Ювентус докосва финала на ШЛ, разпиля Монако

В герой се превърна Игуаин, разписа се и в двете полувремена
4 май 2017 07:29,
6
Ювентус докосва финала на ШЛ, разпиля Монако
Снимка: Reuters

Италианският хегемон Ювентус докосва финала в Шампионска лига, след като в първа 1/2-финална среща победи с 2:0 като гост Монако. В големия герой за италианците се превърна Гонсало Игуаин, който се разписа във всяко едно от полувремената и донесе безценния успех на негостоприемния стадион "Луи II" в Монте Карло.

С този резултат "бианконерите" до голяма степен направиха реванша в Торино след седмица протоколен. Съперник на финала на 3 юни в Кардиф най-вероятно ще е настоящият шампион Реал Мадрид, който  разби с 3:0 на "Сантяго Бернабеу" Атлетико Мадрид.

Първото полувреме беше равностойно и двата отбора се редуваха кой да води инициативата, а в средата му Джанлуиджи Буфон за сетен път демонстрира извънземната си класа след изстрел от непосредствена близост на Килиан Мбапе. В 29-ата минута Игуаин откри резултата с гол след приказна атака. При нея Пауло Дибала отигра топката с пета от въздуха, после Дани Алвеш също с пета, но от земя, асистира на Ел Пипита.

Втората част започна с домакински натиск, но отново Буфон с решителни намеси остави резултата непроменен. В 59-ата минута Юве удвои преднината си с нов гол на Игуаин, а подаването отново беше дело на Алвеш. След попадението "старата госпожа" не остави капка съмнение в превъзходството си и не позволи повече опасности пред вратата си.

Още за мача четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак " разпиля " -прекалено силно казано,но с мъдрост,опит и класа заслужиха победата...Нормално е във футбола винаги да има две гледни точки,но е смешно да се твърди в случая за съдий и късмет.По-скоро Байерн бяха ощитени брутално от съдий,но те са част от играта,а и Реал не се нуждаят от такива подаръци,достатъчно добри са.Затова все още не вярвам да са били тендинциозни.Реал - Юве ....чака ни добър финал ,)
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така е, когато дават на кокошки да пишат за футбол, то бива еманципация, ама има сфери в които женските индивиди нямат място...
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееей, като прочетох "разпиля", и си викам: малииии, тия са им вкарали поне 5-6 гола, а то...
2
20
 
26
 
! Отговори
с преди 6 години
Големия Юве спасен пак от Буфон и късмета,докога бе стара чанто ....Роналдо те чака в Кардиф и е гладен .
1
20
 
27
 
! Отговори
е преди 6 години
Аз не отписвам Монако . 1 гол в Торино и Юве ще напълни гащите.