Гришо остана без треньор! Уволнил го

Сега се чувствал по-добре
3 юли 2016 17:22,
44
Гришо остана без треньор! Уволнил го
Снимка: архив, Ройтерс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че се е разделил с личния си треньор Франко Давин в седмицата преди началото на Откритото първенство на Великобритания, на което участва без наставник за първи път в кариерата си.

Димитров стигна до третия кръг на "Уимбълдън", където вчера загуби от Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6(6), 6:7(3), 4:6, 2:6. В Лондон 25-годишният българин все пак имаше поводи за радост, след като прекъсна серия от шест поредни загуби и записа две поредни победи в един турнир за първи път от края на април.

"Сам съм на този турнир и не се опитвам да го скрия. Нещата между мен и Франко не се получиха. Това е положението", коментира Димитров. "Все пак аз знам как да играя тенис, просто сега се нуждая от малко повече време за работа по логистиката, свързана с ракети, корди, топки, кортове, тренировки. Извън това се чувствам доста добре и съм щастлив", допълни той.

Димитров достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" през 2014 година, в която проби в топ 10 и стигна до осмото място в класацията на АТП.

Българинът загуби два финала през този сезон - в Сидни и в Истанбул, но след почти три месеца без победа в Тура той се свлече на 37-ото място в световната ранглиста.

"Почувствах, че е време за промяна, нещо ново, нещо, което да ме върне в правия път. Искам да се развивам. Това е голямата ми цел. Но искам и да печеля мачове. Просто всичко трябва да върви заедно", каза Димитров.

"Доволен съм от решението си. Някак си се чувствам по-добре, настройката ми е положителна. Това, че имах възможност изцяло да контролирам нещата, ми даде много. Сам правих всичко за себе си и това ми хареса", допълни той.

Той все още не е мислил за нов личен треньор.

"Честно казано, не съм мислил по този въпрос. За първи път съм в такава ситуация на толкова голям турнир като този. Опитвах се да бъде позитивен и да не го мисля особено. Естествено сега ще имам повече време на преценя и да реша какво да правя", каза Димитров.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Много добре - уволни треньора! Сега ако уволниш и Николинка-няма да имаш грешка! Момче - не си хаби таланта в спалнята с лелки! Хвани се 20 годишно маце да ти влее живец! Сигурно като дете си израснал по турнири без ***, и сега наваксваш/ това беше някакъв синдром?/.
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прекрасната Шерцингер за жена- тя да иска бебе от теб и ти се дърпаш. Ми дършпай се.....като станеш на 40 няма те иска и Кунева!-------------Абе смотлъо ти щом се впечатляваш от стари жени едва ли си спал с момичета. Кой се натиска на стари жени,когато има млади и стегнати,а не амортизирани лелички.И един мъж на 40 години изглежда добре,а жена на 40 и тя става мъжествена и лелка. Мъжът може да избира,докато жената може да избира до 30-35 г.,след това нищо не избира,щото няма желаещи.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защото той клати елитни котета,Мухахахаха много обичам такива загубеняци като се изказват така. Клател елитни котета, клати лелките, що не клати някоя млада,а все разни лелки.Ако клати София Лорен сигурно още повече ще ти се издигне в очите като ***.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne trenjora a sporta trqbva da smenish
24
2
 
8
 
! Отговори
Фолклор преди 7 години
На калпава ракета тренера и е крив!
23
2
 
6
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
На този му трябва някой от "старата" школа -- да стои зад гърба му с кривачката , и след всяка грешка бой по манерката , защото много омекна последно време ... явно чалгаджииския вирус го застигна в Монако
22
3
 
8
 
! Отговори
експертът с винкело преди 7 години
Това момче Григор да вземе да порастне най-накрая!Ако няма пари за треньор,да си наеме психолог-явно има проблем с носенето на отговорност.Животът не е само селфита и джъмпове,трябва и да се поизпотиш малко!Непостоянството му е основния враг.А иначе като сънародник се радвам на успехите му,но не съм забравил отказа му да играе за България.Засега е спорна личност...
21
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като печели всички сме с него, като губи всичко е против него. См отаняци, колко и да ръмжите пак си оставате жалки. Какво искате вие? Бил с жени! Аре бе вие оглеждате всяка жена на улицата! Вие сте перфектни а той аууу долу. Надигнало глава момчето а вие гледате да го смачкате. Заради такива като него съм горд, че съм българин, заради такива като вас се срамувам от това!
20
6
 
12
 
! Отговори
Спортист преди 7 години
А бе,този селянин няма ли най-после да се върне в Хасково и да се успокои? Не разбра ли,че тенис играят интелигентните хора? А и т.н. бълг.*** нека си отдъхнат от посредствените си напъни да го изкарат успял спортист!
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само който не бил спортист на професионално ниво може да пише всякакви глупости...========Мернах последния постинг на някакъв акълия.Ами след като не може да си даваме мнението нека да махат тази статия и да се коментирасамо в специализирана литература или сайтове, в които имат достъп само тенисисти от топ 50. Нека да си играт тенис мачовете на закрито и да не ни занимават с глупостите на този скучен спорт.Аз между другото не съм спортист но днес пробягах 8 километра, а ти умнико?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Както виждаш тези 50К не му стигат дори един треньор да си наеме а все взема някакви посредственяци за по-еФтинкУ.Айде у лево с тези селски сказки.Дали си му баща или рода ми е през дедовия но не се прави на умен щото нямаш 5 лева да се усмихнеш.50К били пари........хо-хо.Ами това са ми джобните бе левак!А *** да сдава килера в Монако че и там заминават по 50-60К на година а е видно че той не може да си ги позволи.До година очаквам да изхвърчи от топ100.Чакайте го на село
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха-хаЗапочна да РЕЖЕ разходите..........ох на батьо зайчето.Сега се чувствал "по-добре".И аз да спра да плащам по едни 300-400 бона в евро на година ще се почувствам МНОоооГО по-добре.Но знаете приказката че икономиите са майка на мизерията.И ЗАПОМНЕТЕ че играчите след 25-то място нямат достатъчно приходи за да си позволят ЩАБ!!Това е скъпо удоволствие ЗАПАЗЕНО само за МАЙСТОРИТЕ.*** си отиде на мястото.Никой Дришов номер наесе...
16
8
 
2
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Само който не бил спортист на професионално ниво може да пише всякакви глупости за един младеж когото цял свят познава като БЪЛГАРИН! Колко са българите останали на световно ниво които правят нещо запомнящо се
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той да фнимава кака Никол да не го уволни, че....пак ше мине на ръчен режим!
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте му македонско гражданство на тоя! Срами България по света. Няма ли да се отказва от тениса вече :(
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На крива ракета космоса и пречи!
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванТова, че уважаваш нещо, не означава автоматически, че и разбираш от него. Никога не си спортувал на елитно ниво и това личи в селташкия ти опит да даваш съвети на човек, чиито постижения няма да успееш да догониш и за хиляда години. Марш в кварталната кръчма, където важниченето ти може и да мине!
11
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Уважавам всеки спорт и огромните усилия които се полагат в професионалният спорт но не мисля,че честата смяна на треньорите ще ти помогне ако просто не си роден да бъдеш шампион или не полагаш достатъчно усилия и не си всеотдаен по пътя към върха!
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Някой сиДруже - записвай, за да не забравиш: ГД е елитен тенисист. Дори днес, на 37-о място, е такъв и никакъв друг. Цял свят знае това. Само определена злобна част от българите си позволява да го пл.юе калташки. Твое право е да плюеш хората, но докато секретираш злобно, недей забравя, че дори с това достигане до мач в третия кръг , ГД изкара 50 000 британски лири. Пари, които ти никога няма да видиш накуп, защото наистина си ***, злобен ***!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
* смотан непораснал поредната божинка ти и феновете си изгони

Спонсорирани публикации