Тежка контузия мъчи Кобрата. Ще отложи ли мача му с Джошуа?

Кубрат Пулев е с частично разкъсване на гръдния мускул
Обновена: 16 окт 2017 20:07 | 16 окт 2017 20:06, Веселина Йорданова
57
Тежка контузия мъчи Кобрата. Ще отложи ли мача му с Джошуа?

Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти срещу Антъни Джошуа в Кардиф. Срещата на "Принсипалити стейдиъм" в столицата на Уелс е на 28-ми октомври, а за нея вече има разпродадени 75 000 билета.

Още по темата

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка, съобщи bTV. Това състояние отнема месец за възстановяване.

Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени.

Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чиито пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата - през ноември или декември.

Ситуацията може да се окаже доста неприятна за българските фенове на бокса, които възнамеряваха да посетят зрелището. Билетите им със сигурност ще бъдат презаверени, но остава открит въпросът със сумите за резервации на самолетни билети и хотели.

Това би бил първият случай, в който боксов мач при професионалистите се отменя заради травма на Пулев. През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Говори се, че в мача на Роки Марчиано с Джърси Джо Уолкът (първият) лявата ръкавица на Уолкът е била намазана с желе със стрита в него люта чушка. Уолкът непрекъснато изстрелва леви прави в лицето на Марчиано, който в един момент се прибира в ъгъла, крещейки "Ослепях! Не виждам!" Чак след няколко рунда се усещат да му измият хубаво лицето. Марчиано става световен шампион.
29
4
 
8
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Така, точно така, Кобра! Няма само на теб да ти прилагат тези номера! Браво на треньорския щаб, ако е номер! Спечели си време за подготовка. Само да напомня един от мнооооогото номера в профи-бокса - Мохамед Али е свален с изненадващ удар (май в Англия?) точно в края на рунда. Веднага в ъгъла около него се струпват секундантите. И Анджело Дънди, без никой да види, му срязва ръкавицата с бръснарско ножче. Следва удължаване на почивката (ръкавицата трябва да се смени), Али успява да се възстанови и печели мача!
28
0
 
12
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
До пулю"Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака"...не е ли повреден мускул под мишницата....това не е ли ръка...
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са му платили за контузията???
26
4
 
34
 
! Отговори
пулю преди 6 години
И без да съм Ванга познах ,че тоя ще оцапа гащите от притеснение.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лирик
24
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълни гащите наш кобра :)))
23
3
 
5
 
! Отговори
12 преди 6 години
до 11 за съжаление и ти си от изчезващия вид!
22
9
 
6
 
! Отговори
11 преди 6 години
До вождо ВинетуТи не си бугар, бе отпaдък. Кво цапаш тука?
21
3
 
28
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ъхъ, нашият са счупи сам, без да го бият. А ако го бият ко ша стане?
20
3
 
28
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Мач на Пулев за тази титла няма да видите, защото сега ще има серия от отлаганияПулев ще отлага, докато на върха не дойде някой старец, който той ще може да бие с лекота.
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежко шубе мъчи Кобрата. Демек: ако се бия и ме омлатят ала Кличко или по-кофти, да знаете, че е от контузията...
18
21
 
15
 
! Отговори
вождо Винету преди 6 години
Ей,това сме ние бугарите,плюеме се яко един друг!Точно това е причината за изчезващото бугарско племе.
17
1
 
29
 
! Отговори
шубето е яко преди 6 години
Разкъсване на мускул се установява с ядрено-магнитен резонанс,не с ехограф.Друга тема е ако се е замислил най-после...
16
1
 
32
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
То спартана да е здрав че да си го приберем по спешност след мача.
15
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре бре, то имало и мускул под тая лой
14
2
 
22
 
! Отговори
До Mr.STRBUCKS преди 6 години
Приятел ама и ти си ОПТИМИСТ вземи кацни на земята че си смешен , по-дървен стил от този на нашия *** не съм виждал , по-добре да пуснат балерина че иначе ще бъде страшна излагация.
13
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пулев има минимални шансове за победа в мача но искам да кажа, че специално за тази травма не може да се лъже тъй като винаги екипа на Джошуа може да направи проверка с независим лекар. А ако прикрие травма, Пулев може да бъде жестоко санкциониран. Нека тези, които не разбират от бокс да не коментират.
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Счупили са му гъзa от спаринги с тyрски бокьори. Направо са го разпрали.
11
4
 
40
 
! Отговори
....... преди 6 години
Беше от ясно по ясно нашия *** се усети ,че ще го блъскат като брашнен чувал.Не е достигнал това ниво да се срещне с Антъни , терикат е само в дискотеките пред малките моменца и до там видях ме го вече срещу Кличко .