Легендата Фелпс с 19-то олимпийско злато

Бебето на Фелпс - Буумър, бе за първи път в US агитката
Обновена: 8 авг 2016 11:55 | 8 авг 2016 09:14,
30
Легендата Фелпс с 19-то олимпийско злато
Снимка: Reuters

Отборът на САЩ спечели щафетата на 4 по 100 метра свободен стил в плуването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, а легендата Майкъл Фелпс добави в шеметната си кариера 19-и олимпийски златен медал, съобщава БТА.

31-годишният Фелпс плува на втори пост в първото си състезание на своята пета Олимпиада под бурните овации на публиката. С днешната победа той има вече безпрецедентните 23 медала, в това число два сребърни и два бронзови.

Времето на американците за победата е 3:09.92 минути, а второто място остана за олимпийските шампиони от Лондон 2012 - Франция, чието постижение е 3:10.53. Трети е отборът на Австралия с 3:11.37.

Бебето на Фелпс - Буумър, беше за първи път в агитката на баща си, но след края на състезанието баща му призна, че именно поради този причина напрежението е било невероятно за него. Американците поставиха световния рекорд в тази дисциплина в Пекин с време 3:08.24 минути, но днес в някои моменти също се доближиха до подобна възможност в състав Кейлъб Дресел, Фелпс, Райън Хелд и световния шампион на 100 метра свободен стил Нейтън Ейдриън.

На първи пост Дресел завърши своята серия с две хилядни пред отбора на Франция, а след него Фелпс увеличи преднината с времето си 47.12. След това Хелд си позволи по-слаб резултат, докато накрая явно намиращият се в прекрасна форма Ейдриън даде и най-доброто плуване от 46.97 за серията си.

"Когато бях на стартовото блокче, моето сърце щеше да избухне. Толкова бях развълнуван, същото както преди 16 години. Но това е защото знаех, че имам един специален фен на трибуните", обясни Фелпс.

Победата затвърди традицията американците да печелят медал в тази дисциплина във всяка една Олимпиада след 1964-а година насам.

Крайно класиране:

1. САЩ (Кейлъб Дресел, Майкъл Фелпс, Райън Хелд, Нейтън Ейдриън) - 3:09.92 минути
2. Франция (Meхди Метела, Фабиен Жило, Флоран Маноду, Жереми Стравиус) - 3:10.53
3. Австралия (Джеймс Робъртс, Кайл Чалмърс, Джеймс Магнусен, Камерън Макевой) - 3:11.37
4. Русия - 3:11.64
5. Бразилия - 3:13.21
6. Белгия - 3:13.57
7. Канада - 3:14.35
8. Япония - 3:14.48

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
В преди 7 години
Всички жалки русофилчета газ пикаят от успехите на американските спортисти. Едно голямо sorry от мен друзья. Много са им къси работите на русначетата, за да се мерят с батковците си зад океана и то по всички параграфи.
13
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 7 години
До всички разбирачи дето коментират тука. Що не вземете малко допинг вие и да пробвате да му подобрите времената.
12
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** скапания наркоман! Да се радваш така при положение че вече никои ти няма вяра(като изключим промитите мозъци на кореняк американците) колко си чист е мекоп казано наглост.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто американците употребяват вещества които все още не са забранени. Ако на тази Олимпиада Ямайка доминира, няма да се учудя да изгърмят с някой препарат, който скоропостижно ще бъде добавен към забранителния списък.
10
3
 
6
 
! Отговори
въпрос на време преди 7 години
В крайна сметка,всички американски,,велики"шампиони,горят с допинг.
9
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еех, за малко и руските допингисти да вземат медал...
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците са най-допингираните на всички състезания.Проблемът е в това, че САЩ спонсорира най-много антидопинговата лаборатория и като "благодарност" няма хванат американец с допинг. В антидопинговата комисия няма равно разпределение на представтели от държавите. С най-голямо представителство са тези на САЩ и Великобритания.И резултата е това - САЩ да са номер 1. Иначе Фелбс е талантлив плувец, но не е чист.
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бравос, краварския допинг - най-добрият в света! Купувайте балъци!!! Че нали затова беше измислена цялата тази шумотевица д допинга, краварите имат аналог на руския мелдоний, но се казва по друг начин и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, НЕ Е ЗАБРАНЕН!!!! ДА ЖИВЕЯТ ПЕЧАЛБИТЕ ОТ краварския ДОПИНГ!!!!
6
3
 
9
 
! Отговори
Лаборант преди 7 години
Кажете ми, какви резултати искате от изследването на урината, и аз ще ви подбера подходящата формула.
5
1
 
10
 
! Отговори
Шарапов преди 7 години
Абе, спорта част от хибридната война ли е!?!?
4
2
 
11
 
! Отговори
Паралели преди 7 години
Въпросът не е зоби ли. Зоби. Истинския въпрос е това дето го зоби в списъка ли е, и кой проверява епруветките.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте му светили на Фелпс, бе. Да не би да сте от щаба му. Точния грамаж допинг няма ли дакажете. То да не е да стоиш пред телевизора с дистанционното и бирата. Хаптали български
2
8
 
19
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
Златния медал не трябваше да го дават на Фелпс, а на изобретателя на допинга!
1
2
 
4
 
! Отговори
До Валерия преди 7 години
Пише се 19-то и 19-ти!Лека работа.