Официално: UEFA не припозна ЦСКА, няма да играят в Европа

Левски се класира служебно за предварителните кръгове на турнира
Обновена: 29 май 2017 13:32 | 29 май 2017 13:26,
100
Официално: UEFA не припозна ЦСКА, няма да играят в Европа
Снимка: архив, Bulphoto

Eвропейската футболна централа UEFA резна сериозно ЦСКА-София и не допусна армейците до участие в евротурнирите. Както е известно, червените спечелиха сребърните медали в първенството и по право трябваше да участват в турнира Лига Европа, но това няма да стане, поне тази и следващата година.

Днес стана ясно, че усилията на БФС в подкрепа на ЦСКА-София са били напразни. Месеци наред футболната ни централа настояваше пред UEFA да лицензира ЦСКА за европейските клубни турнири. Явно от UEFA, обаче са на друго мнение.

По този начин отборът на Левски ще играе в предварителните кръгове на Лига Европа, като това ще стане без да играе бараж с Верея. Интересното е, че през 2008 година, когато ЦСКА завоюва последната си шампионска титла, клубът не получи лиценз за Европа, като на тяхно място отново играха "сините", отпадайки безславно от БАТЕ Борисов.

Цялото писмо на UEFA прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
9
 
! Отговори
Кралев-министър на Ц преди 6 години
Оказа се, че Кралев е министър на ЦСКА-София(и лично на Гриша Ганчев), а не министър на спорта на България след като подари не без съдействието на ББ държавна собственост(Стадион Народна армия и базите в Панчарево) струващи милиони на ЦСКА-София(Литекс). Знаем, че Кралев е фен на ЦСКА, но това надмина всякаква граница. По този начин този развилнял се министър с футболните си и други пристрастия настрои срещу себе си и срещу ГЕРБ близо 2 милиона сини фена. Бойко Борисов си го е избирал, той да си му бере гайлето и последствията...
54
11
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
ЦСКА си е ЦСКА !Преминал е през най-различни трансформации , най.различни названия , че Червено знаме , че Септемврийска слава, ЦДНА , Средец - София и т.н.!Определящо е след кого върви фена!Феновете припознават отбора и това е истинския ЦСКА!Подмолната дейност на "доброжелателите " от "Титан" , изпратени с поръчка за грабеж , на левскарите от БФС , на гербаджийските *** начело с делиорманското нищожество ....нищо не значат ЦСКА ще се възроди и ще им мачка фасона !Сега ще ги бием за слава
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май шекерените пари свършват! Ще останат само литексчетата!
52
2
 
11
 
! Отговори
Истината за ЦСКА преди 6 години
"За мен прословутите емблеми имат сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони", каза още Милева, постоянен синдик на истинското(фалиралото) дружество ПФК ЦСКА АД.
51
2
 
11
 
! Отговори
цска(литекс)-4 титли преди 6 години
ЦСКА минус София, с крадени емблема и символи и присвоен стадион и бази подарени от Борисофф, за сметка на държавата.
50
2
 
10
 
! Отговори
niki преди 6 години
ЛитЕкса никога няма да е ЦСКА, нито пък Ганчев има нещо общо с ЦСКА или пък го интересува футбола. Него го интересува как да си пере парите, но не може да пере пари с един смешен отбор и му се ще да използва името на ЦСКА....
49
9
 
7
 
! Отговори
looser преди 6 години
Ех, малко радост и за левскарите най сетне..
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
етрополе, пардон, ловеч, пардон софия:) от уефа здравата са се изпотили, докато схванат какви каши са забъркали нашенските хубостници.
47
8
 
3
 
! Отговори
Грешка преди 6 години
Има грешка в статията. Левски няма да играе в лига Европа, а "И ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ НАБЛЮДАВА ОТБЛИЗО КАК ДРУГИТЕ ОТБОРИ ИГРАЯТ ФУТБОЛ".
46
10
 
5
 
! Отговори
Спеца преди 6 години
Значи ЦСКА ще ги бие нашите левскари само за кеф?Ами добре , парсата за герберите и Кирчо от Делиормана ,резила ще е от " Левски", а играта за слава - ЦСКА - няма лошо, става!"Левски"вече са достойни за по-долна група , но БФС бди над тях , като лудогорска орлица!В България за слава може да играе само ЦСКА , миналата година вдигна купата , сега калъфката , но виж "Левски" вдига само скандали , шантажи и интриги!А верния пес -Боби ги пази!
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха,айде ходете сега да протестирате пред УЕФА сега,че и те са на Киро Гела хора хахаха
44
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно резонно решение. Това е нов клуб, сбор от литекс и чавдар етрополе. В бг номерата минват, ама в Европа не. Халал да ви е оранжеви прасета. Левски си играе с безплатните ливади, но поне не фалирахме,
43
6
 
11
 
! Отговори
левскара преди 6 години
хахаххаххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххааааааа
42
5
 
23
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Казваш им на цесекарите,че НЯМА друг законен начин това ЦСКА да бъде приемник на онова ЦСКА освен да се платят милионите дългове и да се придобие собственоста,ама не вдяват.Има си търговско право и там го пише.Нормално е УЕФА да ги спре от евротурнирите след като са нов отбор по закон.Две или три години няма да участват и после няма проблем.Цесекарите можеха да спасят отбора,като съберат по 20-30лв,нали твърдяха че са поне 1милион!За спомен щяха да им дадат по една фланелка и всичко е ОК!
41
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво е тиу ЦСКА? Не кво отборче от четвърти свят ? Аз само Лудогорец знам...Само тях съм виждал в Евро турнири те. Моля не ни занимавайте с глупости.
40
3
 
16
 
! Отговори
Историята на ЦСКА преди 6 години
Въпрос: Има ли как някой от новите клубове с име ЦСКА да наследи успехите и историята на истинския(фалиралия) ЦСКА ?Отговор: на синдика на истинския (фалиралия ) ЦСКА: - Как да наследи успехите и историята на ЦСКА? Всичко отива в Държавен архив. Документацията на ЦСКА отива там. Някои от документите ще отидат в НОИ. Тези два клуба ЦСКА-София и ЦСКА 1948, за които говорите са нови дружества със своя собствена история, макар тя да е съвсем нова. Другото остава в миналото. То не принадлежи и няма как да принадлежи на тези клубове.
39
7
 
19
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Вчера "Синя тишина" . Днес "Червена истерия" . Както викали ЦСКА-рите ....не е лесно да си втори :) Нищо де нали бихте Левски вчера....това е огромно световно постижение !
38
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам кой е този отбор, ама яко млати Левски, където го захване. Ще стане ЦСКА от него един ден!
37
9
 
9
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
ама много са се постарали БФС, то последните години си натрошиха ръцетр от старание сма все да угодят на перуката на отборчето. Нали ги опъ нс ха два поредни с по три карфици в синия балон...
36
2
 
11
 
! Отговори
bbvb преди 6 години
Редно е все пак да се уточни, че българските футболни отбори са АД-та от края на 90-те. Преди това не е имало АД-та.