Майкъл Фелпс спечели 23-о олимпийско злато

Плувецът завърши бляскавата си олимпийската си кариера
14 авг 2016 09:12, Елка Василева
50
Майкъл Фелпс спечели 23-о олимпийско злато
Майкъл Фелпс. Снимка: Reuters

Майкъл Фелпс завърши бляскавата си кариера с олимпийска титла. В последното си плуване на Олимпиада американецът спечели своя пети златен медал от Игрите в Рио и общо рекорден 23-ти от Олимпиада, след като помогна на щафетата на САЩ на 4х100 метра съчетано плуване да триумфира с олимпийски рекорд.

Американците в състав Райън Мърфи, Коди Милър, Майкъл Фелпс и Нейтън Ейдриън спряха хронометрите на 3:27.95 минути, оставяйки след себе си Великобритания и Австралия.

Фелпс приключва кариерата си с 28 олимпийски медала - 23 златни, 3 сребърни и 2 бронзови, спечелени в Атина 2004, Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио 2016.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
1
 
! Отговори
Гранада преди 7 години
Тоя пич си плаща яко на лабораториите в щатите,разработват продукт който още нее забранен от допинг контрола и зоби до полуда,догодина друг и така. ......няма вече чисти спортове всичко е пари и пари от залози и реклама
34
0
 
7
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Проверявaт всички медaлисти, ВСИЧКИ, aмa тебе просто не те информирaт.
33
3
 
9
 
! Отговори
О, Българино невежи! преди 7 години
Но важното е българинът да хейтва пред компютъра и/или телевизора и да си мисли, че е велик. За това сме в това положение и така като гледам ще е за дълго.
32
1
 
11
 
! Отговори
О, Българино невежи! преди 7 години
Някои тук казват, че американците не ги тестват - само ще ви споделя, че според правилата на олимпийските игри тримата медалисти във всеки един спорт задължително се тестват. И да - зобат се абсолютно всички - няма спортист на такова високо ниво, който да не приема определени медикаменти, субстанции и т.н. Това се знае отдавна. Който вярва, че който и да е професионален спортист, в който и да е спорт - американец, руснак, българин или какъвто и да е не приема допинг е наивен ***.
31
2
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Освен това Америкамците са супер простодушни хора и въобще не са високомерни! Французите - да!!! Явно имаш предвид чувството за ексклузивност дето много дразни Путин и последователите му. И за това си има обяснение- но не ми се занимава!
30
2
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Аз не съм казал, че Америка няма сума си дисфункции и проблеми - това не значи, че не се диша дълбоко! А тоя пич дето купи правата за лекарството е най-мрязения човек в Америка - нали? Имаше масова вълна на възмущение - това са рецидиви на дивия капитализъм, но там е така. В Америка можеш да кажеш всичко за системата - разбира се. Да има политическа коректност за да може да се понасят групите от целия свят! А това, че не го разбираш показва, че не си стъпвал там! Поздрави
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик! Един от много малкото такива спортисти.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че зоби, зоби. Няма никой елитен спортист да не зоби. Другото е пропаганда и политика. Въпросът е кой ще измисли по як стимулант, дето още да не е регистриран и вкаран в списъка. Ако имат такъв "другите", плащаме да го вкарат в забранения списък непосредствено преди световно, олимпиада, каквото там е наближило и почваме атаката в медиите. Само че наивниците, които се връзват нещо почнаха да измират.
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ли им казват вече на транс и хомосексуалните - дежурни стЪршинки? Прав си Фелпс много яко им е бръкнал, както и те на него.
26
8
 
8
 
! Отговори
До Тролове преди 7 години
Не само ти си живял.И не,те не прецакват на дребно - те прецакват на много,много едро. Като напр. онзи,който купи правата върху едно елементарно хапче,къде се оказа,че действа и против СПИН и от 16$ му качи цената на 750$.Много свободно се диша в Америка - могат да те застрелят в училище,на улицата,в метрото...Нямаш право да кажеш и дума срещу системата,иначе веднага ти лепват етикет расист,нетолерантен,хомофоб...А американското високомерие няма еквивалент по света...Така че посмали малко.
25
14
 
10
 
! Отговори
Тролове преди 7 години
4 минуса за 9 минути! Супер- това трябва да са дежурните анти-американски ***!!! Американците са пичове бе хора. Жена ми е Американка - знам! Не знам защо е тази дива ненавист бе хора? В Америка се диша дълбоко! Ама явно се плаща за да мразим капиталистите!!! Само дето не се предлагат нови идеи! Само тези от студената война!
24
14
 
14
 
! Отговори
Тролове преди 7 години
Пиша е велик! Американците ги тестват за допинг - споко!!!! Само дето те не мислят като нас в източния блок! Живял съм там 12 години и на тях не им хрумват повечето идеи как да прецакат системата. А на нас само такива ни хрумват! Това е голямата разлика. Ние само гледаме как да прецакаме системата - и понякога ни хващат и боли. Защото е на дребно. Там мошениците действат доста по- високо - в банки и т.н. Обикновените хора са супер честни!!!
23
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фелпс акбар... със стимуланти барабар!
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кирилТава е най мръсната и политическа олимпиада от 1980г.спорта беше използван за разчистване на политически сметки.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да се учудя ,ако след някоя друга година си мачкат шапките то "витамините" не прощават.
20
2
 
7
 
! Отговори
хохолите капут преди 7 години
До Анонимен 29ти си укроп ами *** там
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най великият олимпиец в историята и в същото време скромен и много земен човек
18
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само така,забивай на путинците якооооооо и после дгд
17
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
представяте ли си това да беше някой ***,какво цвилене и лигавене щеше да падне от бг ***.
16
14
 
19
 
! Отговори
кирил преди 7 години
абсолютен феномен, изключителен спортист и човек