанинът се пошегува, че сега може да попази малко на границата, каквито призиви се появиха в социалните мрежи след двубоя с португалците.

"Отдавна българският фен беше зажаднял за такава победа. Мисля, че имаше нужда – не само фенът, но и ние. Последните месеци само ни оплюваха. Имахме нужда от тази победа", посочи стражът в ефира на Нова телевизия.

"Доста хора ми се обадиха, в социалните мрежи проследих нещата. Голяма е еуфорията, но не само аз, а и моите съотборници имат своята заслуха. Всеки се раздаде на максимума на възможностите си и затова победихме"

"Честно казано, още преди мача бях споделил с мои приятели, че голяма вихрушка ще ни вее. Още в 5-ата минута погледнах таблото и видях, че те имаха сигурно 5 положения. Знаех, че ако успеем да удържим, нещата ще утихнат. Така и стана, особено като вкарахме гола. Ако кажа, че е било лесно, ще излъжа. Така се постигат нещата във футбола – с доста труд", отчете стражът и продължи:

"Не бих казал, че сме били респектирани. Ако гледаме реално, Португалия е сред топ отборите в света. Футболистите им струват милиони. Много хора се заблуждават, че още живеем в 1994 година, а не е така. Нормално е като нямаш резултати, да ти бъде трудно. Нашето самочувствие по принцип е занижено, сега е малко по-добре".

"На клубно и лично ниво съм постигнал почти всичко – взел съм почти всички награди. Единственото, което искам сега, са успехи с националния отбор. Нека не се изхвърляме и не правим още отсега сметки за световните квалификации. Знаете каква е групата", продължи с анализа Стоянов. Той коментира и новия национал - Марселиньо.

"Той е много добър футболист, който ще помогне на националния отбор. Не показа пълните си възможности, но това е нормално. Беше дебют за него, но за в бъдеще ще помогне много", подочи вратарят и се върна отново на сблъсъка си на терена с Кристиано Роналдо.

"Роналдо е сред най-големите футболисти в света и когато някакъв неизвестен вратар те отчайва, и аз да бях на негово място, щях да се ядосам. Той беше изнервен. Каза ми, че съм голям късметлия, а аз отвърнах, че това е моята вечер. Роналдо каза: "Нищо, аз ще ти вкарам“. За наш късмет не успя. След мача португалците бяха ядосани и почти никой не си размени фланелката.

Като коефициент имам доста спасени дузпи, но нямам нищо специално. Всичко опира до усет. Дори с Иван Чворович се чухме преди мача и обсъдихме ако има дузпа къде ще я бие Роналдо. Аз му казах, че сигурно пак ще е вдясно, а Чворович се съгласи“, сподели вратарят на "лъвовете".

"За мен това е работа. Когато не допусна гол, значи съм си свършил добре работата. Наистина сега съм споменавано име, но без съотборниците ми нямаше да се получи това нещо. Футболът е колективен спорт. Не може да се каже,че един футболист е герой и той е спечелил мача. През последните месеци доста страдахме футболистите, доста глупости се изписаха – не само за нас, но и за треньора, а и за Българския футболен съюз.

Направихме нещо много хубаво, надявам се да го повторим срещу Македония. Не бива да заличаваме с лека ръка постиганатото дотук. Отборът ще се постарае да играе добре и да победи. Надявам се да ни се получи и националният да тръгне нагоре. То вече няма накъде надолу", завърши с усмивка вратарят.

Още новини от българския футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
mdaa преди 8 години
Роналдо е един комплексиран ***. След такъв мач, сам трябва да предложи фланелката си на вратаря. Особено като това е втора спасена от него дузпа и има една трета, която почти хвана., Късмет-мъсмет, това са фактите. Като вкарваш си най-добрия, като изтърваш - било късмет. Аре бегом от тука...
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не саособняци всички изявени, само някои.ИМа много земни хора, има такива които звездоманията го гони.
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз винаги съм смятал, че този Роналдо е много прехвален. Голям Егоист. Меси е с две глави над него, раздава се за отбора.А ако говорим като техника - Робен е много и над двамата въпреки че го няма в измислените класации.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владо Стоянов спасява ВТОРА дузпа на Роналдо в дав мача.Това какво говори.....уникален вратар.А боби нека тикаъ напред Малката перука.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владо Стоянов и Марселиньо-пепе и пеналдо 1:0.
30
1
 
4
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Всички силно изявени в дадена област / не само във футбола/, са особняци. Или поне така им се вижда на шарани като мен.Когато са контактни, с добро чувство за хумор - това е чудесно. Но има и такива, които се чувстват едва ли не като богове! Не можеш да им достигнеш носовете.... така високо ги вирят. Хубаво, имат право да се гордеят, но чак пък да се имат за извънземни. Но , хора сме ...Имаше един добър футболист Фиго, пак португалец, зъбеше се на рефера:"Знаеш ли аз кой съм ? "
29
7
 
15
 
! Отговори
фен от ДУПНИЦА преди 8 години
Владо защо ще си сменяваш фланелката със тоя ***.Не разбра ли че си 2 класи над тоя ***.
28
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е този Роналдо? Аз познавам само един Роналдо- Луиш Назарио де Лима- Феноменът. Тоя кой е?
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то Роналдо все пак си е индиец. Португалски индиец! Добре, че не си е дал фланелката, че не се знае какво може да хване човек от нея.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това са гейски прояви, ако не са пожелали тия португези. Това е отврат.
25
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слиповете е трябвало да си размените да си ги душите и възбуждате
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 30 К'во да гледам , бе тъ.пак. Знам ситуацията... по света има стотици такива отигравания на вратари и на никой не му е налагано наказаниое- повторно изпълнение на дузпа.
23
9
 
12
 
! Отговори
истината преди 8 години
До АнонименИстината викаш е че Роналдо и никой от националния отбор на Португалия не протестира? Да, само ти си корифея по въпроса с дузпите.......Ами гледай клипове в ютуб и ще видиш колко напред излезе вратаря ни ! А за една контролна среща едвали португалците ще правят български работи и ще станат да протестират ! В този случай не Бог , а съдията беше " българин " !
22
15
 
8
 
! Отговори
ЕНВЕР ХОДЖА преди 8 години
ЕИ ВОЛГИ..ИЕЖИ ДУДЕК КАТО СПАСИ НА ШЕВА НА ФИНАЛА 2005 Г., ЧОВЕКА ПРАВЕШЕ НАЛЯВО-НАДЯСНО ДВИЖЕНИЯ..!! НЕ НАПРЕДЕ..И БРУС ГРОБЕЛАР В РИМ 1984 Г. СЪЩО ТОВА ПРАВЕШЕ--НАЛЯВО-НАДЯСНО...НО НЕ НАПРЕДЕ !!А МОЦИ -- ПАК СЪДИЯТА ПОМОГНА НА КИРО ДОМУЗА..ТОГАВА ПОНЕ В ТРИ ДУЗПИ, МОЦИ БЕШЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗЛЯЗЪЛ С ДВА МЕТРА НАПРЕДЕ !НО СЪДИЯТА ПАК ЗАБРАВИ ДА ГО ВИДИ ТОВА ! И ТЕЯ ИДАХА В ГРУПИТЕ.
21
7
 
18
 
! Отговори
Руският депесар преди 8 години
Атака и Дпс са едно и също! Продажници на майка България! Същите като гошо тарабата!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в квалификациите пак михайлов ще пази и обяснението пак ще е че има опит в националния , което било различно о клубен футбол
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 23Истината викаш е че Роналдо и никой от националния отбор на Португалия не протестира? Да, само ти си корифея по въпроса с дузпите.
18
3
 
7
 
! Отговори
До руския депесар преди 8 години
*** написа ли ви новите заучени фрази!? Кажи за някой известен рашистки футболист който ще дойде на бенефиса на Камата!?!? Гъзаев!? *** и алкашите допингирани!!! Проклети да сте! Проклети! Предатели на България!
17
16
 
10
 
! Отговори
истината преди 8 години
ако трябва да сме честни ,вратярят излезе доста напред преди Роналдо да удари топката ! Дузпата трябваше да бъде повторена !
16
6
 
12
 
! Отговори
До руския преди 8 години
Абе ,Депасарска подлого! Нали,именно еврейск русия ни взема Македония!! Нали гошо тарабата съветски възпитаник ,измислиха Македонски язик !!! Батакистки руски ***!