Сестрите Уилямс не на мюсли, а на допинг!

Взимали забранените вещества легално, с терапевтична цел
14 сеп 2016 13:07,
146
Сестрите Уилямс не на мюсли, а на допинг!
Снимка: Reuters, архив

Световната антидопингова агенция (WADA) стана жертва на руска хакерска атака, в резултат на която изтекоха тайни документи за американски атлети, приемащи забранени субстанции.

Според информацията сестрите Серина и Винъс Уилямс, както и гимнастичката Симон Байлс, са приемали допинг.

Международната федерация по гимнастика и Международната тенис федерация бяха категорични, че не са нарушени правилата. Даже напротив - сестрите Уилямс имат специално разрешение да ползват определени забранени субстанции за терапевтична употреба. Същото се отнася и за Симон Бейлс.

Серина Уилямс е използвала преднизон, метилпреднизон, хидроморфон и оксикодон. Това е ставало между 2010 и 2015 г. Разрешение за това й е дал лично лекарят на Международната тенис федерация Стюърд Милър.

Винъс Уилямс пък е имала разрешение да използва пренднизолон, триамсинолон, преднизон и формотерол. Позволението е от същия лекар.

Симон Бейлс пък е била хваната с метилфенидат.

Разкритието е на руската хакер група Fancy Bears. От WADA признаха за хакерската атака, но единственият коментар, свързан със случая е изразено притеснение за пробива. Обещаха и да започнат разследване.

Симон Бейлс веднага реагира на скандала. В Twitter тя написа, че има синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност от дете.

"Моля ви, повярвайте ми, че вярвам в чистия спорт, че винаги съм следвала правилата и ще продължа да го правя", пише тя.

Винъс отговори на теча на информация остро. "Разочарована съм да разбера, че лични медицински данни са били популяризирани от хакери без мое знание", коментира тя.

За да се стигне до някакви последствия за спортистите обаче, трябва самите асоциации да оповестят информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Що бе и Китайците и Японците добре се представиха. *** кат си говорим по темата *** много тен фанали англосаксонците из Щатите, от озоновата дупка ще да е
22
43
 
6
 
! Отговори
до всички преди 7 години
Истанита е че всички вземат или биха вземали допинг ако знаят че няма да ги хванат. Само за пример---ненадминатият рекорд на наш,та Стефка Костадинова---е поставен близо месец след раждането, защо?.....След този феноменален резултат тя не успя даже да се доближи...................../ без коментар, защото е наш,то момиче/. Разлика е, че в путинска русия вземането и укриването на допинга е държавна политика. И затова бяха наказани руските атлети....заради путинските шашми.
21
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамериканците очевидно спортуват за здраве :))Онова велосипедистчето Армстронг, то поне си призна.Не че другите не ги зобят, ама тия ги крият международни спортни организации, което вече е проблем.
20
64
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е да слушаш жалкия вой на русофилистицитее и путинофилитее :))) Аве, къде ви е назобаната азиатска изметт, че нещо по олимпиадата не се видя много :))))))
19
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мхмх, за котки и кучета може, за прасета не може. Сиреч за богоизбраните съграждани на хората от УАДА може, за останалия свят не може.
18
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи за едни може да се предписват такива неща от лекари (защото имали не знам си какво заболяване) , а за други не може те биват дисквалифицирани...
17
1
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Серина се беше расфучала, че наш Гришо я бил отхвърлил. Е как няма я отхвърли то покрай тия лечения сигорно го вади по-голям от негохахахахахахха
16
3
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще има продължение заради Рио "Руската-Империята отвръща на удара"скоро ще излезне наяве колко са чусти всички западни спортисти
15
1
 
22
 
! Отговори
ko4an преди 7 години
az kogato sam bolen, sam v bolni4ni. bolen zdrev nosi
14
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това "разкритие" не е никаква новина за всеки непредубеден почитател на женския тенис. Достатъчно е да погледне човек ненормално напомпаната фигура на Серина Уилямс, за да му стане ясно, че няма как по естествен път тя да заприлича на кулкурист. Всъщност тя има по-големи мускули и от световния 1 при мъжете Джокович. Естествено нея допинг проверка не я лови, защото е американка. Ако беше някоя от "лошите" страни досега 10 пъти да са я изхвърлили от тениса
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КИТОВИч не е. Я виж колко пари се наливат от държавата в Медицинските спортни центрове из Щатите
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Друг път демократОстави го бе пича им е виждал демокрацията само по филмите. Я да иде да поживее в Детройт примерно (Само в Маями Лас вегас Ню Йорк и Лос Анджелис не става) да види демокрация в действие
11
3
 
42
 
! Отговори
Друг път демократ преди 7 години
До ДемократСамо ми дай за пример основните разлики между Обама и Путин ? Когато си против тях в единия случай те наричат враг на Путин, а в другия - Враг на Свободата. В САЩ има 2 партии, от които са излъчени кажи-речи почти равен брой президенти. Федерации като световната антидопингова са в ръцете на САЩ, Великобритания и Китай от десетки години насам. Оксикодон човек ! Оксикодон ! Ти със правилния стимулант + оксикодон знаеш ли със какви трамви можеш да играеш ?! Айде стига глупости!
10
2
 
90
 
! Отговори
тцЪ преди 7 години
До ВанкатаЧе Маша в пресконференцията беше казала, че ползва меладоний с терапевтична цел... :D Но понеже е Маша и понеже меладоният не е американска разработка й удариха балтията.
9
1
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе много болни тия спортистки бе. Чак жал ми стана, чета и рева. То се оказа че в САЩ само здравите не се занимават професионално със спорт. .И за първи път чувам хиперактивност да се лекува със стероиди. Особено се развълнувах от "вярвам в чистия спорт" така ми е по лесно да побеждавам, щото докат другите са чисти аз съм на стероидче Следващия път да ги запишат за параолимпиадата
8
1
 
113
 
! Отговори
Брат Уилямс-Пит преди 7 години
Сестрите Уилямс се допингирали?!? Само един-единствен поглед към нежните им тела е достатъчен да ни убеди, че тези фини дами никога никакъв допинг не са докосвали дори!;)
7
4
 
21
 
! Отговори
Up преди 7 години
Сещам се за Йорданка Донкова
6
1
 
87
 
! Отговори
Ванката преди 7 години
ха ха Що за обяснение!? По тази логика на всички спортисти може да се разреши да ползват допинг с "терапевтична" цел. А Маша не беше ли се лекувала и тя, докато някоя съставка не се бе оказала в забранителния списък?
5
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че за кой това е изненада?Забелязали ли сте че повечето жени спорсистки имат по-голям пакет от мъжетеСрамна историяТва химията не прощава
4
1
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мафията владее света. Тези зорлем ще ме направят русофил.