Състоянието на Наим след операцията - стабилизирано

"Сякаш прескочихме кризата", каза лекарят му
Обновена: 12 ное 2017 19:54 | 12 ное 2017 19:39,
50
Състоянието на Наим след операцията - стабилизирано
Снимка: Архив, Reuters

След извършената вчера мозъчна операция състоянието на щангиста Наим Сюлейманоглу се е стабилизирало и е по-добро в сравнение с вчерашния ден. Това заяви лекуващият лекар проф. д-р Ялчън Полат, предаде БТА.

Още по темата

"Смятаме, че има подобрение и ще се върви към положително развитие. Сякаш прескочихме кризата. Но Сюлейманоглу остава в реанимацията, продължаваме да следим с повишено внимание състоянието му", каза лекарят.

Сюлейманоглу вчера по спешност претърпя мозъчна операция. След продължилата час и половина операция проф. Полат бе заявил, че съществува опасност за живота на щангиста.

По думите на професора операцията е била предприета по спешност поради оток вследствие на мозъчен кръвоизлив, за да се спре увеличението на отока, който създавал опасност за живота на щангиста.

Наим Сюлейманоглу, наричан Джобният херкулес, бе приет на 26 септември в болница с диагноза цироза.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган лично се ангажира с лечението на Сюлейманоглу, той бе преместен в частната болница Мемориал, която се смята за една от най-добрите в Турция.

На 6 октомври екип, ръководен от професор Ялчън Полат, извърши животоспасяваща трансплантация на черен дроб, а донор стана негов близък приятел.

Ердоган бе и първият посетител на Сюлейманоглу в болницата след трансплантацията.

По думите на професор Полат трансплантацията е била успешна и няма усложнения.
Сюлейманоглу остава в интензивното отделение на болницата Мемораил под постоянно лекарско наблюдение, не се допускат посетители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се пие ли там. Ох пие се и то много. Имат си павилиони наречени "Текел" (подобни на нашите Лафка) и вечер се вият опашки за евтин алкохол. В Текел подобно на Лафка се продават само вестници, цигари и алкохол. Животът в нощен Истанбул кипи. Който има мангизи на ресторант с жива музика. Който няма от лафката.
4
3
 
2
 
! Отговори
mdaaa преди 6 години
До АнонименТва важи и за теб, Робе!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе вие потурчените българи нали не пиехте, бре? Що станА?
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе те оправиха дори Митьо Очите който стана на решето с Наим няма да се оправят. Разбира се каквото каже Господ това се случва.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стабилизирайте го още малко и да почва пак да си порка като преди.