Фелпс и янки нападнаха рускиня с медал

Отказаха да поздравят сребърната медалистка Юлия Ефимова
130
Фелпс и янки нападнаха рускиня с медал
Юлия Ефимова бе нападната от американските плувци. Снимка: Reuters

19-кратният олимпийски шампион Майкъл Фелпс се ядоса заради допускането до Олимпиадата на руската плувкиня Юлия Ефимова, която тази нощ спечели сребърен медал на 100 метра бруст.

Рускинята първоначално бе спряна от МОК за Игрите заради предишни допинг провинения, но в последния момент Ефимова получи разрешение да участва и спечели сребърен медал.

"Спортът трябва да бъде чист от допинг. Дава положителна допинг проба не веднъж, а два пъти и въпреки това участва на Игрите. Това ми разбива сърцето. Това разрушава смисъла на спорта и много ме дразни", изказа се Фелпс.

В същото време Юлия Ефимова остана разочарована от реакцията на съперничките си, които отказаха да я поздравят за спечеления сребърен медал на 100 метра бруст жени в Рио.

Ефимова бе посрещната враждебно и освиркана от публиката, а след награждаването не бе поздравена от шампионката Лили Кинг от САЩ и от бронзовата медалистка Кейти Мейли, също от САЩ.

"Разбирам тези, които не ме поздравиха, защото те са повлияни от писанията в медиите, които не бяха верни. От друга страна, не мога да се съглася с тях. Всички спортисти трябва да стоят далеч от политиката, а те просто гледат телевизия и вярват на всичко написано. Мислех, че Студената война отдавна е в миналото, но не знам защо сега я разпалват и използват в спорта", каза Ефимова пред репортери след награждаването.

Още новини от игрите в Рио четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само руснаците ли вземат допинг?Я поровете в нета какви ги е вършил американският олимпийски комитет (USOC). Така че американчетата да не вдигат врява.
22
5
 
22
 
! Отговори
да преди 7 години
как е възможно спортист да спечели 19 ОЛИМПИЙСКИ ТИТЛИ?!? -с допинг разбира се.. особено като знаеш, че не подлежиш на проверка
21
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятам, че хванат ли те със забранени вещества кариерата ти трябва да приключи. По тази логика Фелпс, Гатлин и още няколко лекоатлети би трябвало да са вече пенсионери. Фелпс най-малко има право да говори по този въпрос.
20
5
 
11
 
! Отговори
да бе преди 7 години
До ПреКой да ги отстрани,спомнете си преди олимпиадата те какви мръсотии направиха с МОК и как ги изнудваха да се подчиняват.
19
7
 
29
 
! Отговори
да преди 7 години
разбира се, че американските спортисти не са хващани с допинг, защото е забранено да бъдат проверявани.. при една проверка на тия в кръвта ще им намерят цялата Менделеева таблица :))
18
7
 
28
 
! Отговори
шоу преди 7 години
Тези надрусани кравари се опитаха да отстранят Русия по мръсния начин но не можаха и сега ги е яд на победите на Русия.
17
5
 
21
 
! Отговори
Пре преди 7 години
Доказаният наркоман трябва да му отнемат медалите и да му забранят да участва.
16
5
 
32
 
! Отговори
ха преди 7 години
Точно американците да говорят за допинг е странно те са наблъскани с допинг но заради изнудването и политическия рекет всички си траят.
15
8
 
34
 
! Отговори
да преди 7 години
"19 кратния олимпийски шампион обвини.... "хахахахахахаха.. 19 крайния олимпийски ДОПИНГ шампион ще говори за допинг.. крадецът вика дръжте крадеца.. американската наглост вярно не познава граници, но е забавно, когато за пореден път Русия си изплюва в лицето на безпомощната Америка :))) така и не й омръзна на Русия да прави смешните кравари за смях от бойното поле до спорта и обратно :))
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момичето!
13
6
 
25
 
! Отговори
До 13 Инженер преди 7 години
То да беше само спорта.Цялата държава ни унищожиха. Превърнахме се в една клоака. Спомням си като малко дете в Сеул колко се ядосвахме на сребро и го смятахме за провал. Просто така се върви нагоре когато си поставяш високи цели. Такива имахме тогава. Сега дори класирания в 10-тката е новина.Трагедия...............................Просто не мога да повярвам как беше унищожено нещо строено десетеки години
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До рускиня,станах европеец преди 1300 години.
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 12Мадам, този на когото се сърдиш е турчин. Няма умен българин, който мрази руснаците.
10
21
 
5
 
! Отговори
рускиня до 7 преди 7 години
"сибирстанците"???? А откъде твои предки дотътрили да тези земи? Кога стана европеец, кога забрави конски опашки по главите на вашите ханове.
9
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те американците са света вода ненапита, еталон...в допинга, обаче.
8
9
 
48
 
! Отговори
Фелпс Допинг преди 7 години
Бок__ка Фелпс който беше хващан два пъти да кара пиян и надрусан и не само не трябваше да е на олимпиада но трябваше да е в затвора.Той ще дава акъл кой да бъде на олимпиадата. Само вижте лицето на този "красавец" Вижте правоъгалната му форма и много ясно ще видите страничните фактори на хормона на ръстежа
7
46
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман от тия руснаци.Да им забранят да посещават ко да е държава и да гният във великая и мочучая россия докато се самоизядат от глад.
6
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сибирстанците си пеят една и съща песен. Каквото и да стане веднага превключват на студената война, по указания от Масква. Мисъл не протича през мозъка, при тях е закърнял орган, служи само за свръзка между ушите.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази селска сбирщина е пълен фарс. Човешките възможности имат граници.
4
6
 
46
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
От Фелпс трябва да бъдат взети кръвни проби и каквото още трябва, за да може след години да се докаже, че не е използвал непозволени средства!