Болт стана първият с "трипъл-трипъл"

Спечели на 100 м, 200 м, щафетата на 4 по 100 м на три олимпийски игри
12
Болт стана първият с "трипъл-трипъл"
Снимка: Reuters

Юсеин Болт доказа, че е най-великият атлет в историята. Ямаецът стана първият в историята с "трипъл-трипъл", или на три поредни олимпиади той печели титлите на 100 и 200 метра плюс щафетата на 4 по 100 метра, пише "24 часа".

Той пое трети палката, но с невероятен спринт изпревари всички и така взе трето злато в Рио. Това бе и последният му олимпийски старт, след като слага край на кариерата си по време на световното в Лондон догодина.

Така той се изравни с Карл Луис и Пааво Нурми с по 9 титли в леката атлетика. Едната му обаче е под въпрос, като още се очаква решение на МОК заради положителна проба на Неста Картър от щафетата в Пекин. Болт, Асафа Пауъл, Йохан Блейк и Никел Ашмейд финишираха за 37,27 сек. САЩ трябваше да претърпи сериозно унижение, като техният квартет остана трети, изпреварен от Япония.

Малко след финала янките бяха и декласирани заедно с Тринидад и Тобаго за неправилно предаване и така бронзът отиде в Канада. А Андре де Грас стана вторият атлет с три медала от олимпиадата.

Правило 170.7 според което бяха резнати американците е за предварително ускорение преди определената за това зона.

Нарушението е между Майк Роджърс и Джъстин Гатлин при първото предаване, което става извън определената зона. Американките Тиана Бартолета, Алисън Филикс, Инглиш Гарднър и Тори Бауи обаче спечелиха женската щафета, след като едва не бяха декласирани. Заради препречване от страна на бразилка в 1/2-финала, те бяха пуснати да бягат сами и дадоха най-добро време от всички. Ямайка остана втора, а бронзовият медал бе за Великобритания. Англичанките не бяха вземали отличие от 32 години насам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Олимпиадаболт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юсеин Болт е ввлик.
6
0
 
2
 
! Отговори
георги преди 7 години
До Анонименабсолютно си прав точно и интелигентно-браво
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви сте ми смешни. В днешни времена без допинг няма да участваш даже на финал. Въпросът е кой е най-добрият сред назобените! Това е МНайкъл Джонсън, това е Майкъл Фелпс, това е Юсеин Болт! И Тримата обаче са феноменални таланти и като се прибави и допинга стават стращилища в очите на всеки. Това е истината. То ако става само с допинг значи и аз и вие да сме суператлети и да чупим световни рекорди. Аре малко по-сериозно! Болт си е феномен и в нашия живот няма да видим по-бърз човек от него.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представете си Болт и Фелбс да бяха руснаци. Михаил Фелпин и Юсеф Болтанин. Малеееей..
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко след финала янките бяха и декласирани - Чакаме опорките на русофилите.
2
0
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Радвайте се че може да видите този невероятен спортист- едва ли до края на живота ви - ще има друг-- Тогава ще разберете какъв свръхчовек е Болт-- само си представете че вашите стаи са стандартно 2.50 м-- високи-- този човек при леки подскоци е почти висок колкото вашата стая- на живо когато бяга ще изглежда невероятен атлет- гигант със супер мускули и скорост-!! Гепард в човешки облик ..
1
4
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Този яко зоби, но не го проверяват. След дъъъълги години самият Карл Луис призна, че е взимал допинг, но не са го проверявали. Каза го в един документален филм по повод, че Бен Джонсън ги скъса всички на 100 метра, остави Карл Луис на 6 метра зад себе си което беше чудо на чудесата, та Луис каза, че понеже Бен Джонсън е канадец, затова са го проверили и му взеха титлата, която трябваше да отиде в американец