Барса мисли да напусне Ла Лига, ще играе някъде в Европа

Вариантите са Висшата лига, Лига 1 или Серия А
Обновена: 3 окт 2017 11:48 | 3 окт 2017 10:15,
50
Барса мисли да напусне Ла Лига, ще играе някъде в Европа
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу загатна, че клубът ще напусне Ла Лига, ако областта Каталуния извоюва своята независимост.

От стадион "Ноу Камп" са бесни на испанската лига, тъй като тя заплаши "блаугранас" с отнемане на точки, ако тимът не изиграе своя мач с Лас Палмас, докато по улиците на Барселона полицията използва сила срещу мирни граждани.

Още по темата
В крайна сметка Барса спечели на празните си трибуни с 3:0, но от клуба заплашиха, че ще дадат Ла Лига на УЕФА и ФИФА.

"В случай на независимост на Каталуния, нашият клуб и неговите членове трябва да решим в кое първенство ще играем занапред. Преминаваме през трудни моменти, но ще подходим мъдро и спокойно, за да намерим най-доброто решение", коментира Бартомеу.

Както е известно, има вероятност Барселона да се премести в съседно първенство - френската Лига 1, италианската Серия А или английската Висша лига.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висшата лига е за висшите отбори :) Тея джуджета да ходят в португалия. На острова НЕ ви искаме. Там си има история и собствен футбол. Тея балерини да се оправят.
14
2
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе то не ви се вярва и за брекзита не ви беше угодно ама си стана. Щом може Косово може на всякъде...не случайно Испания не признава Косово за незапознатите.
13
8
 
12
 
! Отговори
Реалист 2 преди 6 години
Продължавам от предния си пост .. 2. Ако съм на мястото на Испанската Федерация ще ИЗВАДЯ всички "КАТАЛУНЦИ" от Национала за предстоящото Световно в Русия ! Начело и най - вече с онова РЕВЯЩО *** - ПИКЕ ! .. Вместо да се занимава с политика и икономика , което едва ли му е силната страна и да реве пред камерите за пребитите ... "Каталунци" .. да си гледа това , за което взима милиони заплата !!! 3. В ТОВА ИСКАНЕ ЗА ... "НЕЗАВИСИМОСТ" .. СЪЗИРАМ ДЪЛГАТА РЪКА НА АМЕРИКАНО - ЕВРЕЙСКИТЕ "ДЕМОКРАТИ"
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То така става , режи халва и яж . Ами като почнете от най долната група местете се където искате бурсуци
11
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
1. Няма кой да даде ... "НЕЗАВИСИМОСТ" на Каталуния ... и няма КОЙ да я признае после !!! Защото на Европейските лидери им е безпределно ясно , това до какъв ефект из цяла Европа може да доведе ! Сардиния и Сицилия защо да не поискат тогава ... НЕЗАВИСИМОСТ от ... Италия ? Корсика и Бургундия - от Франция ? Бавария и Саксония - от Меркел ? ... Просто НЯМА КОЙ ДА ГИ ПРИЗНАЕ ! В това съм почти убеден ... 2. Аз ако съм на мястото на Испанската Федерация ще ИЗВАДЯ всички "КАТАЛУНЦИ" от Националния !
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спекулациифрансетата и италианците също имат проблеми с изкащи независимост територии, дали ще приютят други отцепници?Англия също се тресе от подобен скандал, не знам дали ще ги вземат :)най-добре да отидат в Израелската лига, нали и те се водят Европа
9
5
 
19
 
! Отговори
АЙДЕ МИНЬОРО !!! преди 6 години
... Аз ПА искам ПЕРНИК да се ОТЦЕПИ от БЪЛГАРИЯ и целия ни регион да си стане самостоятелен. Със статут на - Княжество ! :) Да си направим собствена футболна лига и Шампиона да играе квалификации за Шампионска Лига !!! ... "МИНЬОРО" със старши тренер - Жоре Бекъма ще е вечен ШАМПИОН ...... НеМа да имаме проблеми с Витоша ( Долна Диканя ) , Китка ( Витановци ) и Буря ( Кошарево ) !!!!! .......... СВОБОДА И НЕЗАВИСИМОСТ ЗА ПЕРНИК !!! САМО "МИНЬОРО" !!!!! ..... УРААА , ДРУГАРИ !!!!!!! ...
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ami barselona kadeto i da otide da igrae 6te e tretirat kato nov otbor i nai veroiatno 6te triabva da zapo4ne ot nai dolnoto nivo ina4e koi otbor ot mestnoto parvenstvo 6tese saglasi dase maxne zada vlezne arsa na negovoto miasto
7
3
 
18
 
! Отговори
Катунец преди 6 години
Демек изхвърляме един местен отбор примерно Метц , че не носят много кинти от реклама на Лига 1и директно Барселона започва в лигата. Няма как да стани .
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сепаратизъм се върти само в главите на русофиилситик-путинофилксаата сволооч :) Станаха демократи последните дни кутевската сбирщиина :)
5
3
 
8
 
! Отговори
zb преди 6 години
Хахаха, няква утопия ли е това?!? Кой ще приеме подобно условие, на тая логика утре и Лудогорец може да отиде в някоя друга Европейска лига-пълни тъпотии!! Ще си играят с в тяхна лига с отборчетата от Каталуния и толкова!
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава държава, която да ги приеме.Ще си останат в Ла Лига, защото Каталуния ще види независимост през крив макарон!
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето че въпроса къде ще играе Барса се оказа много актуален .
2
3
 
20
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
А що не си направят едно каталунско първенство??? Все ще сберат 12на отбора... Въпреки, че не вярвам да се стигне до отцепване, ама ако се отцепят Ла лига увисва просто, нема кой да я гледа само с един отбор там...
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаххаха - Барселона във Френската лига или в Калчото, ето това трябва да се види.