"Лудогорец" е №1 в Европа по брой бразилци в състава си

67 играчи от Страната на кафето ще са по терените в Шампионската лига
4 сеп 2016 10:22, Елка Василева
10
"Лудогорец" е №1 в Европа по брой бразилци в състава си
Снимка: архив, Булфото

Всички отбори, участващи в груповата фаза на Шампионската лига, вече публикуваха разширените си състави, на които ще разчитат в тези 6 битки на турнира. И в Португалия се заеха с интересно изследване. Там изчислиха, че страната, извън Европа, с най-много футболисти в надпреварата, е Бразилия.

Цели 67 играчи от Страната на кафето ще са по терените в Шампионската лига. И интересното е кой е отборът с най-много бразилци в състава си. Това е българският представител в групите „Лудогорец“. Те изпреварват всички останали 31 конкуренти с 8 футболисти от тази страна.

Това са Марселиньо, Жуниор Кишада, Сисиньо, Вандерсон, Натанаел, Лукас Саша, Густаво Кампаняро и Джонатан Кафу. Втори в това своеобразно подреждане е португалският вицешампион „Спортинг Лисабон“, който е с шестима бразилци в състава си.

Авторите на интересното изследване уточняват, че в класацията си са включили само футболисти, които са родени в Бразилия. Затова в сметките им например не попада Рафиня Алкантара, който има бразилски паспорт, но е роден в Испания и получава документа заради националността на баща си.

Спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
draznitel преди 7 години
Abe glupaci takiva v barselona kolko ispanci igraqt,v baern kolko nemci v psj kolko francuzi .Radvaite se che shte gledate golemi otbori v BG NE filosovstvaite mnogo
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А голяма гордост, няма що. Разбирам класацията да беше бразилска, поне да сме на ясно, че идва някакво признание от там. Пък то кво - намеци, че успехите, всъщност не са български. Тренера на Звезда и той по комшийски ни подля вода, като каза точно това в прав текст - не загубихме от български отбор.
4
9
 
13
 
! Отговори
До Елка журналисткат преди 7 години
По-*** статия надали може да се измисли.. Това е български отбор и защитава нашия флаг. Как може хората да не се радват на успехите на другите, във всички страни играя n на брой чужденци. Но ние нали сме голямата работа, веднага ще намерим под вола теле. За съжаление сме гола вода в нравственото и интелектуално израстване !
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странно - нали бяха българи вече? Иначе как играят с 9 от бразилци във вътрешното първенство?????
2
3
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
И Бразилия си има отбор в ШЛ, както Австралия участва в Евровизия, а Казахстан играе в евротурнирите. Промени се географията.
1
13
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 7 години
Браво........и защо да се радвам за Лудогорец че е във шампионска лига.......утре когато разпродаде играчите и във ,,В" група не може да влезе