Севиля не прощава: За трети път спечели Лига Европа

Испанците със страхотно второ полувреме, спечелиха с 3:1
Обновена: 19 май 2016 07:12 | 18 май 2016 23:41, Красимир Ангелов
27
Севиля не прощава: За трети път спечели Лига Европа
Снимка: БТА

Севиля остава господаря на Лига Европа, печелейки за трети пореден път трофея в турнира! Тимът на Унай Емери сътвори впечатляващ обрат срещу Ливърпул, след като до почивката губеше с 0:1, но с невероятно второ полувреме спечели битката с 3:1.

В герой за андалусците се превърна капитанът Коке, който заби две попадения за успеха, а едно добави Кевин Гамейро. Така Севиля стана рекордьор по трофеи в турнира с общо пет, като преди това има два от турнира за Купата на УЕФА.

Ливърпул пък загуби втори финал този сезон, след като по-рано през сезона "мърсисайдци" отстъпиха на дузпи от Манчестър Сити в турнира за Купата на Лигата в Англия. Трябва да се отбележи, че "мърсисайдци" бяха сериозно ощетени през първото полувреме, след като главният съдия подмина 2 пъти игра с ръка в наказателното поле на испанците.

Подробнисте за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е че калитковците от Уиверпоулл щяха да загубят този финал.Те просто не бяха за него, след късмета срещу Дортмунд и подпирането срещу Виляреал. Все пак, нямаше как да се позволи и в този финал да играят два испански клуба,особено пък скромният Виляреал. Не знам какви и колко дузпи е имало,но факт е ,че така наречените "англичани" водеха в резултата и в последствие да разчитат само на съдията да им отсъди дузпа и да им зачете някои нередовен гол,няма как да стане ,за да спечелиш един финал.
21
2
 
3
 
! Отговори
vvvv преди 7 години
"Севиля остава господарят" - моля журналистът да научи български език и кога е редно да ползва пълен член и кога не. Срамота е за журналист да е неграмотен!И браво на Севиля и на испанския футбол.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След отменения втори гол Севиля вече бяха на колене, а ако беше отсъдена само една от дузпите развоя на мача отиваше в съвсем друга посока. Просто психически щяха да рухнат както Ливърпул второто полувреме. Едно подпиране (третия гол беше от явна засада) или неотсъждане на нарушение (а те бяха няколко което вече е тенденциозно) може да повлияе на целия мач. Така и стана.
19
5
 
1
 
! Отговори
1 преди 7 години
"От цялата работа Пуул отнесе три калъфки-загубата от Сити, осмото място и боя от Севиля. То финалът си беше Борусия-Севиля, ама що им е на германците тоя мач. Кадър на мача-престилката, която Мариано прави на Морено."
18
3
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Този мач показа, че мястото на Ливърпул не беше на финала, испанците ги направиха за смях през второто полувреме. Друго щеше да бъде Борусия Дортмунд - Севиля!
17
5
 
3
 
! Отговори
До членска карта 7 преди 7 години
Ти бе, тъпшак, как под всяка тема имаш идиотъпи коментари?!Отивай си в руската землянка и не се бутай между мъжете!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо като паднат и почват ревове и обвинения ?!Не държа за никой от двата отбора, ама испанците доминираха на терена, вкараха повече голове - това е резултата.Ако съдиите са сбъркали ще си понесат наказанието, вие все си разсъждавате по български ?!Победителя е ясен, какво се детете за глупости.Едните са играли по-слабо, това е.
15
4
 
7
 
! Отговори
Oптимист преди 7 години
Много се радвам за Севиля! Честит финал на всички фенове на Ливърпул :)
14
5
 
9
 
! Отговори
безпристрастен преди 7 години
ФИФА и УЕФА все още са в 19 век.Модерните технологии навлязоха във всички сфери, но не и в НАЙ-популярния спорт на планетата.Не може да има две дузпи и съдията да се прави на ударен, а на камерите да се вижда всичко. ФИФА и УЕФА са като църквата, която векове наред е твърдяла, че земята е плоска. Вместо да въведат "орлово око", въвеждат ПЕТИМА съдии!!! Аз лично не съм видял никаква полза от тези, които стоят до вратата. МАФИЯ!
13
6
 
7
 
! Отговори
жорж преди 7 години
Победи по-класния отбор. ДУЗПА ИМА , КОГАТО СЪДИЯТА Я ОТСЪДИ ,ТОЙ Е В БЛИЗОСТ ДО СТЪЛКНОВЕНИЕТО И НЕГОВО Е ТЪЛКУВАНЕТО НА ВСЕКИ СЛУЧАЙ. Второто полувреме беше испанско ,МАЧЪТ СЕ ИГРАЕ 90 МИНУТИ.
12
2
 
7
 
! Отговори
Скъпи скаузъри... преди 7 години
Пийте една количка... Share a Coke with Liverpool :}
11
4
 
9
 
! Отговори
SMEH преди 7 години
Смях голям. Еврогейска Европа е срам за Света. Първо корупция на Евровизия а сега и в ЛЕ. Не една ами 3 дузпи имаше. УЕФА да си направят ЛЕ и ШЛ само с испански отборчета и да си играят. Баси смехо.
10
10
 
5
 
! Отговори
г преди 7 години
Второто полувреме разкри печалната картина на английския футбол .Ливърпул е на нивото на отборите в Чемпионшип .Прав е коментара отдолу ,че с такава преса може да биеш Норич ,ама на финал на УЕФА се иска и акъл . Клоп е поредния злобен човечец с психически отклонения -явно в Германия са само такива.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безобразно съдийство... За какво са тези допълнителни съдии като нито веднъж не сигнализираха за тези ръце и то в 3 абсолютно 100 процентови ситуации... Абсолютен хадбал
8
3
 
14
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Парите убиха спорта като цяло. Гледаш един мач днес и утре си го забравил !
7
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До АнгелТе бяха безинтересни и когато доминираше МЮ. Шампионската лига уби футбола!!!
6
5
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Тук е редно да се появи някой разбирач и да ни сподели върховния оргазъм от посещението си на легендарната трибуна Коп... Как настръхвал, как се подмокрял и други непостижими измишльотини с цел зомбиране на матряла и подпомагане на алъш-вериша в залаганията и търговията с мъниста сред ***!
5
7
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Добра новина за футбола! Глобалисткия проект Англия Мека на футбола, отново претърпя крах!
4
4
 
19
 
! Отговори
Reo преди 7 години
Как да победи Ливърпул? Погледнете ги какви са събрани. Една шайка коафьори. Само прически, татуировки. Гелосани позьори. И Клоп с тая тотална преса издъхва съвсем. Такава преса се прави ако мачовците ти имат сили за цял мач да пресират, ако не, се играе с повече ум. Нищо няма да направи и тоя. Да вземе да ги остриже и да им хвърки един бой в съблекалнята, както Фергюсън правеше с Юнайтед. Тогава може и да заиграят.
3
6
 
29
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Испанския Клубен Футбол е Номер 1 до такава степен че Шампионска Лига и Лига Европа ми станаха безинтересни!