Краят на една ера! След 11 рунда Джошуа детронира Кличко

Пето поражение за Кличко и 19-а победа за британеца
Обновена: 30 апр 2017 07:34 | 30 апр 2017 07:30,
227

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа е новият крал на световния бокс, след като успя да спечели мегасблъсъка срещу Владимир Кличко.

Двамата се изправиха един срещу друг на "Уембли" в английската столица Лондон, а украинецът демонстрира, че още си го бива за големи битки, но в 11-ия рунд не издържа и в крайна сметка загуби след технически нокаут.

Преди това обаче той се държеше много смело на ринга и дори букмейкърите му даваха предимство за краен победител преди въпросния рунд, а преди мача бе аутсайдер.

След успеха Джошуа завоюва титлите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA), както и на Международната боксова организация (IBO) в тежка категория.

Не може да не се отбележи, че срещата между двамата би всякакви рекорди откъм приходи и изобщо продадени билети, като само на митичния стадион в английската столица имаше над 90 хиляди души.

Това е 19-ата победа за Антъни на професионалния ринг, а освен това и петото поражение на Кличко, който доминираше на ринга в тежката категория през последното десетилетие и повече.

Доста интересно е да се спомене, че за първи път в своята кариера Антъни бе пратен в нокдаун, но той от своя страна изпрати Кличко на три пъти в такъв - веднъж в петия рунд и два пъти в 11-ия.

Още новини за спорта четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди мача си викам, че Владимир на такава възраст няма да издържи и 5 рунда срещу Джошуа, а то какво се оказа....Велик Кличко. На 41 години такъв бокс? WTF?
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива моменти си заслужава да живее човек- да гледа и усеща мач като снощи! Велики Гладиатори!
97
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво отношение един към друг след мача, уважение и респект. А на нашият чалгар, когато Кличко го трупира с ляв тупаник, му пречели ръкавиците, Кличко бил мафиот, осветлението не било добро и на края виновен бил Ретроградния Меркурий. За да си велик боксьор трябва да си и нормален човек, с достойнство и качества. А у наш Пульо, бандитско демонстриране на наглост зад което прозира страхотна простотия. Сравнете го, което е невъзможно с Кличко и Джошуа. Нашият "великан" е такъв в очите на пуберите.
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за 105 Вярно този Уайлдър си е някакъв убиец. Изключително зловещ удар има. Невероятен тактик и с уникална защита. Няма забравя преди една година мисля беше как удари най-добрият полски боксьор Шпилка един път само, оня падна и не мръдна. Жена му от трибуните се разплака- помисли си че е мъртъв.
95
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джошуа - Кличко е ясно, младостта победи, но на мен най-много ми се гледа Джошуа - Деонтей Уайлдър. Оня е много агресивно ***: удря в тила, и има по-сиилен удар от на Майк Тайсън (доказано чрез тестове) и даже съдията трудно го удържа като започне да мачка противника!
94
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A vie zabelqzaxte li,razgovora mejdy joshua i vitalii ??
93
2
 
17
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Нашия Кубрат, първо да покаже подобна кондиция, като на тези двамата, и тогава да иска мач с който и да е от тях... Ако мисли да излиза срещу Джошуа във вида в който е... няма смисъл изобщо да се появява...
92
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 96 Прав си, и Тервел и Кубрат Джошуа щеше да ги разбие едновременно, ако му бяха скочили заедно на ринга. Тервелчо само с един удар, а на Кубрат 2-3 бързи десни леви прави и са аут.
91
0
 
4
 
! Отговори
96 преди 6 години
Пулеви имах предвид! А вие?
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В 6-я рунд 41 годишния Кличко показа, че ако сега се срещнат Уайлдър и Джошуа...хамериканеца ще убие от бой Джошуа.
89
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джощуа не е нещо кой знае какво. Петър Стоименов би го издухал дори на дърти години.
88
1
 
37
 
! Отговори
v преди 6 години
Кличко невероятен професионалист! Невероятно отношение след загубата и наистина много много достоен мач. Нямаше и го това селско заканване кой чия майка и жена ще мине и коя е по-дебела. Каквото и да става двамата Кличко показаха кое как се прави и новите е най-добре да се учат от тях.
87
5
 
5
 
! Отговори
тТт преди 6 години
Някой чел ли е защо след последния нокдаун Джошуа му се усмихна на някоко секунди в лицето и чак след това се дръпна? А след края на мача едва го удържаха да не посегне, мился, на Виталий? После се успокои, ама имаше нещо... Даже и по верме на мача се видя Джошуа да говори на Кличко изрази като You are down, mate, down! не вярвам да е само психо-битка по време на мача...
86
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И двамата братя да бяха на ринга, Джощуа щеше да ги убие!
85
0
 
33
 
! Отговори
жеко преди 6 години
мачът беше велик, по мое мнение това беше най-вълнуващото събитие предавано по тв за последните 10 год, всяка секунда беше изпълнена с напрежение и действие, и двамата боксьори са велики, бързината и силата срещу мъдростта и опита и до края не беше ясно кой ще спечели, Кличкое жива легенда, показа много на ринга за възсрастта си
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва като започнете да хвалите някого, защото рейтинга му бил висок, имал мускули и гледал лошо! Докато не го набара някой както Мирча Крокоп оня натулиризиран холандец Реми Воняски ли беше от К 1!
83
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що си мислите, че 41 години са толкова много!? Пулев има шанс срещу всеки. Един удар решава всичко и историята на бокса е богата на такива случки, както и на футбола. Ла Мота - Лоран Дотил, ЦСКА - Левски редовно Левски вкарва накрая, Мохамед Али - Фрейзър в Кинщаса, венецуелеца - Пулев в Пекин.... Преди години на Странджата маса самонадяни кубинци световни и олимпийски шампиони бяха трупясани от наши лоши момчета. Георги Славчев - Орта - нокаут!
82
0
 
11
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Snoshti: Tova beshe Krem de la Krem "Respekt i na dvamata !!!!(Smoka Nqma smisal ot commenti)
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"До 69. Не знам какво да ти кажа. Очаквам голям мач. Мисля, че Джошуа ще бие с нокаут.Страшно много съм впечатлен от кондиционните му тренировки. Но и Кличко не е за подценяване и затова очаквам интересен мач - кой знае - може би довечера ще се твори история ( поне се надявам! )." Вчера го писах - прогнозата ми се потвърди.Даже мачът надмина очакванията ми. Голям мач гледахме, пичове, снощи!
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано скоро гледаме Уайлдър- Джошуа! Двамата най-големи в момента!

Спонсорирани публикации