Бивш в ЦСКА и Берое в ново амплоа: Стана фермер!

Альоша Андонов и съпругата му отглеждат месодайни телета
21 ное 2016 10:52,
7
Бивш в ЦСКА и Берое в ново амплоа: Стана фермер!
Снимка: архив, Bulphoto

Бившият футболист на ЦСКА и "Берое" Альоша Андонов и неговата съпруга, някога състезателка по гребане - Миглена Маркова, са избрали да развиват бизнес с крави.

Работили са във Видин, общият им път е преминал и през Любек в Германия. Сега гледат около 70 майки и 45 телета - месодайна порода, в разградското с. Юпер, разказва БНТ. 

Бизнесът с кравите не е лесен и изисква големи усилия, за да се намери пазар на телешкото месо. "Не е регламентирано както телешкото месо, така и свинското и агнешкото и са ни оставили ние сами да се борим с всичко", казва Андонов.

Като собственик на магазин в Юпер Альоша Андонов казва, че списъкът с вересиите му включва 70 души. Освен семейства с деца, в него има и много пенсионери. "Купят си по нещо с парите и така до средата на месеца. След това отново пишем в тетрадката", допълва той.

"Във всяка втора къща не са добре нещата. Имам магазин и половината село ми е в тетрадката", казва още Андонов.

"Покрай спорта сме обиколили доста свят, казва бившият футболист. В уредените държави всичко е регламентирано и се знае. Там и бизнесът си е бизнес и животновъдството е механизирано. При нас нещата са трудни, хората вече и кокошки в дворовете си не гледат", завършва той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не яжте телешко! Спасете земята!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
горките телета :(
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, нормално, не всеки може да продължи да се занимава с футбол.