Хърватия и Швейцария ще пътуват догодина до Русия

Гърция и Северна Ирландия ще гледат Мондиала по телевизията
13 ное 2017 10:15, Красимир Ангелов
1
Хърватия и Швейцария ще пътуват догодина до Русия
Снимка: БТА

Хърватия се класира за световното първенство по футбол в Русия другото лято, след като извъртя 0:0 с Гърция в среща-реванш от баражите. Така с общ резултат от двата мача 4:1 хърватите се класираха за финалите на Мондиал 2018.

Така момчетата на Златко Далич отново ще са сред най-добрите в света, докато гърците ще гледат мачовете в Русия по телевизията.

Срещата в Пирея не предложи качествен футбол, опасните положения бяха рядкост, което бе и причина за нулевото равенство. Това естествено бе печеливша стратегия за гостите, които бяха взели комфортен аванс от първата среща и така Хърватия заслужено е на Мондиал 2018.

В другия бараж от снощи националният отбор на Швейцария се класира за Световното първенство по футбол.

"Кръстоносците" завършиха 0:0 като домакин на реванша от баражите със Северна Ирландия и с общ резултат 1:0 постигнаха голямата цел.

Срещата на "Сейнт Якоб Парк" беше изключително напрегната заради големия залог, а терена беше в ужасно състояние заради швейцарския дъжд. Британците хвърлиха много сили, за да върнат незаслужения гол пасив от несъществуваща дузпа първия мач, но не направиха достатъчно в хода на реванша. Вместо това по-чистите положения бяха за домакините, които в крайна сметка с рутина стигнаха до крайния успех.

Най-чистото положение за Северна Ирландия се откри в 91-та минута, когато удар с глава на Джони Еванс беше избит на гол линията от Рикардо Родригес.

Преди това Харис Сеферович и неговите колеги в атака пропуснаха няколко изгодни положения да убият интригата по-рано.

Всички реакции след снощните баражи за Мондиал 2018 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
18
 
! Отговори
Така е, преди 6 години
някои ще играят на световно, други по чалготеките! Кой за каквото е учил!

Спонсорирани публикации