Сърбия озадачена: Какво се случва с вегана Джокович?

Ребрата на тенис звездата се броят, няма бицепси
6 мар 2017 16:15,
54
Сърбия озадачена: Какво се случва с вегана Джокович?
Снимка: Курир

Медиите и тенис специалистите в Сърбия са сериозно разтревожени за здравословното състояние на бившия №1 в световната ранглиста Новак Джокович. Играчът отпадна от турнира в Акапулко във втория кръг от представителя на Австралия Ник Кирьос, но не това притеснява най-много привържениците му.

Видимо сърбинът е загубил килограми, а специалистите настояват, че това е в основата на слабото му представяне.

"Докато беше на върха Ноле имаше съвършеното тяло за тенисист с идеалното съотношение между килограми и височина. Беше бърз, но в същото време и достатъчно силен, за да посрещне големите натоварвания. Неговият начин за хранене обаче си взе своето и може да го забележим на снимките от последните му мачове. Никога в своята професионална кариера не е бил толкова слаб. Ребрата му се виждат, а и очевидно е загубил маса на бицепсите и трицепсите. По този начин той не може да се противопостави на конкуренцията в професионалния тенис", пише сръбското издание "Курир".

Новак Джокович сподели преди време, че е веган.

Бившият селекционер на националния отбор по тенис на западната ни съседка - Богдан Обрадович, също изказа мнение, че Ноле има нужда от професионална помощ.

"Необходим му е задълбочен анализ на ситуацията. Той сам трябва да поиска помощ. Трябва да намери корена на проблема. Трябва да подреди приоритетите си и да се справи с проблемите пред себе си", заяви специалистът пред сръбския сайт "Блиц".

Джокович продължава да е №2 в света, въпреки че този сезон не се представя добре. Той отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от 117-ия в света тогава - Денис Истомин.

Самият тенисист явно не одобрява постоянните въпроси за своята форма. След като отпадна от Кирьос, той напусна пресконференцията видимо раздразнен от констатация на един от журналистите, че не е в добра форма от началото на годината.

"Благодаря. Аз пък се усещам страхотно след загубата", ядоса се Джокович и излезе от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Сърбияджоковичвеган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
6
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
До д-р ДрееКолко и да ти ,,цъкат,, минуси- прав си !!! Аз живея до границата със Сърбия и Македония-не можеш да си представиш какъв мор е...
23
0
 
5
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Джокович от май 2016-та имаше спад в играта, а към края на годината, примерно от октомври 2016, определено не беше този Джокович, който познавахме.Сега има два турнира от серията Мастерс, на които Джокович беше победител миналата година. После следват още два и Роланд Гарос, на които Джокович има да защитава много точки - общо 5600 точки. Ако не успее, ще се срине в класацията.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 22Откога е веган Джокович? Защото аз с по-голяма психика от неговата от днешните тенисисти не познавам???
21
19
 
16
 
! Отговори
д-р Дрее преди 7 години
Попитайте САЩ и НАТО ,защо бомбандираха във войната в Югославия с бомби с обогатен уран . Вероятно това е причината за Джокович да е в това състояние и всички останали живеещи на балканите, които измираме като пилци.
20
7
 
30
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 7 години
Веган не може да е психически здрав. Веганизмът (както и други примери на самодеструктивно и антисоциално поведение) е симптом на психическо състояние - най-вероятно депресия. Проява на агресия когато някой постави под въпрос ползите от веганизма е още един симптом.Джокович беше симпатичен, дано вземе мерки навреме и с подходяща терапия ще се възстанови бързо.
19
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам, ама аз съм благодарен на Новак само заради това, че направи най-великата битка в историята на тениса с Рафаел Надал на АО 2012-та година. 6 часа битка! Да бягаш като ненормален 6 часа по корта! Няма такъв мач. Накрая двамата не можеха да стоят на краката си и им дадоха по едно столче за награждаването.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина Федерер има още по-тънка ръка от Джокович, а преби Надал на финала на АО.Кажете ми това се дължи само заради това че е Господа на тениса ли? Колкото по-сух, толкова по-добре в тениса.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрял е анаболите.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом се е и озлобил на тема храна и физическа форма, няма как да не е веган :)Жалко, наистина имаше страхотна физика за тенис, но може да се е уморил, и той е човек, нека да се отдаде на ... каквото го влече :)
15
12
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Дотук води неразумността и изпадането в крайности. На човек е отредено да пости, така както повелява Православната Църква, а тези, който не спазват 4-те установени поста несъмнено изпадат в едната или другата крайност - чревоугодничество или неразумно гладуване и лишаване на организма от жизненоважни храни. Тези, които не ядат месо, а само риба, както в манастирите, правят добре, но всичко останало е крайност и опасна неразумност, като последствията от това могат да бъдат непоправими.
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
13 Той и Надал май я е спрял! Само Маестрото си остана вече 13 години един и същ- със същата физика.На Господ не му трябва допинг!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбите имат един израз "Не пушуше, не пиеше и здрав си умря"
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май е спрял субстанцията, която издъни Шарапова. Преди време се коментираше много.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте се изумявали, бе. Джокович е имал такива периоди на спадове през годините. Много добре си играе за 30 годишен даже. Това че е загубил злощастно на 2-3 пъти тази година означава че не е във форма ли? Ми той и Мъри загуби на АО още в 3-ти кръг от някакъв . Това означава че не е във форма ли? Тепърва започва годината. Едва 2 месеца са минали от нея и вие се изпонассрахте с прогнози.
10
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички заболявания са причинени от месото, яйцата и млякото.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецо, нищо му няма на Новак, бе! И аз така преди време се уплкаших за Федерер на когото съм фен, а то причината е че строг хранителен режим за да е във форма.
8
1
 
23
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Жал ми е за Ноле! За мен той е пример за голям спортист и човек, дано се оправи!!!
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости, Новак спазва диета, както и Федерер. Ръката на Федерер е още по-суха от на Джокович на снимката, но спечели януари АО, нали? Диетата при спортисти особено над 30 години е задължителна, защото метаболизма им не е като на 25 годишен вече.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тоя батка е веган и не ми изглежда никак кльощав veganbodybuilding/?page=bio_washington
5
2
 
42
 
! Отговори
виц преди 7 години
Двама мъже жулят биричка и бодват кюфтенца:- ...пък моята жена иска да ставаме суровоядци..?!?.- Тя и моята не може да готви !