Гришо се измъчи срещу 107-ия в света, но го би

Българинът продължава напред на "Мастърс 1000" в Торонто
Обновена: 26 юли 2016 13:28 | 26 юли 2016 08:18,
33
Гришо се измъчи срещу 107-ия в света, но го би
Снимка: Reuters, архив

Григор Димитров започна с изключително измъчен успех участието си на "Мастърс 1000" турнира в Торонто. Българинът се наложи с 2:1 сета над 107-ия в ранглистата Юичи Сугита, в отделните части 5:7, 7:6 (5), 6:4 след близо 2 часа и половина битка на централния корт.

Срещата не започна никак добре за българина, който допусна два ранни пробива и пасив 0:4. В последствие изоставането на Григор набъбна на 1:5 гейма, но след страхотна серия хасковлията успя да изравни за 5:5. За жалост в този момент Димитров допусна трети пробив, след което сервирайки за сета за трети път Сугита не сгреши – 7:5.

Втората част също не започна никак обнадеждаващо за Спортист №1 на България и след серия пробиви Сугита поведе с 3:1 гейма. Григор успя да изравни за 3:3, а в последствие се стигна до тайбрек, където драма също не липсваше. Японецът поведе с 5:2 точки и се доближи максимално до успеха, но Димитров успя да обърне – 7:5.

В решаващия трети сет българинът сервира отлично и това си каза думата, предава Tennis24.bg. Димитров успя да направи един брейк, който се оказа напълно достатъчен да вземе успеха и да се класира за втори кръг, където ще играе с Ник Кириос или младата надежда на домакините Денис Шаповалов.

По-късно тази вечер Григор отново ще излезе на корта, но за двубоя си на двойки. Хасковлията и Стан Вавринка ще премерят сили с Люка Пуй и Доминик Тийм.

Миналата година Димитров отново достигна до втори кръг на сингъл, където бе спрян от Джак Сок.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
15
 
! Отговори
Мъка, мъка преди 7 години
Гледах мача, и трябва да отбележа, че само защото противника му беше млад и неопитен Григор успя да бие! Ако си тенисист с претенции, не може да се измъкваш срещу 107-ия с късмет!Откакто започна да се занимава с тия каки и с реклами, никакъв го няма!Григорчоо, тръгнал си по пътя на Божинов...!
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега в следващия кръг остава и да падне от младото 17 годишно еврейче под номер 370 и спокойно може да си ходи да бере кауни в Хасково.
4
2
 
4
 
! Отговори
хъммм преди 7 години
Браво ,браво.
3
2
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Япончето беше много...надъхано и хвърли много усилия,затова и взе първия сет и аха да вземе и...втория.Симпатичен японец,нисичък,кривокрак,но много...пъргав.Нашият не го...гледах,за това и...би;явно това е...начина.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""По-късно тази вечер Григор отново ще излезе на корта, но за двубоя си на двойки. Хасковлията и Стан Вавринка ще премерят сили с Люка Пуй и Доминик Тийм."Марийче ***, мнооого си зле! Те вече играха и Григор с Вавринка победиха драматично!
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това ще му е победата за тая година. повече не го търсете за тенис. Селфита, мелфита, рекламки и снимки с леля Никол.. това ще е