Шампионът Наим продължава битката: Не е в кома, разговаря

Ердоган се интересувал лично от състоянието му, пратил личния си лекар
26 сеп 2017 14:07,
36
Шампионът Наим продължава битката: Не е в кома, разговаря
Снимка: архив Reuters

Големият щангист Наим Сюлейманоглу вече не е в кома и разговаря.

Вчера той бе в изключително тежко състояние и бе поставен в медикаментозна кома след като черния му дроб престана да работи. Шампионът е в интензивно отделение и продължава битката за живота си.

Още вчера Сюлейманоглу е бил запознат с тежкото си състояние.

Тази сутрин Наим е посрещнал лекарите в болница Бакъркьой в Истанбул на визитация с: "Добре дошли!", съобщава spor.haber7, цитиран от "24 часа".

"Тази сутрин отговаря на въпросите ни. Има хронична чернодробна недостатъчност. Продължаваме лечението", е казал пред журналисти главният лекар на болницата д-р Мехмет Емин Гюнеш.

Още по темата

Според него има подобрение в състоянието на шампиона.

Наим е разговарял и със спортния министър Осман Ашкън Бак, който го посетил.

Лично президентът Ердоган се е интересувал от състоянието му и е обещал съдействие. Той изпратил и адвоката си Хамза Йерликая при личния лекар на Наим Сюлеманоглу Аднан Багръачък.

Сюлейманоглу бе в тежко състояния със същата диагноза преди около 3 години, но тогава успяха да го спасят. Забраниха му да пие, но той продължаваше, написа "Хюриет".

Турските медии пишат още, че Наим помолил близките си да пазят в тайна състоянието му, казал, че може да е дошъл часът му да умре. Когато преди 2 дни състоянието му се влошило, те се обадили на другия световен шампион по щанги, роден в България - Халил Мутлу, да помогне. Преди това Сюлейманоглу бил на продължително лечение и бил изписан, но изведнъж черният му дроб отказал.

Шампионът е роден на 23 януари 1967 година в семейство на български турци в село Птичар, Момчилградско.

Започва да тренира вдигане на тежести от ранна възраст, като през 1983 година за пръв път подобрява световен рекорд. На следващата година няма възможност да вземе участие в Олимпиадата в Лос Анджелис, тъй като тя е бойкотирана от България и други съюзници на СССР. По време на Възродителния процес името му е променено на Наум Шаламанов.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година. Той е и два пъти световен и три пъти европейски шампион за България.

Джобният Херкулес става втория от 7 щангисти в историята, които са изтласкали щанга, 3 пъти по-тежка от собственото им тегло.

Той е единственият щангист в историята, изтласкал щанга, тежаща три пъти повече от теглото му плюс 10 килограма отгоре.

В края на март тази година той се звърна в родината си, за да се прости с треньор №1 на страната за XX век Иван Абаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наим ще продължи битката. За да излезе от болницата. Мъка! Там няма пиене и наркотици.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от 3 до 4 и т .н.ще те разочаровам.."теориите" на Дарвин . Айнщайн и т.н. вече ги отричат ....но в едно си прав...(с к.рвалъка също греши....няма бивша к.рва и бивш наркоман...) с една дума "гърбавия само ковчега го изправя"-това е по-вярното...но показаното в спорта ...виж туй си е друго
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна не е тайна, че влака си е взривен по поръ6чка на турските тайни служби. А че извършителите са били двойни агенти си е ясно отдавна. Но могхат да се срещнат доста слухове, понеже оцелелите от тях после влязоха в политиката и сега лъжат и мажат с цел българските турци да гласуват за тях. С РАЗПАЛВАНЕТО на етническия конфликт в България в момента навярно се прикрива факта, че Бойко ПОДАРИ реакторите за Белене на Ердоган.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до преди началото на възродителния процес в България е имало над 900 саботажа и/или атентата, извършени от етнически турци. И това са само доказаните. Включват отравяне на водоеми, храна, спиране на електричество за критични обекти, целенасочено саботиране на инфраструктура в химическата промишленост с възможни послкедствия от отравяне на няколко хиляди човека, кражби на инфраструктурни кабели, водещи до големи финансови загуби(кражба на кабели, захранващи промишлени хладилни инсталации) и т.н.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не е тайна, че взривяването на влака е било дело на ДС, защото турците, които са организатори са агенти на ДС.Наим навремето избяга и от там се започна с криза в българските щанги,в Сеул имаше допинг скандал и почти всички българи "изгоряха",а Наим беше чист.Все пак имаше заплаха за семейството му,което остана в комунистическата "НРБ" и Наим внимаваше какво говори по интервюта. Едва след като турците "дръпнаха" в Турция роднините му,Наим се успокои. За режима бягството му беше антиреклама
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По време на възродителния процес повече жертви са дали българите от терористични актове. Има статистика за това. Изключвам получилите инфаркт в крайграничните лагери на турците в турско заради грабежи, изнасилвания, изтезания и тормоз. За тях са си виновни от турската армия, а не ние. Покръстването и голямата екскурзия са последствие от терористичните актове и избитите деца, майки и невинни българи.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни занимавате с този, дето избяга от България? Тук го носиха на ръце , а той от алчност избяга в Турция ,където от прекалената употреба на допинг сега му отказва черният дроб!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де кво квичите за тоя Възродителен процес?Колко са жертвите от него?Половин файтон хора има ли ? Цял свят разбра за адската трагедия.Колко било страшно колко било тежко. А като някой каже дума за Турското робство продължило 500 години, за убийствата на милиони,за грабежите палежите ,изнасилванията унищожаването на десетки градове и хиляди села- " то не е било така,на вас ви е било хубаво" А на вас що не ви е било хубаво по време на Голямата екскурзия ?
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възродителен процес нямаше да има ако потурчените българи не бяха послушали емсарите на турсдките служби и не бяха пожелали да отцепват територии от България. Ако това бяха направили някои в Турция, сега етноса щеше да е история. Особено, като се има в предвид, че бяха под 5% от населението, а не като кюрдите 35. Помните ли кои области искаха? Бяха ги разпръснали така, че ако Турция нападне България нямахме никакъв шанс, защото щяха да ни нападат в гръб. Трябваше да ги избием, не да ги изселваме
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TURZIA SPASI BALGARITE PREZ VEKOVETE,A SEGA SHTE GI SPAYAT ROMITE,KOITO SA VECE DVA MLN.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците ни били колили отвреме на време... Определени периоди имало някакви насилия... ***, ела аз да те насилвам отвреме на време и да коля и беся родата и приятелите ти от време на време, а? Какво ще кажеш лично да те насилвам от време на време? Колко неумен може да бъде един идиопитек евроатлантически...
15
6
 
5
 
! Отговори
аноним преди 6 години
До ГоранБългарина в щатите си сменя имете доброволно а на него името му е сменено с автомат клалашников на врата.Ето това е разликата
14
3
 
3
 
! Отговори
възмездието преди 6 години
До ГоранТипичен случай на насилие, за което обвиняваме османското и турското робство!
13
4
 
8
 
! Отговори
Горан преди 6 години
До читател: Е, сега е алкохолик с унищожен черен дроб, но е шампион и то не какъв да е шампион, не са много хората за които която и да е държава да е изплатила на нашата държава $1 250 000, както и да е! За едни е предател, за други си е шампион... Аз пък лично не виждам нищо лошо, че му били сменили името на Наум Шаламанов... То, и българин в щатите си сменя името, като отиде там... Та, тоя възродителен процес не ми се вижда чак толкова нереден, ама айде!
12
4
 
10
 
! Отговори
читател преди 6 години
И защо ни занимават с един алкохолик?Черният му дроб отдавна отказва от пиене, не за първи път е в кома.Може би се е пропил, от чувстно за вина, все пак продаде родината си.Или пък възмездието го е настигнало.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Истинатаза насилията на Османската империя над цели народи в Африка има много факти, и тях ли отричате, или ги заобикаляте като темата за арменския геноцид?
10
6
 
8
 
! Отговори
Истината преди 6 години
До фактите са си фактиНасилия винаги е имало и ще има! Османлиите не са ги измислили..................... Всеки, който се е борил срещу законно-установената власт е бил насилванВсички останали твърдения са били дело на платени историци и победителите!!!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фактите са си факти на стига глупости бе,имаше една съвременна журналистка, която като тебе възхваляваше халифата за чудесно място за живеене, после я пратиха в Египет да отразява новините, накрая я събираха във Франция, сега води предаване за птичките от Амазония
8
4
 
9
 
! Отговори
гяур от Румелия преди 6 години
До стига глупости беДнес нямаше да ни има ако 5 века турците само са ни колили и бесели1а САМО ПОЛОВИН ВЕК КОМУНИСТИТЕ КАКВО НАПРАВИХА?
7
0
 
14
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Мда, джобният Херкулес! Това е един от най-увреждащите спортове на планетата! Не случайно е останал толкова дребен. Представете си малко момче взето в отбора по щанги в периода му на растеж и затиснато постоянно от непосилните килограми, които просто е принуден да изхвърля и изтласква! А, колко щангисти починаха от сърдечни проблеми... Айде, при Наим е пиенето... да речем... Сигурно не е приятно да те наричат джобният, пък макар и Херкулес...