Общо 140 изгърмяха с мелдоний. Засега

Със спрени права са нова порция атлети, в това число и шампиони
7 апр 2016 08:25,
17
Общо 140 изгърмяха с мелдоний. Засега
Снимка: Reuters, архив

Допингираните с мелдоний набъбнаха на 140, обявиха от Световната антидопингова агенция (ВАДА). Равносметката е само за 3 месеца, откакто е въведен препаратът в забранителния списък от 1 януари.

От ВАДА обаче не уточняват кои нови спортисти са уличените, след като наскоро обявиха, че случаите са 123. Преди 10 дни лекоатлетката Габриела Петрова стана първата българка, в чиято проба е открит мелдоний.

Същевременно олимпийската шампионка и двукратна №1 на планетата в хвърлянето на чук Татяна Лисенко е със спрени права заради положителна допинг проба, пише "Труд".

От Международната федерация по лека атлетика не уточняват каква е субстанцията и кога е взет тестът. Но според руските медии вероятно резултатът е от наново проверена проба от световното Хелзинки 2005.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: допингмелдоний
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все повече се убеждавам, че ФАЩ са най-гадната държава на тоя свят
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българката и рускинята веднага ги изпържиха, а останалите ги пазят в тайна, егати по.миярите долни.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"От ВАДА обаче не уточняват кои нови спортисти са уличените,"Aхаааа ама за сметка на това пък веднага хвърлихте на вълците Шарапова и Петрова, мама ви лицемерна.
7
5
 
7
 
! Отговори
До Berlin от рускиня преди 8 години
Няма ли някой виц от сорта: "Скъпа Серена, как да поддържаш толкова нежно задниче? " Или както винаги американски атлети - най-чисти атлети (няма значение ,че жените приличат на Кличко и Валуев взети заедно). Американски бизнес - не работи с офшорки - и тук нте са чисти като сълза. И интересно ,че именно американски организации дигат пушилка.Който послушко може и мелдоний да пие - полит.коректни спортисти - теста няма да ги лови
6
7
 
3
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
Тенисистката Шарапова направила услуга на свой познат. Той много се трогнал и веднага звъннал на Шарапова по телефона:- Мария, изключително съм ти задължен, имам много да те черпя!- Не се притеснявай, не ми костваше нищо услугата, която ти направих.- Не, не! Наистина искам да ти взема нещо. Кажи какво пиеш.- Мелдоний.
5
1
 
7
 
! Отговори
7 преди 8 години
След такова активно мероприятие, единствения изход за руснаците е да си изтеглят хората от всички състезания, само това може малко да стресне ония *** - то и България би трябвало да го направи, все пак удариха спортист номер едно, но е прекалено курварска държава и няма топки, цяла източна европа е ударена и ако се обединят, ония ще клекнат - все пак е комерсиален спорта и няма да им хареса, че губят пари от реклами
4
1
 
11
 
! Отговори
usadonii преди 8 години
Без зоб няма рекорди.Сега чакаме да изгърмят и американски зобъри.Първо да сменят комисията....
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в крайна сметка не виждам какъв е проблема. мелдония действа като повечето дроги 6 месеца, забранаат е от 1.1.1.2016 т.е. дали си чист или не ще стане ясно от 1.6.2016 но сега целта бе да се ударят руснаците.....
2
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
грозното лице на америка ;всичко и всички им пречат на командват ида грабят света
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следите от мелдония остават в организма няколко месеца. Забраната е от 01.01.2016, много ясно, че ще има следи дори след спиране на приема. Много ми е чудно защо не направят хормонален тест на "братята" Уилямс...