Йоргачевич подгони рекорд в Левски

Сърбинът може да надмине Димитър Иванков
1
Йоргачевич подгони рекорд в Левски
Снимка: Булфото

В събота вечер вратарят на Левски Боян Йоргачевич записа 15-та си суха мрежа в "А" група през сезона. Направи го, след като не пусна топката да пресече голлинията при 1:0 над Берое.

В 11 от 15-те случая "сините" стигаха до победи, а четири от срещите завършиха 0:0. 10 от мачовете без допуснат гол на сърбина са домакински, а пет са са гостувания.

Йоргачевич се представя силно през кампанията и е единственият играч на Левски, който не е изпуснал и една минута от началото на сезона. В 24-те мача от елита е инкасирал само 11 попадения - средно по 0.45 на двубой.

Затова и 34-годишният сърбин е един от любимците на феновете. С 15-те си сухи мрежи той вече изравни постижение на друг страж, чието име бе скандирано от Сектор Б през годините - това на Георги Петков, пише "Тема Спорт". Дългогодишният вратар на Левски на два пъти успя да нареди по 15 двубоя в един сезон, без да допусне гол. Това се случи през 2001/2002 и 2007/2008.

До края на настоящата кампания на Левски му остават 8 мача. Това означава, че Йоргачевич ще може да настигне, а дори и да задмине легендарният "син" страж - Димитър Иванков. През сезон 1998/1999 бившият член на УС на "сините" не допусна попадение във вратата си в 21 срещи от "А" група.

Още новини от лагера на Левски четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЛевскиБоян Йоргачевич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо се зачудих за какъв рекрод става въпрос....ИВанков изкара десетилетие в Левски, а оргачевич е тук отскоро.... Не вярвах че е вкарвал голове, както ИВанков...... а то било за сухи мрежи в един шампионат.....