Проклетата 2016-а: ЦСКА е мъртъв! Да живее ЦСКА!

Как се случи една от най-големите подмени в историята на BG футбола?
31 дек 2016 15:34,
11
Проклетата 2016-а: ЦСКА е мъртъв! Да живее ЦСКА!
Снимка: Булфото, архив

Проклетата за българския футбол 2016 година най-сетне отмина. Отива безславно в историята с най-голямото футболно престъпление на новото навреме – фалитът на ЦСКА. За мъчителното убийство на най-успешния наш отбор има един вагон негодници с вина. За никого от тях обаче няма да има последствия. Плащат си само клетите привърженици, разделени и освирепели едни срещу други. Може би, защото на тяхната съвест трябва да тежат доста от безобразията, допуснати на „Армията“ в последното десетилетие. Сега наказанието за едните е безнравствено да подкрепят чужд отбор, до не отдавна провинциален враг номер 1. За другите - със свито сърце да отглеждат последното „армейско“ семенце от школата, ама в друга нива.

В началото на годината, преди да се задейства плана на Гриша Ганчев, за ЦСКА вече се знаеше, че ще се завърне в професионалния футбол. Симпатичен отбор от млади ентусиазирани юнаци, водени напред от някои вехти войводи. Нямаше кой да го спре за първото място във „В“ група. С началото на пролетния дял от първенството погледите вече бяха вперени на другия фронт – турнира за Купата на България, където командата на Христо Янев тихомълком се стягаше за голям подвиг. Някъде тогава обаче се посяха съмненията, че ЦСКА в този вид скоро няма да го бъде. Трябваше да се извадят едни пари за лиценз в „Б“ група, малка част от двайсетте и кусур милиона лева задължения, които пратиха клуба в процедура по несъстоятелност.

Никой не си е правил илюзии и не очакваше, че Гриша Ганчев ще ги извади, за да плати бакиите на предишните началници. Ловешкият бос обаче използва емоциите около геройските мачове за купата, за да доизпипа последните детайли по бъдещата подмяна на футболния клуб. Така че да няма човек или закон, който да спре преселването на Литекс в Борисовата градина с всичките му футболисти и подшефове.
 
Целия обзор на Иван Николов четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
18
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 7 години
При капитализма спорта е търговия а публиката шарани които не знаят какво правят там .
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виц на годината:ЦСКА то щяло да започне връщане на задълженията си!А дано,ама надали!
5
0
 
24
 
! Отговори
Античервеноид преди 7 години
Ако привържениците кажат,че бабата на Груша Гънчев е мъжки травестит а кривата ми капа е права- така ли ще е?
4
11
 
20
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Щом привържениците казват, че това е ЦСКА, така е. Какъв ви е проблема посрещайте Новата година и се лигавете.
3
1
 
37
 
! Отговори
REDD преди 7 години
Да се махат тия *** от Армията, смях и гнусотия излъчва от тези където са на трибуната. Окрадоха емблемата и цветовете на ЦСКА, купени публики селски, Микренски отбор смешен оранжев.
2
1
 
35
 
! Отговори
Без коментар преди 7 години
"2016 ЦСКА е мъртъв"
1
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма цска, това е литекс