Футболът ни слаб - с разрушени бази и прекъснати корени

Гочето стиска палци за Германия на Европейското
Обновена: 17 юни 2016 15:48 | 17 юни 2016 15:47, Анисия Иванова
11
Футболът ни слаб - с разрушени бази и прекъснати корени
Снимка: Bulgaria On Air

Няма интерес към футбола ни, защото нивото е ниско. Търпението към ръководителите е много голямо, но идва един момент, в който на хората им писва и трябва да даваш отговори.

Това мнение сподели в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR именитият футболен треньор Георги Василев-Гочето. Той говори за положението в ЦСКА, Левски и Лудогорец, за любимия си Етър, проблемите на футбола ни и даде своята прогноза за Евро 2016.

Проблемите във футбола ни

Всичко започва от корените. Еуфорията от постигнатото от онова поколение заблуди хората, че всичко се получва много лесно. Прекъснаха се корените и условията за създаване на кадърни футболисти. Разрушиха се базите и се появиха хора, които искат много лесно да спечелят от футбола", посочи Гочето и засегна темата с многото чужденци, които играят в първенството ни.

"Стана модерно да внасяме чужденци. Няма как да останем извън тенденците, но важното е какви хора подбираш. Трябва да са по-силни от нашите като авторитет и качества. Кощунство е да кажа, че лъха оптимизъм във футбола ни, но надеждата умира последна. Трябва да се направи нещо, за да се върне българският футбол там, където е бил. Новата Висша лига не решава проблемите. Форматът е най-малкият проблем на футбола ни", коментира още Василев.

ЦСКА

"Има голяма неяснота, която витае около клуба. Ръководителите са виновни за това състояние на ЦСКА в момента. Когато бях треньор на ЦСКА, не е имало проблеми, станахме шампиони и носители на купата. Клубът беше подсигурен финансово и имаше силни футболисти като Стилиян Петров и Мартин Петров", коментира Георги Василев и подчерта, че в новата Висша лига трябва да играе "оригиналният клуб, който е създал традициите и историята".

Според него новото ръководство ще отдалечи много от хората, ако преструктурира Чавдар (Етрополе) и Литекс в ЦСКА.

Левски

"С Левски станахме два пъти шампиони и тогава имахме изключително силен отбор", сеща се с умиление Гочето и припомни, че с изтичане на договора му почти всички играчи са били продадени в чужбина.

"Люпко Петрович е силен треньор, Левски направи добър избор с него. Промените там са с цел да има повече позитивизъм. Дано Левски си върне европейския облик", каза още специалистът.

Лудогорец

"Без пари във футбола не става. Те купуват и продават играчи, като печелят от тази работа. Докато другите отбори работят на парче. Това е лидерът на българския футбол в момента", каза Гочето.


Етър

"Сърцето ми е във Велико Търново и в Етър. Изживял съм много хубави моменти там - 9 години като футболист и 9 години като треньор. Голямо признание към Левски и ЦСКА, работил съм с удоволствие там, но Етър ми е на сърцето", обясни Георги Василев.

Той разказа за събирането на играчи от училищата и разговорите с родителите им. Напомни за работата си от ранна възраст с Краси Балъков, Златко Янков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев и Трифон Иванов.

"Те бяха едва 16-годишни. Имаше много компромиси, имало е случаи да крещя много. Трифон имаше голямо самочувствие, не признаваше съперниците. Тръгваме с Етър да играем срещу Левски, всички са притесненени, а той казваше, "Ей сега ще видиш какво ще ги направим". Беше голям човек, лека му пръст."

Евро 2016

"Германия трябва да служи за еталон на много други нации. При тях, когато има частичен успех, след това ги търси на върха. Знаят как да се възползват, когато направят крачка назад. Фаворитът ми за шампион на първенството е Германия", прогнозира именитият треньор и добави сред фаворитите Испания и Италия.

Разговорът с Георги Василев-Гочето чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре да е слаб щото и без тва Сф е пълна с диви селяни.Най добре фитбол в малките градове и села събота и неделя даже и това е много.
7
0
 
1
 
! Отговори
Джоко преди 7 години
До Анонимен 8Домуса спонсорилал клиника в София ! А него кой го спонсорира с тези държавни имоти ?!?!?! От продавач на обувки на едро, сега е ..... на едро
6
2
 
2
 
! Отговори
gost преди 7 години
Значи тия мислят за етър а готова супер база със стадион и отбор като литекс ще разсипят що за да угодим на тъпата армия дето е фалирала интересно мие с петите ли мислят що че малкия град има прогрес откъм футбола браво браво
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама постройха стадиони по села и паланки за над 300 мил.300 милиона?!?!?!?
4
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тоз откри...Америка.То само футболът ни да е с...разрушени корени.Всичко в нашенската Бокоффска държавица е с...разрушени корени.Ха да не ги...изброявам,защото ставам...смешен.А познайте,чии корени не са...разрушени,а даже...избуяли;ами на партийките и техните икономически и медийни...клакьори-сателити.Цъфтят и...връзват отровни плодове и народецът...вервя и посяга да...откъсне плодче и веднага му приседне,ама...късно.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление тъжна съдба на умираща пенсионерска държава изоставена от младите.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да след като има готови бази за да играят други така е затова ни футбол ни образование ни държава има
1
4
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Кой го е грижа за футбола. Образованието и здравеопазването ни отиват по дяволите, тия за футбол мислят.