Люис с нова победа, топи аванса на Нико във Формула 1

Трети в Гран При на Мексико се нареди Фетел с Ферари
31 окт 2016 08:30,
3
Люис с нова победа, топи аванса на Нико във Формула 1
Снимка: Reuters

Люис Хамилтън (Великобритания) от Мерцедес спечели Гран При на Мексико във Формула 1.

На втора позиция завърши неговият съотборник Нико Розберг (Германия), а трети се нареди германецът Себастиан Фетел от Ферари.

Розберг все още води с 19 точки пред Хамилтън в генералното класиране два кръга преди края на сезона, но интригата определено остава.

Британският пилот на Мерцедес завърши за 1:40:31.402 часа на пистата "Ерманос Родригес и увеличи напрежението върху лидера в генералното класиране Нико Розберг.

Хамилтън постигна втора поредна победа в шампионата, след като триумфира и преди седем дни в състезанието за Голямата награда на САЩ. Той записа 51-и успех и се изравни с легендата Ален Прост.

Подробности за развитието на цялото състезание вижте в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Друг Пешо преди 7 години
Не е така. Хамилтън направи грешка и трябваше да си плати за нея, а не даже да печели предимство. Със или без кола за сигурност той спечели една, две секунди от това пресичане. Ама дай като не е спечелил позиция да не го бараме... Не знам защо всички си правеха труда да взимат от 1'ви до 3'ти завой като очевидно можеше да си минават през тревата безнаказано!!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Не съм за Хамилтън, но когато той премина през тревата нямаше съприкосновение с никой друг, беше първи и веднага след това излезна кола за сигурност, което автоматично му съкрати дистанцията с другите... Предполагам, че поради това не са го наказали.
1
5
 
10
 
! Отговори
Неразбиращ преди 7 години
Не разбрахме само защо не го наказаха за минаването през тревата след като блокира предна дясна на първия завой... Нико му го припомни това тактично питайки го за "вибрации" в стаичката преди награждаването... но явно като си действащия световен шампион правилата се интерпретират по-различно за теб, защото накрая пък наказаха Верстапен за същото, а след това и Фетел за маневра при спиране...

Спонсорирани публикации