Камата брои $25 бона, за да отстреля жираф и зебра

В Зимбабве Стоичков гръмнал и крокодил срещу 8500
28 мар 2016 13:44,
171
Камата брои $25 бона, за да отстреля жираф и зебра
Кървавата гордост на футболиста. Снимка: Twitter

Близо 25 000 долара е похарчил Христо Стоичков на едно от последните си сафарита. Това става ясно от ценоразписа на фирмата, която е осъществила приключението. Take Aim Safaris организира ловувания в Зимбабве и Южна Африка. Камата си е избрал втората дестинация, която е и по-скъпата.

В Twitter се появиха снимки, на които Ицо гордо позира до трофеите си. Любопитното е, че на една от снимките с пушка в ръка се е строила и съпругата на гениалния №8 Марияна. Не е ясно дали тя е участвала в лова на проснатия пред нея бивол. Именно африканският бивол е най-скъпото за убиване животно от тези в колекцията на семейство Стоичкови във въпросното сафари. Цената му е 9500 долара, ако е до 40 инча. За всеки инч отгоре се доплащат по $1500.

За гръмнатия крокодил Христо е платил отделно 8500 долара според ценовата листа на компанията. Тук сумата също зависи от размера на животното. По преценка на око този на Ицо изглежда по-къс от 4 метра, което значи, че му е струвало спомената сума. Ако обаче влечугото надхвърля тези размери, цената му скача на 12 500 долара. Доста по-евтини са жирафът – 2200 долара, антилопата – 1500, и зебрата – 1200, пише вестник "7 дни спорт". Освен това услугата включва и придружител, чиято тарифа е 500 долара на ден.

Малко известен факт е, че Стоичков се пали по лова покрай добрия си приятел и бивш депутат Емил Димитров. Двамата често нарамват пушките и хукват в Етрополския балкан, където гонят елени, лопатари, сърни, диви кози, диви свине, муфлони, вълци, лисици, диви котки, а ловното стопанство "Елен" е като втори роден дом за Камата. Носителят на Златната топка се сдобива за пръв път с ловен билет по принуда. След САЩ '94 всички от героите получават по една карабина, но за да имат право да я носят, им трябва ловен билет. Така Христо става ловец.

Още кадри от сафарито на Стоичков вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
1
 
! Отговори
alcom4 преди 8 години
Aми има средства и си плаща ,човекът! Но..според мен е глупаво да е убиват животни и нто само така за "престиж",че на всичкото отгоре ,като го правиш си известна личност ,да пояснят журналистите ,колко си похрачил.Тоест да се покаже "колко" си успял ,забогатял ,сиреч си .."велик" Но убийството на диви животни за "спорт" не е ДОБРО ..а вършене на ЗЛО.То пък от своя страна води до лоша КАРМА ..т.е. СЪДБА !
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
iaze pa mu daam 2 leva ako tresne s edna doza bertoletova sol Boko dorde otpraskva ceco. nemoe Boko da otpraskva ceco a ostanalite samo da gleat. Nemoe!
108
4
 
0
 
! Отговори
Рени преди 8 години
А за изкуствени животни чували ли сте? Успокойте топката...
107
0
 
2
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Да плати на когото трябва , ДА ГО ПОСЪВЕТВА ДА НЕ ХВЪРЛЯ КАЛ ВЪРХУ спортното си име. ИНАЧЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕ С ТОВА , КОЕТО МАЙКА МУ Е ДАЛА- ТАЛАНТА КАТО ФУТБОЛИСТ.Простотиите му БЛИКАТ.
106
1
 
6
 
! Отговори
anonimus преди 8 години
Бих дал 50$ бона, да го гръмна от упор!
105
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да си комплексиран селски бек остава за цял живот, независимо от постигнатото във футбола.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.....ТОЙ ДАРИ И 50000 ЗА ОНКОБОЛНИ ДЕЦА..... АМА УТРЕ.....
103
0
 
3
 
! Отговори
Влади преди 8 години
влезна Христо Стоичков е едно кафе в Баселона - казал на бармана - ей, тиии ... и онзи му донесъл осем чаяправилно
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Природозащитниктой вече е в ада
101
1
 
12
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Поредната просташко-еснафска изцепка на иначе гениалния ни футболист ... селянията у него е неизкоренима, колкото и пари да е натрупал ...какво геройство е да убиеш животно с пушка с оптически прицел!? Това може да го направи и 10 годишно хлапе .... направено е от простотия и стремеж да популярност ... ако в този бизнес не се въртяха милиони долари отдавна да е животинките да са спасени!
100
1
 
7
 
! Отговори
Marie Claire преди 8 години
Откъде накъде някой някъде по света ще има право да гушне едни пари, за да може друго богато *** да убива редки животни!? Ако се чуди кво да ги прави тия пари .. Името е маловажно, делото е покъртително..
99
1
 
20
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Голямо геройство! Да гръмнеш диво животно от растояние, докато си пасе кротко! А след това да си правиш снимка върху трупа му! И всичко това, защото ти е кеф, и защото имаш пари!?Не мога да уважавам такива хора!
98
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кеф цена няма :)
97
4
 
1
 
! Отговори
До Мимето преди 8 години
Мария Нестерова - заблуждавате всички с тази публикация. Христо Стоичков не е убил бивол за $15,000, а гну. Моля да се да поправите публикацията. Сумата за този лов не е повече от $5,000
96
2
 
10
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Десетилетията си текат и никой и не обелва две думи за истината. Стоичков го създаде Кройф имайки предвид стръвта му към гола. С годините натежа като загуби най важното си, и мина упорита резерва като Бербатов. Отстъпиха го на Парма, където не минаваха неговите ромски масали - ние ще станем европейски, не вярвате! ето Зола, аз! Характерно за малкия човек - винаги зад гърба на някой велик. Парма го изгони, дойде световното, успех и Барса го прибра, главно за бивши заслуги. Пак резерва, и краят.
95
29
 
5
 
! Отговори
69 преди 8 години
Само така Ице! На всички хейтъри тук им трябва един ловец да им удари една ***! Ти си човекът! Другите са мишки, затова обичат да те мразят :)
94
15
 
1
 
! Отговори
Батко преди 8 години
Винаги когато съм коментирал Стоичков съм писал едно и също велик футболист и още по-велик ***. Това е !!!
93
3
 
25
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Каквито и простотии да изпиша по адрес на Стоичков ще са нищо с простотията,която е извършил.По делата ще го познаете сега извън терена,където е доста ама доста слаб.И с левачката и с деснячката,а най вече с главата хич го няма.
92
3
 
20
 
! Отговори
cska преди 8 години
ае, сега па сички са изненадани , че камата е ***
91
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ицо ме разочарова! Винаги съм презирал ловците, които ходят на сафари и убиват елитни животни с големокалибрени пушки с оптика, местни егери, които ги водят за ръчичка и им носят стойки, за да стрелят от опора. Ловът го приемам - едно древно мъжко занимание, но към сафарито съм с ненавист - глезотия за богаташи.