Сметки: Тенис турнирът в София струвал 1,2 млн. лв.

Близо половината от сумата осигурила държавата
14 фев 2017 07:45,
30
Сметки: Тенис турнирът в София струвал 1,2 млн. лв.
Снимка: Булфото, архив

Около 1,2 милиона лева са общите разходи по организацията на тенис турнира "София Оупън". Най-сериозно е участието на основния спонсор – турската строителка компания "Гаранти Коза", която стои зад турнира със спортното си подразделение.

Държавата чрез Министерството на младежта и спорта е предоставила 500 000 лв. Те са отпуснати като целеви средства по програмата за домакинства на големи спортни състезания, съобщава "Труд".

Допълнително към разходите по организацията попадат хонорарите на най-големите звезди в турнира. По традиция те се пазят в тайна, но обичайната практика е водещите играчи да бъдат привличани за участие с шестцифрени суми в евро. Най-големите имена, които участваха в "София Оупън", са №9 в света Доминик Тийм (Австрия), финалистът Давид Гофен (Белгия) и родният ас Григор Димитров.

Директорът на турнира Пол Макнами оцени като пълен успех надпреварата и твърди, че е изненадан от огромния интерес. Според него състезанието в София е най-силното от категорията "АТП 250" в календара.

"Това не беше малък турнир, амбициите ни са да подобряваме още повече нещата – твърди австралиецът, който има опит в организирането на "Острелиън Оупън" и "Хопман Къп". – За турнир, който има само една сесия, той постави рекорд по посещаемост в категорията."

 Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същото като статията за "Етър"-а , посетили го 200 000 с билетчета , но за приходите ни дума . по цял свят резултатите от значими места като "Царевец" се обявяват публично
6
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***. Как може да се коментират само разходите ?! Не ви е срам. Залата беше пълна и България само спечели от този турнир и то благодарение на Гришо. Ние не заслужаваме такива хора като него!!!
5
8
 
16
 
! Отговори
/// преди 7 години
Разходи 1.2милОбаче Григор да зарадва цяла България - безценно
4
6
 
42
 
! Отговори
Че те приходите, преди 7 години
само от финала са над 600000лв. Ако държавата си е прибрала дял от печалбата, съответстващ на инвестицията, то само от билетите за целия турнир, са излезли на печалба. И това е изцяло благодарение на Григор Димитров! България те обича, Григоре!
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е друго си е държавата да осигури 100% от разходите за избори, възлизащи на н'ам колко си милиона. След които ситуацията пак ще е герб-бсп-дпс начело с Бoкo. Демек като досега, ама данъкоплатците доста ще олекнем.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С билети по средно 50 лв. * 12000 = 600000лв. на среща. Къде са парите????
1
4
 
34
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А за приходите нещо да кажете?Щото там е истината.....