Каратеките ни с 5 златни медала на европейското по киокушин

Родните състезатели спечелиха общо 13 медала в Берлин
Обновена: 19 мар 2017 15:32 | 19 мар 2017 15:31, Веселина Йорданова
16
Каратеките ни с 5 златни медала на европейското по киокушин
Снимка: БККФ
Състезателите на Българската карате киокушин федерация (БККФ) извоюваха 5 първи места на европейското първенство за младежи и девойки – Кумите, в Берлин. Мариела Любенова, Кристиян Станков, Виктория Наскова, Любомира Николаева и Валерия Лозанова станаха европейски шампиони по карате киокушин.
 
За втори места се пребориха Мария Чепилова и Мартина Хаджийска. Бронзови медалисти са Кристиян Барбов, Дилян Димитров, Иван Попов, Валентин Вълчанов, Велизар Господинов и Пламена Якимова. Мариела Любенова и Мартина Хаджийска играха една срещу друга на финал.
 
"Много сме щастливи, че за пореден път състезателите ни печелят първи места на престижен турнир. Конкуренцията беше голяма, но те бяха отлично подготвени и резултатът е налице – 13 медала", обясни сенсей Живко Андреев.
 
Освен шампионските титли, Любомира Николаева и Кристиян Станков получиха и призове за висок боен дух.
 
След седмица предстои и друг важен турнир по киокушин – Световното първенство на KWF в Япония. То ще се проведе на 25 и 26 март в Токио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Поздравления за нашите млади шампиони! Поздравления и за останалите, докоснали върха! :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
И аз това се запитах - кога каратистите станаха каратеки? Винаги досега в българския език са назовавани каратисти и това отговаря на начина на образуване в нашия език. Чуждици винаги ще има, но сега от някакво желание да се изкараме по-информирани от другите за японския спорт да внасяме промени в езика си ми се струва много глупаво! Прилича ми на поведението на гърчеещите се попове в църквата ни в миналото.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Словотворчество е отговорът на вашия спор. А иначе - чуждиците в кофата/ведрото , ако е възможно.
7
0
 
4
 
! Отговори
грамотен преди 7 години
Никой не се прави на възвишен, защитнико на полу-грамотните. :)Полу, цели - разликата не е голяма.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До грамотенВ момента говориш пълни глупости и не мога да разбера кого се опитваш да впечетлиш... във всеки език влизат чуждици когато дадения език няма подходяща дума. В случая дали ще се напише "каратеки" както е на японски или "каратисти" разлика общо взето няма.Стига ми се прави на много възвишен, няма нужда.
5
1
 
5
 
! Отговори
грамотен преди 7 години
Езика ни е пълен с чуждици от хора с беден речник. Проблемът става още по-голям, когато ти си такъв, пишеш неща, които да ги чете голяма аудитория и дори не осъзнаваш какво правиш...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До грамотенОф езика ни е пълен с чуждици ти точно за тази ли се хвана? Дори думата гардероб идва от немски как трябва да му викаме според твойта логика?
3
0
 
2
 
! Отговори
кисев русе преди 7 години
ами браво на тях те поне и треньорите са тренирали от там идват успехите а аз никога не съм тренирал джу джицу а моя клуб е номер едно в бг е черпим се сьс съдиите ама като излезем на вън един тодор има и той налучил всичко при друг треньор дано черничкия да не се усети скоро че ще трябва да затворя ама едвали ще се усети нещастника
2
2
 
6
 
! Отговори
грамотен преди 7 години
Такава дума като каратека няма в българския език. Пишете статиите на български език с български думи и си намерете читави модератори.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Каратека или както е в случая множествено число Каратеки се отнася за човек или хора практикуващи Карате и идва от японски kara-teka. Няма лошо да се запознаеш с нещо преди да се излагаш.