Дънекова руши имиджа на България, скочи Кралев

Отговорността за скандала била нейна и на лекаря й
Обновена: 12 авг 2016 10:57 | 12 авг 2016 08:52,
56
Дънекова руши имиджа на България, скочи Кралев
Снимка: архив, Bulphoto

Отговорността за субстанциите, които Силвия Дънекова е приемала, е лично нейна и на лекаря, с когото работи. Това гласи официалната позиция на Министерството на младежта и спорта (ММС) по повод скандала с положителните допинг проби на българската лекоатлетка в Рио.

Още по темата

От министерството уточняват, че до 8 август на българските спортисти, които ни представляват на олимпийските игри от нашия Антидопингов център, са направени 62 уринни и 5 кръвни теста.

Министерството на младежта и спорта остро осъжда поведението й. "Недопустимо е по този начин да се руши имиджа на България и да се слага петно върху целия български спорт", е позицията на ММС.

Дънекова, както всеки измежду 51-те олимпийци, които България изпрати на игрите е преминала обстойно обучение в Националния антидопингов център за актуалните антидопингови правила на Световната антидопингова агенция (WADA) и Международния олимпийски комитет (МОК).

Преди да замине за Бразилия тя е представила пред Комисията за мониторинг и медицински контрол програмата си за възстановяване, изготвена за нея от д-р Ангел Лозанов, който е в Рио, но от снощи е с изключен телефон.

От ведомството признават още, че на български спортисти преди игрите са взети общо 29 проби по инициатива на Международния олимпийски комитет и на международни федерации.

"Някои от състезателите, които са с възможности за спечелване на отличие в Рио са подложени на до 4 проби в България и на до 6 проби от Международните федерации и МОК", се казва в съобщението на ММС, разпространени до медиите.

"Борбата с употребата на допинг е сред основните приоритети на министерството на спорта и ние ще продължим тази битка, като категорично заявяваме, че ще бъдем безкомпромисни към всички, които нарушават правилата на честната игра и чистия спорт", завършва позицията на ММС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то какво е изградено, та да се руши?Значи не се борят да се развива спорта .Цялата работа на шарлатаните от Герб е като на тази топка от лой.Вятър работа .Същия като Тиквата . Веднага наведен или стойка - захванати палци на краката .
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малиии мазен със сбръчкано от лой чело седнал да разсъждава на тема Спорт
33
1
 
6
 
! Отговори
dedo_kopele преди 7 години
До ВалентиЕ как бе, имаме имидж! Имиджа на държавата без медали! И този плешундер дебел веднага се съгласи, както и Боко. Никой нямаше и секунда съмнение,че може да и играят ку*вачки за дето ги обвини в пристрастия! Ама имидж да има!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако българските спортисти в Бразилия имат възможност да консумират само храна и да пият само вода, донесена от България, тогава министърът на спорта Красен Кралев би имал основание да снеме от себе си какъвто и да е дял от отговорността за случая със Силвия Дънекова. В противен случай, не би трябвало да е така категоричен. Неслучайно олимпийците на САЩ в Рио де Жанейро не живеят в Олимпийското село.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А министърът ще поеме ли политическата отговорност за провала на българския спорт, за който той отговаря?
30
2
 
3
 
! Отговори
Нерезов преди 7 години
Някой знае ли допинг може ли да се вкара от омъж на жена по полов път?
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България отдавна вече няма "имидж" в спорта, особено откакто за министри взеха да назначават такива недразумения!
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гордея се със спортния вид на спортния министър! За пример е!
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не те е срам. Погледнете руснаците.Евала. Цялата държава и президент, премиер,представител на олимпийски комитет - всички застанаха като един зад спортистите си - и чистите и тези с прегрешенията. Така се прави.Не се плюят, а се поддържат,остават заедно и това ги мобилизира.Вие г-н министър побързахте да обвните спортистката, че сложила петно върху държавата.Ама то държава няма бе г-н министре, пък спорт хептен.
26
2
 
29
 
! Отговори
нелито преди 7 години
като гръмна допинг скандала с руснаците , цялото правителство , начело с президента застанаха зад спортистите си , в нашата мила татковина да има лесно с камъни ще убият момичето и бързат да се разганичат , но ако беше спечелила медал ,същият този министър и другите чиновници , щяха да ни убеждават в заслугите си за медала ... как не ви е срам БЕ ,мерзавци
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
министърът на спорта много повече руши имиджа на държавата/ ако изобщо имаме някакъв имидж/ само с визията си, според мен
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България щото па има един имидж ти да видиш.
23
3
 
4
 
! Отговори
И преди 7 години
Има хора които знаят за какво са там и си постигат целите,стига с тоя допинг...Има и много чисти атлети,просто ние не сме на ниво,това е...В хандбала взимат ли допинг -не,във фехтовката-не,в спортната гимнастика - не.. И така нататък
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои са състезателите с възможност за спечелване на отличие? Да не са отишли на друга олимпиада?
21
1
 
20
 
! Отговори
ХАХА преди 7 години
КАКЪВ ИМИДЖ БЕ ХОРА В ЕВРОПА НИ БРОЯТ ЗА ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кралев не е министър на българите ,но пък е типично по български продажен .Историята ще покаже че е единственият обвинил сънародник .Но пък се слага на и това е полезно за бъдеща кариера
19
1
 
22
 
! Отговори
****** преди 7 години
А не е ли малко странно,ч е Фелпс е само олимпийски шампион (не е участва на световни първенства-или след олимпиада се "отказва" или е "хванат пиян зад волана").При "преустановяване" на кариерата в междуолимпийски цикъл не подлежиш на допинг тест.Също не е ли малко странно ,че неговата болест- Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието, ХРНВ клиинично най-добре се влияе от амфетамини .Все някакви малки "странни"неща.Да не се получи след време Армстронг номер 2.
18
1
 
12
 
! Отговори
Казълбашев преди 7 години
Тоя що вика хоп преди да скочи? Нека се изчака официално заключение и тогава да прави изявления. И то не да съди а да изнесе фактите такива каквито са.
17
4
 
13
 
! Отговори
Бригадиров преди 7 години
Докато не забранят абсолютно всякакви химии и добавки и спортистите да карат само на натурални храни, ще е така.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е лесно да се откажеш от човек, на който с нищо не си помогнал.И как тогава може да те изложи, като нямаш нищо общо.