Последна радост! Стилиян усмихна умиращ фен

Българинът зарадва фен на Вила, който почина малко след срещата
Обновена: 19 авг 2016 17:16 | 19 авг 2016 17:00, Красимир Ангелов
30
Последна радост! Стилиян усмихна умиращ фен
Снимка: birminghammail.co.uk

Бившият капитан на Астън Вила и българския национален отбор по футбол Стилиян Петров дари последна усмивка на умиращ фен на своя бивш отбор, съобщава изданието "Birmingham mail".

24-годишният Уил Фолк почина от мозъчен тумор във вторник, а малко преди това получи своя последен подарък от своя брат-близнак – среща със своя футболен идол. Проблемите на Уил започнали преди 2 години, когато младежът бил диагностициран с рак на черния дроб. Нещата вървели към подобрение, когато през май Уил разбрал, че има тумор в мозъка.

За съжаление историята на младия фен на футбола не вървяла към добър край и тогава брат му Джордж решил да му направи своя последен подарък. Заедно с техния общ приятел Карл, двамата успели да се свържат със Стилиян Петров и да го помолят да посети болния Уил.

"Петров, по обясними причини, бе абсолютен идол на моя брат – с цялата негова битка с рака, както и с това, че бе капитан на Астън Вила", разказва за срещата Джордж Фолк, брат на Уил.

"Брат ми лежеше на това легло, където и завърши живота си, и нямаше никаква идея, че Петров ще дойде. Почти през цялото време той спеше и единствено слушаше какво му говориш. И когато Карл дойде и му каза: "Слушай, Уил, имаме много специален посетител за теб - Стан Петров", той просто се оживи от нищото", продължава разказа си Джордж.

"Той просто искаше да изглежда по-жив от всякога, опита се да седне и да говори със Стан през цялото време, в което той беше там. Не беше разговарял с никого толкова време през последните четири-пет седмици. А Петров беше абсолютен джентълмен. Той кара през целия път до Уиръл, за да види Уил. Донесе му фланелката, която носеше по време на контролата с Уорчестър, а това, като се замислиш, се оказа последният му мач за Вила. Това бе много мил жест", допълни Джордж и тъжно сподели: "Снимката му със Стан е буквално последният път, когато той се усмихна, преди да почине няколко дни след това..."

Джордж разказа още, че той и брат му са истински фенове на Астън Вила, като са имали абонаментни карти и са присъствали на всеки мач на тима. Често са посещавали и мачове на английския национален отбор извън страната. Последният такъв мач за Уил е срамното отпадане на Англия от Исландия на 1/8-финала на Евро 2016 – броени дни, след като той е преминал през поредния етап от химиотерапията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
87
 
! Отговори
мда преди 7 години
Буца ми заседна в гърлото докато четях... Не искам да сравнявам постъпката на Стилян с постъпките на много други знайни и незнайни спортни величия и не дотам величия, но ще кажа че да си човек е понякога много по важно от всичко друго. Поклон.
2
3
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв ли коментар може да напише човек под подобна история? :(
1
2
 
132
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина покъртителна история, Бог да прости рано отишлото си момче!Браво на Стилиян, за пореден път доказа, че е не само голям футболист, но и голяма личност! Да е жив и здрав, той и цялото му семейство!

Спонсорирани публикации