Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал

Българинът обаче демонстрира добър тенис
Обновена: 7 окт 2017 14:12 | 7 окт 2017 14:10, Елка Василева
87
Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров се бори мъжки срещу Рафаел Надал, но в крайна сметка отпадна на 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 500 в китайската столица Пекин.

Матадора се наложи над нашенеца след 6-3, 4-6, 6-1 и така се класира за финал, където се очаква да срещне победителя от мача между Александър Зверев и Ник Кириос.

Това бе десети мач между нашето момче и испанеца, както и девета победа за лидера в световната ранглиста.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, след като Григор направи двойна и непредизвикана грешка и така сдаде подаването си.

Той можеше да върне пробива в седмия гейм, но пропиля два шанса да пробие и на практика испанецът си взе подаването и след това спечели и самия сет.

Вторият сет започна катастрофално за нашенеца - той изоставаше с пробив и трябваше да спасява точка за втори пробив в третия гейм, но постепенно се окопити и върна пробива в шестия гейм.

В десетия пък успя да матира испанеца и да го пробие отново, за да спечели сета.

Третият сет започна катастрофално за хасковлията и той бе пробит на два пъти и изоставаше с 3-0 при геймовете.

Нашенецът пропусна точка за пробив във втория и три точки за пробив в шестия гейм, а това го срина и той инкасира още един пробив в заключителния седми гейм от третия сет.


Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъжки се бори в 3-я сет? Да ви имам мъжкото. Просто тоя от Хасково си заслужава 8-та позиция и толкова. Ако си мислите че заслужава повече да беше победил ПАК Надал, както миналата година. Само че миналата година тук на този турнир Надал беше излязал след продължителна контузия и не знаеше къде се намира. Това са фактите, а вие чаткайте минуси.