Жалко! Феноменален Григор изпусна Надал и финал след петсетова драма

Нашето момче показа изумителен тенис срещу Матадора, но късметът не бе с него
Обновена: 27 яну 2017 15:53 | 27 яну 2017 15:49, Веселин Коларов
455
Жалко! Феноменален Григор изпусна Надал и финал след петсетова драма
Снимка: Reuters

Григор Димитров докосна финала на Откритото първенство на Австралия, след като изпусна Рафаел Надал в 1/2-финална драма. 

Хасковлията загуби с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6. Това бе осма победа за испанеца над нашето момче. 

Въпреки, че загуби мача Григор показа изумителен тенис и с играта си демонстрира, че вече може да очакваме, че ще бъде сред топ тенисистите в тура.

Григор остави сърцето си на корта и накара целия български народ да се гордее с него. Той имаше два скрити мачбола в петия сет, но за съжаление не успя да ги реализира. 

Срещата между двамата продължи близо 5 часа, а българинът игра спиращ дъха тенис.

Финалният мач ще бъде голямата класика между Рафа и Роджър Федерер.

Подробности от мача четете в Gol.bg тук!

Вижте галерия от мача тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
5
 
4
 
! Отговори
до 327 ако ставаше преди 7 години
Абе ти т-ъп ли си или да. Как може да сравняваш Швейцария и България? А ти като си толкова отворен, що не отидеш да тренираш бе нито един лев никой да ти дава? За да тренира свестен тренер, той иска пари,. За да имаш екипировка и база трябват пари. За да ходиш на сериозни турнири, в които да се развиваш, трябват пари. Айде отиди примерно в САЩ с още няколко човека екип, плати си таксата за турнира, плати си 10 нощувки за няколко души, плати им пътните, заплатите. А Жокера - такива се раждат рядк
289
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Григор става май същата работа както за "златните" момичета, които не са златни, а са бронзови! Играл, бил тоя-ония, затруднил Надал, ама накрая шампион е някой друг, дето има куп титли от Шлема!Много запалянковски се гледа у нас! Правилно някои пишат за Джокович. При него няма "Къмон", а "Хайде" и като се ядоса псува цветисто на сръбски!
288
2
 
2
 
! Отговори
0 преди 7 години
До 325 ми даа злобен съмСега ако си кажеш и от кое село си.....
287
3
 
6
 
! Отговори
до 326 преди 7 години
Никой не отрича, че НАдал е велик. Дори и сега когато е далеч от най-добрите си години, все пак си е достатъчно добър да спечели голям шлем. Но е факт, че днес нашия игра с него като равен с равен. Да, загуби и това е тъжно, но по-важното е, че преодоля две годишна криза, за което се иска сериозна психика. Факт е, че играта му напоследък се е подобрила значително и че все още има няколко години пред себе, в които нищо чудно и да спечели голям шлем. В България все пак условията не са като в Испан
286
5
 
1
 
! Отговори
Клоп преди 7 години
Тоя надал, не става.
285
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе да ва питам,понеже че-па ми често сиренясва ,всеки ден ли тряа да го мия ?
284
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде сега - пак се започна. България била малка страна, знаете ли, викат, какво е да тръгнеш от малка страна и да се бориш? Еми знам. Сърбия да не би да е по-голяма от България? Не е. Ама има Джокович. Швейцария е дори по-малка от България. Ама има Федерер. Престанете да се самоунижавате и мазохирате, че България е малка. Джокович не се срамува, че е сърбин и не говори на развален сръбски като нашият герой Гришко - той мрази българите и се гнуси от тях и от езика им.
283
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много вувузели, много шум, малко мисъл и още по-малко разум и обективност!Ако някой си мисли, че днес Надал е играл много добре значи не е гледал негови мачове преди 7 - 8 -10 години, когато гонеше всяка топка и наистина бе на върха на кариерата си. Та той взе първия си шлем на 18 г. през 2005 г.Сега Надал върви към залеза на кариерата си, но си носи маята на велик шампион.Въпреки, че е далеч от златното си време пак успя да бие нашия Гришо, който скоро ще стане на 26 години. Няма време?!
282
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама не сме злобни като теб софиянецо!ми даа злобен съм
281
2
 
13
 
! Отговори
Бог да го прости преди 7 години
Един от най-добрите ми прятели е бивш тенисист и до скоро треньор по тенис, но за съжаление почина едва на 30 г. преди няколко месеца. Той ми е разправял какво означава да тръгнеш от държава като България, която и 5 пари не дава за спорта още по-малко конкретно за тениса и да стигнеш до това, което е постигнал Григор. Вие имате ли представа от колко неща са се лишили родителите му и каъв риск са поели, за да може той да тренира.? Имате ли представа каква физика трябва да имаш за 5 часа макс. нат
280
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 0 (321)Те ТОВА!Личите си от километри.Теб специално те разпознах по първият ти пост!Като "крастави" сте!Прости и нагли.........
279
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Игра феноменално, ама загуби. Значи - другият е играл по-феноменално. А ако е полуфинал и единият е григор, познайте кой ще е победителят? Всеки път ставал все по-добър. Другият път ще загуби финал. И пак ще е играл феноменално. И пак няма да е взел титла. И пак ще му се кланяте. Нищо, че говори на развален български, мрази и се гнуси от българите. Щото е хасковски селинджър. Щом има пари и *** - е успял. По българските стандарти. Но не е шампион. Пак по българските стандарти. Поклон.
278
2
 
2
 
! Отговори
0 преди 7 години
до 319 И кво като сте софиянци,да не с...те златни кюлчета?
277
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пари за уранна ти пари за билетче до Марс
276
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-българите наоколо са от провинцията!!Как да кажат "Аз съм от НауйУй-варненско"?1И следва "Аз съм българин" като по този начин се "изравняват със софиянци ..........ама НЕ!!! Оставате си същите селски гайди.
275
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знае
274
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде всички фИенУвИ на Мришо, събирайте трупата и заминавайте груповода гледате "София ден и нощ"..........класика за провинциалиста в БГ.
273
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А некой знае ли къде е Хасково
272
2
 
7
 
! Отговори
do 293 преди 7 години
Не те знам какъв си, като отидеш на полуфинал на такъв тенис турниир да защитаваш името на България, може и на теб да ти пляскаме. Или пък да те оплюем, като гледам да се плюе е модерно.
271
9
 
8
 
! Отговори
Стига вече преди 7 години
Феноменален, но без титла. Като на всеки голям турнир. *** - в лондонското метро, *** и на корта. Гнус го е от българските спортисти, справка - откриване на олимпиадата. И тук някои се събрали и ми пишат, че не съм българин, че съм злобен и нищо не съм успял. Дали? Баща съм на две български деца, създал съм сплотено българско християнско семейство, работя честно в Родината си, която не съм напуснал, защото искам децата ми да останат тук, колкото и да е зле.