Аржентина и Уругвай поискаха Мондиал 2030

Подкрепям подобна идея, заяви президентът на ФИФА Джани Инфантино
29 мар 2016 21:07, Красимир Ангелов
0
Аржентина и Уругвай поискаха Мондиал 2030
Снимка: Reuters

Новият президент на ФИФА Джани Инфантино се изказа в подкрепа на идеята световното първенство по футбол през 2030 година да бъде организирано съвместно от Уругвай и Аржентина.

Шампионатът през 2030 година ще отбележи 100 години от първия Мондиал, проведен в Уругвай. Именно домакините печелят и първата световна титла, като на финала в Монтевидео надиграват Аржентина с 4:2.

Аржентинците също са били домакин на Мондиал, като това се случва през 1978 година, когато триумфират и с титлата след успех над Холандия с 3:1 във финалния мач.

"В момента важният въпрос пред ФИФА е дали може да разреши световното първенство да се провежда в повече от една страна. Знаете, че ФИФА е против такива съвместни кандидатури, но аз самият подкрепям една подобна идея. 2030 година е много важна за футбола, за неговата история, така че се надявам да вземем най-доброто решение", добави Инфантино.

Досега само веднъж световното първенство е било организирано от две страни. Това се случи през 2002 година, когато Япония и Република Корея приеха най-големия футболен форум.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари