Милиардер настоява: Върнете Defender в производство

Джим Ратклиф е собственик на последния екземпляр
13 юли 2016 19:00, Анисия Иванова
9
Милиардер настоява: Върнете Defender в производство

Богат собственик на последната бройка от легендарния всъдеход Defender иска да възобнови производството на модела.

След 68 години производството на модела бе прекратено в началото на тази година. Решението бе продиктувано от строгите изисквания за вредните емисии, както и от несъвместимост при правилата за безопасност.

Въпреки това милиардерът на име Джим Ратклиф води преговори с Jaguar Land Rover за подновяване на производството на Defender във фабриката в Солихъл, коментира The Sunday Times.

Ратклиф планира да закупи интелектуалните права върху модела или производствената линия. Инициаторът отказва да коментира развитието на амбициозния план, но най-вероятно Land Rover ще удължат производството на всъдехода до 2019 година, като създадат наследник на Defender.

Не са ясни подробности относно евентуалния наследник на Defender, но ако бъде произведен такъв, той ще се предлага в няколко варианта на купето, нова скоростна кутия, надлъжно разположен двигател и 4x4 задвижване.

Още за новини в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: милиардерDefender
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз, и леля Елизабет II обичаме "Дефендъра". Тя даже има такъв, а аз не успях да се вредя. Е, може в другия живот, засега фаворит ми е УАЗ "Хантър". Що пък да не закарам малко вредни емисии до Урдини езера? Някой да предложи електромобил или хибридче за екскурзия до там? Тези неща стават само за холандските или датски баири.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смехурко като си такъв разбирач я ни кажи на нас неуките коя джипка е била по-яка от дифендъра преди 60 години
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от жълтурковци тука...
2
6
 
4
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Както казват австралийците, ако искаш да отидеш в пустошта, тръгни с Ланд Ровър, а ако искаш да отидеш и да се върнеш, вземи Тойота Ланд Крузър.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхЗнаем, знаем, сега ще възхваляваш УАЗ-ката. Толкова "много" разбираш от автомобили , че даже и името му не можеш да напишеш правилно. Дефендър наистина е уникален. На неговата база италианците правят Ивеко Масифф.

Спонсорирани публикации