Държавата взе базите на ЦСКА в София и Панчарево

Министерството на спорта ги пуска на търг
55
Държавата взе базите на ЦСКА в София и Панчарево
Снимка: Булфото, архив

Министерството на младежта и спорта прекрати договорите на ПФК ЦСКА АД за стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. Това обявиха от ръководния орган след заседанието си днес.

Причината за разтрогването на контрактите е заради натрупани задължения от близо милион лева, като от ММС уточниха, че в най-кратък срок ще се проведе търг за новия ползвател на двете съоръжения. Gol.bg съобщи още минатала седмица, че Гриша Ганчев се е разбрал с държавата да получи базите и се очаква това да стане факт съвсем скоро.

Ето и текста на цялата декларация:

Отчитайки обществения интерес и с желание да намали напрежението сред привържениците на ЦСКА, Министерството на младежта и спорта едностранно прекратява договорите на ПФК ЦСКА АД за безвъзмездно право на ползване на ст. "Българска армия" и спортна база "Панчарево" с мотивирана заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Причината за прекратяване на договорите е откритото производство по обявяване в несъстoятелност на дружеството, като основанието е предвидено в чл. 37 и чл. 11 от двата договора. Заповедта следва да бъде изпълнена в 5-дневен срок от уведомяване на синдика.

Първоначално при откриване на производството по несъстоятелност ММС е включено в списъка с кредитори с вземане в размер на 929 109, 14 лв. за данък върху недвижим имот, такса за битови отпадъци и лихви по тях за периода 2012 - 2015 г. на двете бази, дължими към Столична община, които според договорите трябва да бъдат заплатени от ползвателя на базите.

В последствие Министерството на младежта и спорта е изключено като кредитор от списъка на приетите вземания и нито един от оздравителните планове не предвижда погасяването на сумата от 929 109, 14 лв, с което е накърнен държавния интерес. Прекратяването на договорите за ползване на двете бази е ефективна възможност за гарантиране на вземането и защита на интереса на ММС.

С писмо с Вх. номер 09-00-2871/12.07.2016 г., подписано от изпълнителния директор Трифон Попов, ПФК ЦСКА-София ЕАД е поискало от Министерството на младежта и спорта да му бъде предоставена възможността да ползва възмездно ст. "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево".

Единствената законова възможност след прекратяване на договорите за двете бази с ПФК ЦСКА АД е процедура за отдаване под наем на ст. "Българска армия" и тренировъчна база "Панчарево" чрез търг, която ММС ще обяви в най-кратки възможни срокове.

Погасяването на задължението от 929 109, 14 лв. ще бъде включено като задължително условие за бъдещия ползвател. До провеждане на търга Министерството на младежта и спорта ще предприеме необходимите действия за обезпечаване на провеждането спортно-тренировъчна и състезателна дейност на двете бази от дружеството ПФК ЦСКА-София ЕАД, лицензирано от Българския футболен съюз.
 

Още спортни новини четете на www.gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
17
 
! Отговори
gost преди 7 години
Е това е ще гледаме яман ще слушаме радка пиратка просто не знам а в обеля са 400 човека на мач с ромите и това е отбор в а група а пък ние във в е това е
38
1
 
18
 
! Отговори
gost преди 7 години
Сериала цска писна то е докато сят светува е управия държавна *** тода е само цска ще гледаме отдогодина за яман и ще се радваме на това е аман
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до kiffla вече няма да викат "чорбари" а "чавдарчета"
36
2
 
25
 
! Отговори
ВАРНА преди 7 години
ЦСКА ЩЕ ИГРАЕ В ДОМА СИ. ЛИТЕКС ЩЕ СИ ИГРАЯТ В ЛОВЕЧ. ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ. ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПЕЕВСКИТЕ ФЕНОВЕ И НЕГОВИЯ "ОЗДРАВИТЕЛЕН" ПЛАН !!!
35
2
 
22
 
! Отговори
gost преди 7 години
А кво да кажем в ловеч а поне имате отбор в а група а ние на господин кралев не му дреме а ние се питаме ние какво ще гледаме оттука натака срамно и жалко червено знаме видима това ли ще се гледа е това е жалко наистина ако се докара до там срам голям
34
5
 
28
 
! Отговори
R.I.P. CSKA 1948 преди 7 години
Днес Държавата уби ЦСКА ! Днес Държавата в лицето на ББ, на Кралев, на Министерския съвет, на НАП избра да даде стадиона и базите на една мутра, докато все още имаше шанс да бъде приет Оздравителен план. С което фактически уби ЦСКА и лиши себе си от 14 млн. лв. + 10 млн. лв. за останалите кредитори ! Нещото, което ще ползва базите има също толкова общо с ЦСКА, колкото и "Левски".Прочети още на: dnes.bg/sport/2016/07/13/dyrjavata-vze-bazite-na-cska-v-sofiia-i-pancharevo.308873
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тъжна вестСам ще видиш ако 35-40 000 са ти малко , ОК значи няма ЦСКАри
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе наистина ли има още индивиди,интересуващи се от български """футбол"""???
31
9
 
20
 
! Отговори
Цскар преди 7 години
Айде сега! Хората си сменят пола и пак си остават същите хора! В 21-век живеем, какво толкова му е важното на някаква си история? Важни са четирите букви, нищо друго! ЦСКА си е ЦСКА и няма значение дали са правени някакви юридически врътки в Етрополе и Ловеч или не са правени!
30
5
 
29
 
! Отговори
Тъжна вест преди 7 години
Днес 13.07.2016 почина на 68 години ПФК ЦСКА АД . Приятели най великия клуб във футболната ни история си отиде след тежко боледуване. Тежка и коварна болест с името корупция доведе ЦСКА до края на своето съшествуване. Почивай в МИР приятелю. С твоята кончина си отиваме и истинските фенове от стадиона. Никога няма да приемем ментета опитващи се да си препишат победите и спечелените купи. Сбогом Приятели и ти благодарим ,че дълги години ни даряваше и с много радост и с много мъка но ние винаги бяхме с теб. ИСТИНСКИТЕ ЦСКАРИ никога повече няма да отидат на стадиона !!!
29
2
 
24
 
! Отговори
ЦСКА 1948-2016 преди 7 години
Измамата на годината!Защо ли?Това се очакваше от много време,че ще се случи.Защо ? Защото ако имахме държава всички държавни институции умишлено проспивали задлъжняването на едно търговско дружество са виновни а с това и всички от БФС.Прокуратурата не трябва ли да поиска отговорност от съответните ведомства които години наред не проспивали затъването на дружеството ПФК ЦСКА АД ???Гнилото личи и то е в днешната корумпирана държава съсипана от съмнителни бизнес интереси.ЦСКА е вече погребан
28
1
 
28
 
! Отговори
Kiffla преди 7 години
Аз пак не разбрах. Сега левскарите кое ЦСКА признават и съответно, на кого ще викат "Чорбата"?
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До йййтова са глупости....
26
2
 
29
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Премиера изгони ЦСКА от армията за да го даде на престъпника и данъчен измамник Гриша Ганчев!
25
1
 
19
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Левски често ходи насам-натам , но как се връща ?
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супата се превъплъти в Натурално сокче. Но нравът си не сменя - пак ще си играе на ст. "Свинска ***".
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СатириконТова е сатирикон на кон,газен от слон
22
0
 
21
 
! Отговори
blro преди 7 години
Всички чорбари да дадът по стотина лева и ето проблема решен хахаха
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ берете ядовете на ЦСКА , Етрополе ли е , Литекс ли е , има ли фенове , всичко е ОК , гледайте си вас си , ако няма фенове , тогава ще изчезне отсамосебе си ....това е простата истина , живеем в пазарна икономика всеки може да прави каквото си пожелае , стига да може да си понесе последиците след това ......
20
3
 
22
 
! Отговори
ВАРНА преди 7 години
ЦСКА ЩЕ ИГРАЕ В ДОМА СИ. ЛИТЕКС ЩЕ СИ ИГРАЯТ В ЛОВЕЧ. ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ПАРИТЕ. ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПЕЕВСКИТЕ ФЕНОВЕ И НЕГОВИЯ "ОЗДРАВИТЕЛЕН" ПЛАН.