Алонсо отсече: Във Формула 1 вече няма нужда от талант

"Отказваш се от спорта, защото в един момент усещаш, че си изморен"
4
Алонсо отсече: Във Формула 1 вече няма нужда от талант
Снимка: Reuters

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо направи интересно изказване по отношение на развитието на Формула 1 през последните години.

Испанецът, който е двукратен световен шампион, а за мнозина е трябвало да има поне още толкова титли смята, че нещата не вървят по най-добрия начин в през последните години.

"Когато бях във Формула 3000 никога не си представях, че ще стигна до Ф1. За да се случи това трябваха много неща: на първо място огромен талант, но също така и подготовка. В момента не смятам, че има нужда от талант, а още по-малко от подготовка", заяви той пред сайта F1i.

"Смятам, че във Формула 1 нямаш нужда чак толкова от физическа подготовка. До голяма степен всичко е въпрос на психика и отказването се дължи именно на това. Просто в един момент усещаш, че си изморен. Уморен си от пътуванията, от медиите, които се ровят в живота ти през последните 20 години. Просто искаш да прекъснеш всичко това“ добави той.

"През 2006-а Михаел Шумахер се отказа за първи път, след като се бореше до последно за титлата. Когато обаче повече от 15 години си част от елитния спорт и си напълно отдаден на него, непрекъснато мислейки например какво трябва да ядеш и че предстои следващо състезание, в един момент просто искаш нормален живот“ споделя още Алонсо.

Още новини от света на Формула 1 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Петков преди 7 години
Формула 1 отдавна увяхна.След ерата на великите карачи, завършила с най-великия Михаил Шумахер, настъпи времето на калпавите слаби коли и калпавите слаби пилоти.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак пък да е велик Алфонсо... Но е факт, че всичко вече опира до финансови възможности, не гледам F1 от няколко години и нямам интерес, но съм щастлив че видях изгряването на Сена например.
2
1
 
8
 
! Отговори
дърт фен преди 7 години
Алонсо наистина се нарежда до най-великите. Всяко поколение си има такъв-Хуан Мигел Фанджо, Аертон Сена, Ален ***, Нейджъл Менсъл. За мен най-велик остава Михаел Шумахер!Седнал е 5 годишен в картинга, преминал през всички стъпала на йерархията. Мразен от всички конкуренти-това говори за завист, че ги бие. Не на последно място - той участваше в разработването на болидите.Дори го канеха от Ферари за съвети при "цивилните" версии на колите им! Дано се оправи, за да се порадва още малко на живота!
1
7
 
8
 
! Отговори
фен преди 7 години
Фернандо е номер 1 и винаги ще бъде!