Гришо пак се провали, падна от сърбин

Българинът загуби от Янко Типсаревич в Лондон
15 юни 2016 09:53, Александър Попов
61
Гришо пак се провали, падна от сърбин
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в първия кръг на пети пореден турнир и остана без победа в състезанията от веригата на АТП от края на април.

Димитров претърпя поражение от сърбина Янко Типсаревич с 6:7(6), 6:4, 3:6 на старта на надпреварата на трева в лондонския "Куин'с Клъб" с награден фонд 1,928 милиона евро.

25-годишният хасковлия, шампион в турнира през 2014 година, не успя да се справи със съпротивата на бившия номер 8 в света Типсаревич, който в момента заема 553-ото място в подреждането на АТП.

Първият сет стигна до тайбрек, в който Димитров поведе с минипробив при 4:3 точки и имаше два сервиса, но допусна обрат.
Българинът реагира добре на негативния развой и след ранен пробив взе аванс от 2:0 гейма във втория сет, който запази до края му.

В решаващата трета част Типсаревич успя да стигне до единствен пробив при първите си възможности в мача в четвъртия гейм. При 3:5 Димитров стигна до шанс да си върне пробива, но сърбинът го отрази и след това стигна до първата си победа за сезона в състезанията на АТП след 2:26 часа игра.

Димитров, 37-и в света в момента, за последно спечели срещу хърватина Иво Карлович с два тайбрека на полуфиналите на турнира на клей в Истанбул на 30 април, след което вече е в серия от шест поредни поражения.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо спряха рекламите с Григор. Теленор няма ли да пуснат някоя нова за любовчията от Асково?Между другото е паднал този път от 553-ия в света.
11
2
 
3
 
! Отговори
нгагфпос преди 7 години
До Анонимен 9Нали и аз това казвам, че като падне още малко надолу и нещата с рекламите лекинко ще се променят...
10
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Гришо явно е в черен период. Тук по-интересния е Типсаревич, който като нашия Гришо, беше преди време 8-ми в света, но после не знам какво му се случи, вероятно травма или поредица от травми и сега е много назад в ранглистата. Нищо чудно с този мач да започва завръщането на Типсаревич в топ 100, а защо не и топ 50, където е и нашия Гришо.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както се разчу за витаминчетата на Шарапова нещо се пречупи в нашия.... а може и това да е причината за раздялата? Знаели са и двамата какво,защо.... иначе нашия още от малък е бил насила каран да играе,от баща си! Той не обича тениса!!!! Доста работи ще излязат ...медиите ги крият!
8
1
 
9
 
! Отговори
има ли смисъл преди 7 години
Скоро коментарите за Григор ще изчезнат както в повечето сайтове. Само тук още част от антуража му дразни коментаторите с някакви милиони и къщи в Монако . И това ще спре.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8 АнонименПечели 10 пъти повече, защото беше в топ 20. Мислиш ли, че на рекламодателите им пука за тенисист извън топ 40. Тогава ще му дават 10 пъти по-малко.
6
2
 
7
 
! Отговори
хфйадслн преди 7 години
Валери Божинов на тениса... Но, ако продължи да пада и да си чупи ракетите, паричките от реклама ще спрат. И после...
5
1
 
7
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Спокойно, още е "млада" надежда.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, дано му е само кофти период... Бая се проточи каръкът му, но се надявам да се стегне малко. Любовта си е любов, ама неговото на нищо не прилича вече. Хъс трябва в спорта, не лигня!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още е депресиран и страда за бившата.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ГО МИСЛЕТЕ ГРИШКАТА ТОЙ СИ ЖИВЕЕ В МОНАКО!!!!! ТАМ 35 квадратни метра жилищна площ струват 1 450 000 евро А той има мезонет
1
4
 
8
 
! Отговори
Ми преди 7 години
той кауна да започва да се оглежда за нова кака да го издържа.Видя се,че за тенесист не става,та поне като жиголо да е добър!